holdkő ásvány hatása

A holdkő – más elnevezéssel földpát – napjainkban az egyik legismertebb ásvány, amely megjelenésében és hatásában* is feminin, ezért a nők, a nőiesség köveként is ismert. A termékenység javításán túl olyan nehéz pillanatokban is a nők segítségére lehet, mint a menstruációs, vagy épp a változó kori panaszok. Természetesen ennek ellenére áldásos hatásait a férfiak is érezhetik. Nézzük, honnan ered az elnevezése és milyen gyógyhatásai vannak!

A holdkő hatása a nőiességre

A nőiesség köve meghatározás nem véletlen, hiszen a holdkő ásvány hatása erősebben érvényesül a nőknél. A holdkő gyógyhatását tekintve páratlan ásvány, amely képes orvosolni a hormonháztartással összefüggő problémákat. Alkalmazhatjuk hormonális hajhullás kezelésére is.
A női termékenység növelésén túl terhesség és szülés esetén, valamint a szülés utáni panaszok kezelésében is segítség lehet. Segít megakadályozni a hormonháztartás felborulását és viselésével összhangba hozható a hormonális női ciklus a holdperiódusokkal.

holdkő jelentése

A holdkő ásvány gyógyhatása és jelentése

 

A holdkő elnevezés utal az ásvány és a Hold kapcsolatára. Jelentését tekintve az intuíció köveként is ismert, vagyis az érzések, a szív kövének tekinthető. Viselése által erősödnek megérzéseink. Segítségével újra felfedezhetjük párkapcsolatunkban az elveszett romantikát. A romantikus hajlamok erősítésén túl a vágyak és a fantázia szabadjára engedésében is segít lehet.

Segíti, támogatja a tobozmirigy működését, jól használható holdkórosság ellen is. Kezelhetők vele az újhold idején fellépő alvási problémák. Ha a párnánk alá helyezzük, akkor elősegíti a tudatalattink könnyebb megismerését. Könnyebben megérthetjük, mit üzen a tudatalatti az álmainkkal. Erősíti belső fejlődésünket, nyitottá tesz és az érzelmi intelligenciát is fejleszti. A holdkő ásvány hatása segítséget nyújthat a hangulatingadozások kezelésében, valamint a negatív energetikai blokkok oldásában. Viselése még a depressziót is segít leküzdeni.

Testünkre gyakorolt hatását nézve sebgyógyító hatással rendelkezik. Emellett a csontozatra is hatással van: alkalmazásával megelőzhető a csontritkulás is. Remekül alkalmazhatjuk pattanások és egyéb bőrbetegségek kezelésére is, ezért érdemes már serdülő korban elkezdeni a holdkő viselését, használatát. A nyirokkeringést javítja és egyenletesebbé teszi, ezért segítség lehet vizenyő, vagy végtagdagadás esetén.

holdkő gyógyhatása

A holdkő használata: hogyan alkalmazzuk?

Viselhetjük ékszerként, vagy célzottan felhelyezhetjük arra a testrészre, ahol érezni szeretnénk jótékony hatását. Viselése nappal és éjjel is ajánlott. Az arcunk közelében, medálként viselve tisztább és kisimultabb lesz bőrünk.

Mint minden ásvány, így a holdkő is igényli, hogy időről időre feltöltsük, annak érdekében, hogy áldásos hatását minél tovább megtapasztalhassuk. A holdkő tisztításához Holdtölte idején egyszerűen helyezzük az ékszert olyan helyre, ahol éri Hold fénye. Az ásvány feltöltéséhez elegendő 2-3 óra.

Színét tekintve lehet: fehér (szivárványholdkő), barack, bézs, kékes és zöldes. A szürke színű (ún. fekete holdkő) és a zöld színű változatok itthon kevésbé ismertek.

*Az ásványok hatása, ezáltal a holdkő ásvány felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.