bronzit hatása

A bronzit legfőként görcsoldó és fájdalomcsillapító hatásáról ismert ásvány, azonban hatása nem merül ki ennyiben. Az ásvány pozitív energiával tölti fel viselőjét és támogatja Alkalmazása kifejezetten ajánlott stresszes és megterhelő időszakokban.

A bronzit tulajdonságai

Nevét a bronz rézötvözetről kapta, barnás színe és a különleges fémes csillogása miatt. Színe ebből adódóan jellemzően barna, azonban ennek sokféle árnyalatában megtalálható. Arany, bronz, réz, sötétbarna és még zöld színű változatokban is előfordulhat, bár ez utóbbi ritkább. Az ásvány lehet fekete színű foltokkal vagy sötét és világos csíkokkal tarkított.

Az ékszeriparon túl nyersanyagként is felhasználják tűzálló edények és tálak belső rétegének készítéséhez. Emellett készítenek belőle dísztárgyakat, használati- és iparművészeti tárgyakat, műtárgyakat és dekorációkat is. A kő főként vulkanikus kőzetekben fordul elő. A bronzit egy olyan szilikát-ásvány, amely vastartalma jelentősen megnövekedett.

 

Az ásvány az oroszlán csillagjegyben születettek köve, ezáltal áldásos hatását ezen jegyben születettek fokozottan érezhetik.

A bronzit hatása testileg

Az ásvány alkalmazása kifejezetten ajánlott bőrproblémák kezelésére. Hatékonyan alkalmazható kiütések és bőrszárazság, vagy akár a bőr öregedésének kezelésére is. Jótékonyan hat azokra a betegségekre, amelyek a magnéziumhiányból eredeztethetők. Alkalmazása ajánlott idegnyugtató és görcsoldó hatása miatt is. Segíti a megfelelő pihenést, ezért alkalmazása akkor is javasolt, ha fizikailag kimerültek vagyunk. Az ásvány vastartalma miatt támogatja a szervezetben a vas felszívódását.

A kő segítségével megőrizhetjük a józan gondolkodásunkat, segíti, hogy higgadtak maradjunk minden helyzetben. Csillapítja a heves érzelmeket, indulatokat és támogatja higgadtságunkat. Segítségével könnyebben ki tudjuk kapcsolni problémáinkat, ezáltal segíti a pihenést és lelkünk nyugalmának elérését is. Hatása által hideg fejjel és megfelelő lélekjelenléttel tudunk gondolkodni. Támogatja viselője nyugalmának megteremtését.

bronzit ásvány hatása

A bronzit lelki gyógyhatásai

A bronzit hatása növeli az önbecsülést, és csökkenti bizonytalanságunkat. A kő határozottabbá teszi viselőjét. A stresszt enyhíti, ezáltal segíti, hogy harmonikusabb életet éljünk. Alkalmazásával könnyebben töltődhetünk fel pozitív energiával. Viselése segít megteremteni belső nyugalmunkat, ezért alkalmazása a meditáció során is segítségünkre lehet. Az ásvány elősegíti a belső, lelki békénk megteremtését.

A belső oldottság köveként is ismert bronzitról úgy tartják, hogy segítségével könnyebben tudunk feltöltődni energiával. A bronzit hatása fokozza a tetterőnket, de emellett jótékonyan hat kimerültség esetén is. Emellett iránymutatást is ad, vagyis segíti, hogy helyes döntést tudjunk hozni és megtaláljuk a helyes utunkat is. Az udvariasság köveként is ismert bronzit megvédi viselőjét az ítélkezéstől, ezáltal elfogadásra ösztönöz.

A bronzit segítségünkre lehet akkor is, ha megrekedtünk egy-egy negatív mintában. Hatása ekkor felszabadít a megrekedt állapotból és mintákból.

A bronzit további hatásai

Védőkőnek is tekintik és úgy tartják, hogy segít visszafordítani a felénk áramló rosszindulatot és negatív gondolatokat. Alkalmazása ajánlott a fekete turmalin kővel együtt, amely használatával szintén kivédhetjük a negatív hatásokat. Jellemzően nagyon maszkulin kő, amely segít megteremteni a pszichénkben és a testünkben is a jang energiák egyensúlyát. A bronzit olyan helyzetekben is a segítségünkre lehet, amikor úgy érezzük, nincs elég erőnk és olyan helyzetben vagyunk, amit nehezen tudunk irányítani. Áldásos hatása akkor is megmutatkozik, amikor a harmonikus állapotból kibillentünk.

A bronzit tisztítása

A bronzit követ rendszeresen kell tisztítani, mert a bőrrel érintkezés során könnyen megtapadnak rajta a szennyeződések, amelyek az ásvány meszesedéséhez is vezethet.  A tisztításhoz a legjobb, ha esővizet használunk, de ennek hiányában langyos hőmérsékletű folyóvízzel is elvégezhetjük.

*Az ásványok hatása, ezáltal a bronzit felsorolt hatásai és tulajdonságai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.