citrin hatása

A citrin ásvány a kristálygyógyászatban már régóta alkalmazott kő, amely a 12 mesterkristály egyike. A citrin magában hordozza a Nap meleg és éltető energiáit. Úgy tartják, hogy az arany színéhez hasonlító színű ásvány tulajdonosát bőséggel és gazdagsággal ajándékozza meg. Segít a siker elérésében és támogatja, hogy megvalósítsuk terveinket. Segíti az érzelmek stabilizálását és jótékonyan hat a szellemi összpontosításra is. Tartson velünk, ha érdekli a citrin ásvány hatása!

A citrin lelki hatásai

A citrin legfőbb hatása*, hogy tisztítja viselőjének auráját, emellett regeneráló hatású, védelmező ásvány. Távol tartja a negatív energiákat, ezáltal a citrinnel megvédhetjük a környezetünkben élők auráját is. Az érzésekre és a gondolatokra is tisztító hatással van. Tisztító, energetizáló és felmelegítő hatása van. Segít helyrehozni a problémás kapcsolatainkat. Lelkileg nehezebb időszakokban alkalmazva kitartásunkat támogatja.

Viselése fokozza szellemi tudatosságunkat és érzékenységünket. Javítja a tetterőt és a koncentrációt is. A citrin hatása segíti, hogy könnyebben tudjuk befogadni a pozitív gondolatokat, emellett ösztönzi is azokat. Viselőjét nyitottá teszi arra, hogy befogadja a világ jó dolgait. Segítő hatása által könnyebben tudjuk megérteni és feldolgozni benyomásainkat. Segíti, hogy a valós helyzeteket reálisan érzékeljük. A depresszió felszámolásában támogató hatást fejt ki. Viselése nyugalmat biztosít és új utak felfedezésére ösztönöz. Segítségével minden helyzetben könnyebben meg tudjuk találni a legjobb megoldást. Bölcsességet és megértést teremt, emellett a bennünk levő optimizmust és örömöt is támogatja. Javítja viselőjének önkifejező képességét. A citrin ásvány hatása által rugalmasabban tudunk döntéseket hozni. Segít legyőzni a fóbiákat és a félelmeket. 

A citrin hatása testileg

 

A lép és a hasnyálmirigy, valamint a gyomor és az idegek, idegrendszer erősítésében és egyéb bélrendszeri problémák esetén is érezhetjük jótékony hatását. Segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását. A vesét tisztítja és méregteleníti, a pajzsmirigy működését egyensúlyba hozza. Viselésével gyógyíthatók és megszüntethetők a szívproblémák. A koleszterinszintet csökkenti. Megszépíti a bőrt, narancsbőr ellen is bevethető. Támogatja a méregtelenítést és az anyagcsere optimális működését is, ezáltal méregtelenítő kúra idején is használhatjuk. Jótékony hatását fáradság esetén is érezhetjük.

citrin ásvány hatása

A citrin tulajdonságai

Kvarc ásvány: szilícium-dioxid kvarcváltozat, amely kristályszerkezetileg rokona az ametisztnek és a hegyikristálynak is. A citrin rendkívül ritka ásvány, ezért nagyon magas az értéke, emiatt gyakran hevített ametiszt követ árulnak helyette.

A citrin ásvány nevét a latin ’citrus’ szóról kapta, ami magyarul citromot jelent. Az elnevezés az ásvány sárga színére utal. Az ásvány megjelenését tekintve a sárga különböző változataiban fordulhat elő, a legvilágosabbtól egészen a barnás árnyalatokig. Élénk színe pozitív energiát és jókedvet sugároz.

Az ásvány csillagjegyei: bak, bika, ikrek, oroszlán, szűz és skorpió.

Hogyan érezhetjük a citrin gyógyhatását?

A citrin jótékony hatását akkor érezhetjük leginkább, ha a belőle készített ékszert viseljük. Leginkább akkor fejti ki hatását, ha érintkezik viselőjének bőrével. Ha anyagi helyzetünket szeretnénk javítani, akkor a pénztárcába is elhelyezhetünk egy citrin ásványt. A citrin segíti, hogy megszabaduljunk a kevés pénz által érzett aggodalmunktól. Támogató hatása által a pénz áramlását gátló problémáinktól is könnyebben megszabadulhatunk. Meditációhoz alkalmazható marokkőként is, ekkor segítheti álmaink megvalósítását.

A citrin ásvány tisztítása és feltöltése

Az ásványokat időről időre szükséges megtisztítani, hiszen ezáltal megszabadítjuk a negatív energiáktól és rezgésektől, amiket magukba szívnak. A citrin kő tisztításához alkalmazzunk folyó vizet: pár percig helyezzük az ásványt, vagy a belőle készült ékszert víz alá. Ezután helyezzük ki a napra és hagyjuk megszáradni. A citrin színe hő hazására változhat, ezért hosszabb ideig semmiképp se tegyük ki a napra.

*Az ásványok hatása, ezáltal a citrin felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.