7 csakra karkötő jelentése

Ha a 7 csakra karkötő jelentése kerül górcső alá, kiderül, hogy az ékszer ásványai a testünk fő energiaközpontjaira vannak befolyással. Ezt természetesen nem csupán fizikai megközelítésből értjük: ezek az energiaközpontok a szellemi lényünkkel is összeköttetésben állnak.

Láthatatlan függőleges energiavezeték, avagy a test 7 fő csakrája

A csakra kifejezés a szanszkrit nyelvből származik, jelentése „kerék”. A többezer éves gyökerekkel rendelkező indiai filozófia szerint az ember jóval több fizikai valójánál. A bölcsek úgy gondolták, az embereknek vannak láthatatlan szervei is, amelyek magával az Univerzummal vannak összeköttetésben. Ezek az úgynevezett energiaközpontok, amelyek a testünkben függőlegesen, a gerincoszlopnál helyezkednek el. Az indiai bölcselet szerint 7 fő csakra létezik. A legjobb, ha a csakrákat úgy képzeljük el, mint egy szemnek láthatatlan csatornát, ahol maga az életerő áramlik.

A 7 csakra karkötő jelentése – dióhéjban a csakrák színéről

A csakrák rezgéseket adnak ki, amelyek az auránkban színek formájában konkretizálódnak. A csakrák megerősítésének céljából az ezotéria hívei ásványokat használnak a mindennapokban. Minden csakrának megvan a maga ásványa*, amelyek tulajdonképpen az energiaközpont balanszának fenntartásában játszanak nagy szerepet.

A csakra karkötő színei és kövei

Vörös, narancssárga, sárga, zöld, kék, indigókék és ibolya – ezek a csakrák frekvenciájának színei. A csakra karkötő kövei a következők: achát, borostyán, tigrisszem, zöld jáde, türkiz, lapis lazuli és ametiszt.

7 csakra karkötő hatása

A 7 csakra karkötő jelentése, avagy milyen területekre vannak hatással az ásványok

A 7 csakra karkötő hatása kövek szerint:

  • Achát – a vörös színű gyökér csakrára hatással lévő achát nagyon stabil ásványnak számít ezoterikus körökben. Segít megteremteni a fizikai, lelki és szellemi balanszot az életünkben. A negatív energiákat elnyeli, és pozitívvá alakítja. Nemcsak a szívre, de az emésztőrendszerre is jó hatással lehet.
  • Borostyán– a narancssárga szakrális csakra köve. A pozitív gondolkodás kútfője, boldog gondolatokat eredményezhet a szorongással, depresszióval küzdők életében is. Remek stresszoldó. Fizikailag az ízületi problémákra, a gyomor működésére lehet hatással.
  • Tigrisszem – a sárgaszínű napfonat csakra köve. Erősítheti az akaratot, megvéd az ártó szándékkal szemben. A régi időkben szívesen viselték talizmánként. A tigrisszem fejlesztheti a koncentrációt. Fizikailag segíthet a törött csontok gyors regenerálódásában, illetve a látószervi megbetegedésekre is jó hatással lehet.
  • Zöld jáde – a zöld színű szív csakrára van hatással. A jáde az egyik legkedveltebb ásvány: a bölcsesség, ártatlanság és lelki nyugalom köve. Sokak szerint a jáde magához vonzza a jót a mindennapokban. Segíthet oldani a stresszt, tisztán látni az előttünk álló feladatokat, lecsillapítani a háborgó elmét. A jáde a szülő nők kedvelt ásványa, de a termékenységet is pozitívan befolyásolhatja.
  • Türkiz – a kékszínű torok csakra ásványa. A tiszta kommunikáció köve, amulettként is igen népszerű. Sokan úgy vélik, kiszűri az elektromágneses szmogot a környezetünkből. Testileg nemcsak a gyomor betegségeit, de a reuma okozta fájdalmakat is enyhítheti.
  • Lapis lazuli – az indigókék harmadikszem csakra ásványaként a lapis lazuli a spirituális erőt szimbolizálja. Segít elszakadni a negatív befolyásoktól, erősíti az akaratot, a szellemi tisztánlátást. Az ásvány eloszlathatja a bennünk felgyülemlett dühöt. Jó hatással lehet a migrénre.
  • Ametiszt – az ibolyaszínű korona csakra köve. Nyugtató és stresszoldó hatásáról ismert, blokkolja a felénk áradó negatív energiákat. Erősítheti a spirituális megérzést, fejlesztheti a memóriát. Elűzi az alaptalan félelmet. Fizikailag az emésztőrendszer működését serkentheti.

csakra karkötő kövei

A 7 csakra karkötő tisztításáról

A 7 csakra karkötő tisztítása spirituálisan értendő: nem a kosztól, hanem a negatív energiáktól szabadítjuk azt meg az eljárás folyamán. Sokan langyos folyóvíz alá tartják a karkötőt, majd hagyják, hogy az napfényen megszáradjon, mások füstölőt gyújtanak, és az ásványkarkötőt akár órákig is hagyják a füst környezetében pihenni.

*Az ásványok hatása, ezáltal a felsorolt tulajdonságok és gyógyhatások is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.