gyűrű méret meghatározás

A gyűrűméret meghatározás számos esetben szükséges, legfőképpen házasságkötést vagy lánykérést megelőzően. A gyűrűméret megállapítása – bár bonyolultnak tűnhet – valójában mégsem az. Az alábbi tippek segítségével nem lőhetünk mellé!

A gyűrűméretet meghatározó tényezők

A gyűrűméret egyedi adottság, mely ráadásul életünk során folyamatosan változik. Befolyásolhatja a fogyás vagy a hízás mértéke, a vízmegtartó képesség, a hőmérséklet, a fizikai igénybevétel, a mozgás gyakorisága, sőt, egy esetleges terhesség is. Ami mindenkinél közös jellemző, az az, hogy az ujjunk közepe rendszerint szélesebb, mint a felső vagy az alsó ujjpercek. Ennek köszönhető, hogy a gyűrű nem esik le az ujjunkról, mégis lehúzható.

Érdemes megjegyezni, hogy a jobb és a bal kezünk mérete nem egyenlő, a domináns kéz általában erősebb. Ennek akkor van különös jelentősége, amikor az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrű azonos. Az alábbi tanácsok segítenek abban, hogy a tökéletes gyűrű valóban életre szóljon!

 

gyűrűméret megállapítása

Ötletek a gyűrűméret meghatározás céljából

A legtöbb szerelmes férfinek lánykérés előtt bizony meggyűlik a baja az eljegyzési gyűrűméret meghatározás feladatával. Mielőtt azonban kétségbe esne a leendő vőlegény, derítse fel barátnője ékszerdobozának tartalmát. Biztosan talál benne legalább egy olyan gyűrűt, melyet párja rendszeresen hord, így a mérete megfelelő.

Ha a lánykérés nem meglepetés, egy speciális ujjmérő segítségével is intézhető a gyűrű méretének meghatározása. Extra tipp: ha nem szeretnénk, hogy kedvesünk tudjon róla, vegyük fel a gyűrűjét a saját ujjunkra, majd mérjük meg a méretét azon a ponton, ameddig sikerült felhúzni. A módszert szobahőmérsékleten alkalmazzuk, melegben ugyanis duzzadtabbak, hidegben pedig vékonyabbak az ujjak.

Kreatívok ceruzát vagy gyurmát is használhatnak a gyűrűméret megállapítása érdekében. Ki kell azonban emelni, hogy a gyűrű belső kerületét kell kiszámítani a méretvételhez. Rajzoljuk körbe vagy töltsük ki egy diónyi gyurmával és máris miénk a pontos méret!

Ha minden kötél szakad és a hölgy egy percre sem veszi le a gyűrűt, nincs más hátra, mint külső segítséget kérni. Forduljunk az édesanyjához, a testvéréhez vagy a barátnőjéhez és kérjük meg, derítse ki kedvesünk gyűrűméretét. Fontos, hogy megbízható, segítő szándékú személyt válasszunk, aki biztosan nem kotyogja majd ki idő előtt a titkot!

Ha így vagy úgy, de sikerült megmérnünk az ujj kerületét, az interneten található gyűrű méret meghatározás céljából készített táblázatok segítségével megállapíthatjuk a pontos méretet. Ha az eljegyzési gyűrű vagy a jegygyűrű vastag kivitelezésű lesz, válasszunk eggyel nagyobbat belőle.

eljegyzési gyűrű méret

Szakértői segítséggel nem lehet hibázni

Az említett házi eszközökkel sajnos akár 2-3 mm-t is tévedhetünk. Inkább biztosra mennénk? Forduljunk ékszerészhez párunk kölcsönvett gyűrűjével felszerelkezve. Ő speciális eszközei és szaktudása segítségével könnyedén meghatározza majd a méretet és ha már ott vagyunk, a lánykérés egyik legizgalmasabb lépésére is sort keríthetünk: a konkrét eljegyzési gyűrű kiválasztására.