A hajpánt nem most kezdte a pályafutását. Nem mostanában lépett elő trendi kiegészítővé. Egykor a rockerek tekintették magukénak a hajpánt viselési előjogot, aztán jöttek a hippik, végül pedig egyértelműen úgy alakult, hogy bárkinek, és mindenkinek jól áll. Ugyanakkor számtalan tévhit, téves elgondolás terjedt el a témában, például azzal kapcsolatban, hogy milyen hajhossz esetén előnyös, vagy hogy egyáltalán alkalmazható-e a hétköznapokban?! Ezen félreértesülések miatt is foglalkozunk behatóbban a témával, meg persze azért is, mert a hajpánt megérdemli a reflektor fényt, a figyelmet, lévén akik az outfitjük részévé teszik nem keveset nyerhetnek vonzó, trendi, stílusos jelenlétével. Mert ez az, ami az elmúlt évtizedekben mit sem változott!

A hajpánt viselés a hosszú hajú hölgyek kiváltsága?

Egyáltalán nem! A női hajpánt trendi viselet mind a rövid, mind a hosszú hajú hölgyek esetében. Nem a haj hossza dönti el, hogy kinek áll jól ez a kiegészítő. Mert túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mindenkinek jól áll. Egyszerűen azért, mert stílusos, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy praktikus. A kósza hajszálakat képes egy fixen, helyben tartani, így nem kell a zavaró tincsekkel bajlódni a nap folyamán. Az sem a véletlen műve, hogy a női hajpántok egy csoportja direkt esküvőre készül. A csipkéből, vagy kristályból alkotott modellek feltehetik a boldogító igenek i-jére a pontot. Ráadásul a funkcionalitásuk sem vitatható el, mert még a legnagyobb izgalmak közepette sem kell attól tartani, hogy a hajköltemény széthullik, vagy hogy a fátyol levétele után oda a hajszobrászati érdem.

A hippi életérzés egyik elengedhetetlen kelléke a hajpánt függetlenül attól, hogy rövid, vagy hosszú hajról beszélünk. De végül is mindenki megtalálhatja azt a modellt, ami a szívének, és persze a hajának kedves. A használata pofonegyszerű, a felhelyezése gyors, és ami még mellette szól, hogy kis helyen is elfér, úgyhogy bármikor zsebbe rejthető. Így ha történetesen pánt nélkül indul a nap, akkor a későbbiekben ez a tendencia könnyedén megváltoztatható.

Miből készülnek a hajpántok?

Rengeteg féle-fajta elérhető a pántokból. A köves hajpánt például kifejezetten extrának számít. Manapság egyébként a kristályok nagyon kedveltek, ezért sokan mindent megtesznek azért, hogy ha lehet az összes kiegészítőjükben megjelenjen az ásványok nyújtotta kellem. De visszatérve az eredeti kérdéshez, megannyi anyagból készülhetnek. Ennek megfelelően az áruk is változó, ugyanakkor nagy általánosságban kijelenthető, hogy nem kerül sokba a beszerzésük, még akkor sem, ha egyszerre több modell is kosárba kívánkozik.

Mitől nevezhető egy hajpánt kreatívnak, ötletesnek, stílusosnak?

Attól, hogy rendkívüli anyagokból készülnek. Na nem abban az értelemben rendkívüli, hogy beszerezhetetlen. Korántsem! Olykor az egyszerűen nagyszerű az, ami igazán arat. Így aztán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a gyöngyből, a különböző anyagokból, valamint a műanyagból remekelt modellek joggal büszkélkedhetnek a stílusos, ötletes jelzővel. Mert nem mindennapiak, mert igazán különlegesek, és mert egyszerűségükben rejlik nagyszerűségük!