heliotróp hatása

Az afrikai vérkő néven is ismert heliotróp egészen egyedi megjelenésű kő. Régebben is úgy tartották, hogy a heliotróp hatása növeli vitalitásunkat és erősíti az immunrendszert. Már a középkorban is különleges, mágikus hatást tulajdonítottak neki. Cikkünkben a heliotróp hatása* mellett legfőbb jellemzőit is bemutatjuk.

A heliotróp testi hatásai

A heliotróp ásvány hatása már régóta ismert és a test minden szervére kiterjed. Az ásványról úgy tartják, hogy a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja. Az immunrendszer erősítése és élénkítése által viselőjét megvédi a különféle betegségektől. Hatása támogatja, hogy könnyebben tudja felvenni szervezetünk a vitaminokat, ezáltal növeli a vitalitást.

Hatásosan alkalmazható különféle bélproblémák, valamint aranyér esetén is. Az ásvány méregtelenítő hatása révén jótékony hatással van a vesére. Pozitív hatással van az anyagcserére és a belekre, valamint a máj működésére, az epére és lépre. A heliotróp viselése jótékonyan hat a vérkeringésra, a vér tisztulására és erősíti az ereket. Használata visszér ellen is javasolt. Alkalmazhatjuk lábdagadás és lábgörcsök esetén. Az epekövet oldja és segíti a szervezet savtalanítását, ezért a gyomorsav túltengése esetén is hatékonyan alkalmazható. Hatással van a vesére és a nyirokkeringést is élénkíti.

 

Megkönnyíti a koncentrációt. Alkalmazása alvászavar esetén is ajánlott. Alkalmazása a tüdőt érintő betegségek, valamint a légúti fertőzések gyógyítására is javasolt.

Az ősi Egyiptomban még örökletes betegségek kezelésekor is igénybe vették az ásvány segítő hatását. Emellett alkalmazták daganatok csökkentésére is.

heliotróp tulajdonságai

A heliotróp hatása lelki síkon

Az ásvány az immunrendszer erősítésén túl a szervezet öngyógyító folyamataira is pozitív hatással van. Növeli az életörömöt, ezáltal viselője új energiát meríthet belőle. Úgy tartják, hogy a környezetében távol tartja a gonoszságot és a negatív energiákat. A heliotróp hatása által könnyedén harmóniába kerülhetünk az érzelmeinkkel. Alkalmazása az elme megnyugtatására is javasolt: segíti a zavarok eloszlatását, frissíti és aktiválja az elmét. Szellemileg kimerült időszakokban különösen ajánlott a használata. Hatása segítség lehet, amikor rémálmok gyötörnek.

Viselése erősíti lelki stabilitásunkat, ami által két lábbal állunk majd a földön. A heliotróp hatása által könnyedén harmóniába kerülhetünk magunkkal: segíti az agresszió, a feszültség, az ingerlékenység és az érzelmi kilengések enyhítését. Növeli a bátorságot, azonban távol tartja viselőjét a veszélyes helyzetektől. Az ásvány hatása által könnyedén és rugalmasan tudunk alkalmazkodni az adott helyzetekhez és megfelelő döntéseket tudunk hozni.

Az intuíció erősítése mellett az álmokat is megélénkítheti. Támogatja spirituális énünket, ezáltal könnyebben be tudjuk építeni az életünkbe. Segítő hatása révén könnyedén tudjuk spirituális és mágikus energiáinkat irányítani. A heliotróp hatása energetikai rendszerünk megtisztítását is támogatja.

Főbb tulajdonságai

A heliotróp kő mélyzöld színű kalcedonból áll, amelyen vörös foltok találhatóak. Jellegzetessége a vörös foltos mintája és szürkébe áthajló zöld színe. Az ásvány piros pettyeit vas-oxid tartalma eredményezi. A középkorban megjelenése miatt a keresztes katonák védelmező kőként használták, mert a kőben levő piros foltokat Krisztus vérének tekintették. A vérkő elnevezés – megjelenésén túl – az ásvány vértisztító hatására is utalt. Napjainkban a heliotróp helyett a hematit ásvány viseli a vérkő nevet. Csillagjegy szerint a rák, a skorpió és a kos jegyben születettek köve.

A heliotróp tisztítása

Az ásványok tisztítása fontos és lényeges lépés, ha sokáig szeretnénk érezni jótékony hatásukat. A heliotróp esetében alkalmazhatjuk az egyik legismertebb módszer, a vízzel történő tisztítást. Tartsuk a követ, vagy a belőle készült ékszert néhány percig folyó víz alá. A tisztításnál figyeljünk oda arra, hogy a kő minden oldalát alaposan megmossuk. Ezt követően hagyjuk teljesen megszáradni.

*Az ásványok hatása, ezáltal a heliotróp felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.