gyűrű

Valószínűleg a legtöbb ember nem is gondol arra gyűrűvásárlás közben, hogy a csecsebecse, amit az első megérzésre kiszemel, majd valamelyik ujján visel, szavak nélkül is rengeteget beszél a személyiségéről. A gyűrű szimbolikájával sokan és sokat foglalkoznak világszerte, e cikkben pedig igyekeztünk összefoglalni azokat az általános igazságokat, amelyek a szóban forgó ékszer kapcsán ismertek. Nos, kezdjük a gyűrű anyagával. Mi határozza meg azt, hogy az ékszerésznél az ezüst, és nem az aranygyűrű felé húz a szívünk? Miért van az, hogy elképzelhetetlennek tartjuk a bizsu vagy a réz „ujjra való” viseletét, míg a bohókás műanyag darabokért egyenesen rajongunk?

Vajon csak a puszta „tetszik, nem tetszik” történet áll a jelenség hátterében? Nos, sokak szerint nem ennyire egyszerű a helyzet, és az, hogy melyik kivitelezésű gyűrűre figyelünk fel, sejteti, milyen személyiségjegyek birtokosai is vagyunk. Az arany példának okáért az igazság szeretetét hirdeti a viselőjéről, míg az ezüst kiváló szépérzékről, jó ízlésről árulkodik, emellett pedig egyszerű, szerény, a szeretetet nagyra becsülő ember képét engedi sejteni. A bizsuk főbb tulajdonsága, hogy hasonlítatni szeretnének a nemes anyagú ékszerekre, ám némi tüzetesebb vizsgálódás után kiderül a turpisság az eredetükről. A jelentésük is hasonló, a személy, aki a bizsu csecsebecsét preferálja a nemes anyagokkal szemben, nem őszinte, szívesen ármánykodik.

Az a személy, aki él-hal a platináról, őszinte, egyenes és nem tűri az igazságtalanságot a környezetében. Mi a helyzet a műanyag gyűrűkkel? Nos, aki szívesen visel műanyag ékszert, arról azt tartják, hogy a kreativitása határtalan, az önkifejezést tartja az élet értelmének és nem áll tőle távol a játékosság, a pajkosság. Bár ritka, de vannak olyan hölgyek és urak, akik a kő- vagy a csontgyűrűnek szavaznak bizalmat. A kőből és a csontból készült darabok viselőjéről elmondható, hogy hajlamos nagy jelentőséget tulajdonítani a spiritualizmusnak- a régi korokban például a sámánok és a gyógyítók ujját ékesítették az ilyen csecsebecsék. A túl sok gyűrű viselőjéről elmondhatjuk, szereti a feltűnést és nem áll tőle távol a dölyfösség. Ha valaki egy gyűrűt visel, az tudja, mit akar, azokról a személyekről viszont, akik abszolút elzárkóznak a gyűrűktől, azt tartják, hogy földhözragadtak és nincs képzelőerejük. Jobb vagy bal kézen érdemes viselni a gyűrűt? Nos, az iménti kérdés örök vitát képez, ám sokan nem tudják, hogy rengeteg elmond rólunk az is, melyik oldalt preferáljuk a másikkal szemben. A bal kézen viselt ékszerek általánosságban egy olyan személy képét sejtetik, akinek fontosak a hagyományok és a család, míg a jobb kéz ékszerei olyan személyiségről árulkodnak, aki szereti maga irányítani az életét, és kissé önfejű. Az egyik legvitatottabb kérdés a jegygyűrűből adódik: jobb vagy bal kézen van-e e helye? Az iménti furfangos fejtörőre nincs általános igazság, hiszen a házasság és az örök szerelem szimbólumának a viselete egyes kultúrák és hagyományok szerint megoszlik és változik: vannak, akik a bal kezet, míg mások a jobbat preferálják.