howlit ásvány hatása

A howlit ásvány hatása megkérdőjelezhetetlen testünk-lelkünk vonatkozásában. Épp ezért az egyik legismertebb, gyógyhatással rendelkező ásvány. Kalcium-bórszilikát alkotja, mely alapvetően fehér, ám színezés hatására piros, tüzkiz vagy sárga színben is találkozhatunk vele. A howlit ásvány hatása* varázslatos. Nézzük meg, milyen erővel is bír ez a ragyogó ásvány!

A howlit ásvány hatása a lélekre

Kiegyensúlyozottá, harmonikussá tesz, minden negatív érzelmet megszüntet. Így a türelmetlenséget, a haragot és a hangulatingadozásokat is. Nyugtató hatása révén segíti az alvást és a meditációt. Erősíti a kitartást, céltudatosabbá, ambíciózusabbá tesz és javítja a memóriát. Az önállóság erősítése által a howlit ásvány közelebb visz minket ahhoz az érzéshez, hogy mi magunk vagyunk saját életünk irányítói. Mivel segít megmutatni azokat a dolgokat, melyek igazán fontosak (a jelentékteleneket pedig elengedni), közelebb vihet a gazdagsághoz és a jóléthez is a howlit ásvány viselése.

A lélekre a spirituális megélések elősegítésével is hat, így nyitottabbá, el- és befogadóbbá tesz. Az elfogadást nem csak a környezettel és a világgal, de saját belső világunkkal kapcsolatban is erősíti. A nyitottság pedig hozzájárul ahhoz, hogy kapcsolódhassunk az előző életünkhöz.

A howlit ásvány gyógyhatása

 

A test és lélek elválaszthatatlan egymással, így a howlit ásvány hatása fizikai síkon is érvényesül. Ahogy azt már említettük, segíti a nyugodt alvást. Harmonizálja a kalciumszintet, ami hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez is. Serkenti az anyagcserét, elősegítve ezzel, hogy szervezetünk ne kössön meg túl sok vizet. Az emésztés támogatásával csökkenti az émelygést és a hányingert. Magnéziumtartalma által oldja a szorongásokat is, így kiváló ellenszere a fejfájásnak. Sőt, kiválóan fejleszti a koordinációs és az egyensúlyérzéket.

howlit gyógyhatás

A howlit használata és tisztítása

A howlit ásvány hatását évezredes megfigyelések bizonyítják. Az orvosi kezeléseket természetesen nem helyettesíti, de a holisztikus szemlélet alkalmazásával, kiegészítő jelleggel kiválóan támogatja a test gyógyulását és a lélek erősödését. Gyógyító hatásának érvényesülése a betegségeket okozó energiagátak lerombolása útján érvényesül.

howlit tisztítása

Használat előtt az ásványokat minden esetben meg kell tisztítani, így szabadíthatjuk meg őket a környezetből érkező káros hatásoktól. Ezt végezhetjük vízzel, sóval vagy füsstel is. A legegyszerűbb a folyó vízzel való tisztítás, mely során tartsuk 2-3 percig folyó víz alá, majd hagyjuk megszáradni valamilyen természetes anyagon. Sóval való tisztításhoz egy marék nagyszemű sót helyezzünk egy tálba, majd fedjük le fehér kendővel. Erre rakjuk az ásványt, melyet szintén takarjunk le, majd pihentessük pár órán keresztül. A füsstel való tisztítás is könnyen megvalósítható, tartsuk füstölő füstjébe az ásványt 1-2 percig.

Ha az ásvány színe megváltozik, megreped vagy más módon megsérül, jótékony hatásai már nem érvényesülnek. Ha tisztítás vagy pihentetés után sem nyerik vissza eredeti formájukat, ideje visszaadnunk őket a természetnek és új, ép ásványokat beszerezni.

*Az ásványok hatása, ezáltal a howlit ásvány felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.