gyűrű

Valószínűleg a legtöbb ember nem is gondol arra gyűrűvásárlás közben, hogy a csecsebecse, amit az első megérzésre kiszemel, majd valamelyik ujján visel, szavak nélkül is rengeteget beszél a személyiségéről. A gyűrű szimbolikájával sokan és sokat foglalkoznak világszerte. E cikkben igyekeztünk összefoglalni azokat az általános igazságokat, amelyek a szóban forgó ékszer kapcsán ismertek.

Mi árul el rólunk a gyűrűnk?

Nos, kezdjük a gyűrű anyagával. Mi határozza meg azt, hogy az ékszerésznél az ezüst, és nem az aranygyűrű felé húz a szívünk? Miért van az, hogy elképzelhetetlennek tartjuk a bizsu vagy a réz „ujjra való” viseletét, míg a bohókás műanyag darabokért egyenesen rajongunk?

Vajon csak a puszta „tetszik, nem tetszik” történet áll a jelenség hátterében? Nos, sokak szerint nem ennyire egyszerű a helyzet, és az, hogy melyik kivitelezésű gyűrűre figyelünk fel, sejteti, milyen személyiségjegyek birtokosai is vagyunk.

 

Karikagyűrű

Az arany példának okáért az igazság szeretetét hirdeti a viselőjéről, míg az ezüst kiváló szépérzékről, jó ízlésről árulkodik, emellett pedig egyszerű, szerény, a szeretetet nagyra becsülő ember képét engedi sejteni.

A bizsuk főbb tulajdonsága, hogy hasonlítatni szeretnének a nemes anyagú ékszerekre, ám némi tüzetesebb vizsgálódás után kiderül a turpisság az eredetükről. A jelentésük is hasonló, a személy, aki a bizsu csecsebecsét preferálja a nemes anyagokkal szemben, nem őszinte, szívesen ármánykodik.

Az a személy, aki él-hal a platináról, őszinte, egyenes és nem tűri az igazságtalanságot a környezetében.

Mi a helyzet a műanyag gyűrűkkel?

Nos, aki szívesen visel műanyag ékszert, arról azt tartják, hogy a kreativitása határtalan, az önkifejezést tartja az élet értelmének és nem áll tőle távol a játékosság, a pajkosság. Bár ritka, de vannak olyan hölgyek és urak, akik a kő- vagy a csontgyűrűnek szavaznak bizalmat. A kőből és a csontból készült darabok viselőjéről elmondható, hogy hajlamos nagy jelentőséget tulajdonítani a spiritualizmusnak. A régi korokban például a sámánok és a gyógyítók ujját ékesítették az ilyen csecsebecsék.

A túl sok gyűrű viselőjéről elmondhatjuk, szereti a feltűnést és nem áll tőle távol a dölyfösség. Ha valaki egy gyűrűt visel, az tudja, mit akar. Azokról a személyekről viszont, akik abszolút elzárkóznak a gyűrűktől, azt tartják, hogy földhözragadtak és nincs képzelőerejük.

Jobb vagy bal kézen érdemes viselni a gyűrűt?

Nos, az iménti kérdés örök vitát képez, ám sokan nem tudják, hogy rengeteg elmond rólunk az is, melyik oldalt preferáljuk a másikkal szemben. A bal kézen viselt ékszerek általánosságban egy olyan személy képét sejtetik, akinek fontosak a hagyományok és a család. Ezzel szemben a jobb kéz ékszerei olyan személyiségről árulkodnak, aki szereti maga irányítani az életét és kissé önfejű.

Karikagyűrű

Az egyik legvitatottabb kérdés a jegygyűrűből adódik: jobb vagy bal kézen van-e e helye? Az iménti furfangos fejtörőre nincs általános igazság. A házasság és az örök szerelem szimbólumának a viselete egyes kultúrák és hagyományok szerint megoszlik és változik. Ez alapján vannak, akik a bal kezet, míg mások a jobbat preferálják.