féldrágakő

A féldrágakő olyan ásványi anyag, ami szépségében cseppet sem marad alul a drágakövekkel szemben, viszont árában, és sokak szerint az egészségre gyakorolt hatásában is egyedi színfoltja az ékszervilágnak. Az a személy, akik egy kicsit is járatos az ásványok varázslatos világában, tudja jól, hogy a féldrágaköveket sokan gyógyító köveknek is nevezik.

A kérdés komplexitása miatt nehéz konkrét választ adni az iménti feltevés igazságtartalmára nézve, az viszont kétségtelen, hogy a féldrágakőnek, legyen szó az ametisztről, a hegyikristályról vagy a jade-ról, van egy bizonyos, semmihez sem hasonlító, egyedi kisugárzása, ami ősi, mint maga a Világegyetem.

A hegyikristály elképesztő ereje

féldrágakő

A címszereplő hegyikristály az egyik legnépszerűbb féldrágakövek csoportjában. Az áttetsző, tiszta kristályról sokan úgy tartják, hogy az immunerősítésen túl a lelki béke megteremtésében is nagy szerepet vállal, és mint olyan, hatékonyan veszi fel a harcot a depresszió ellen. Már az őseink is előszeretettel viseltek ékszerként hegyikristályt, hiszen úgy tartották, a féldrágakő megvédi a tulajdonosát a démoni erőktől.

Szerencsét hoz a jade kő?féldrágakő

Távol-Keleten sokáig tartotta magát az a hiedelem, miszerint azt a személyt, aki jade nyakláncot vagy karkötőt visel, a szerencse sohasem hagyja cserben. A jade manapság is az egyik legközkedveltebb féldrágakő, és nemcsak annak éteri szépsége, de az abból áradó rejtélyes atmoszféra miatt is.

A jade-ról manapság úgy tartják, hogy jótékonyan befolyásolja a vese működését, segít az alvászavarok leküzdésében és csillapítja a feldúlt idegrendszert. Érdekes, hogy az áldott állapotban lévő hölgyek is szívesen viselnek jade ékszert, mert úgy gondolják, a féldrágakő pozitívan befolyásolja a terhességük végkimenetelét.

Az ametiszt és a vérnyomás kapcsolataféldrágakő

Az ametiszt a féldrágakövek azon típusába tartozik, amelyekről a szakértők úgy tartják, stabilizálhatja a vérnyomást, illetve pozitívan hathat a különféle szív- és érrendszeri panaszok esetén. Ametiszt nyakláncot vagy karkötőt egyébként a fontos szellemi megmérettetésre készülők is szívesen viselnek – például diákok a vizsgaidőszakban-, hiszen a féldrágakő segíthet a koncentrációban és javítja az emlékezőképességünket is.

A mesterkristályok ékköve, a rózsakvarc

A nemes szépségű, egyedi atmoszférát árasztó féldrágakövet az anyák és az asszonyok védelmezőjeként tartják számon. Megacélozza az akaratot, bátorsággal tölti le a lelket, míg a háborgó idegrendszert csillapítja. A rózsakvarc páratlanul finom, pompás kő, ami ékszerként sok igényes hölgy kedvence.