Ha a fülbevalók világáról van szó, akkor a kicsi karika fülbevaló szinte minden nő gyűjteményében megtalálható. Sokaknál ezzel indul a fülbevalók iránti rajongás, majd jön a Pandora karika fülbevaló, az aranyból, fehér aranyból, ezüstből vagy éppen nemesacélból készült modellek.

A lógós, beakasztós, bedugós ékszerek egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek, de ami soha nem megy ki a divatból, az nem más, mint a karika fülbevaló. Honnan a népszerűség? Milyen alapanyagot kedvelnek a legtöbben? Össze lehet egyáltalán hasonlítani a Pandora fülbevalókat az aranyból készült modellekkel? Mi alapján érdemes fülbevalót választani? Cikkünkben ilyen kérdésekre is keressük a válaszokat.

Van, ami minden alkalomra megállja a helyét

 

A kicsi karika fülbevaló népszerűsége nem véletlen. Tulajdonképpen minden alkalomra megállja a helyét, nem zavarja viselőjét, aludni is lehet benne. Ha azok közé tartozol, akik nem szívesen cserélgetik a viselt ékszert, akkor egy kisméretű, biztonságosan záródó modellben érdemes gondolkodni. A fehér arany karika fülbevaló sem kevésbé kedvelt, hiszen a beakasztós ékszerekkel szemben fix záródást kínál, ráadásul a hagyományos aranynál visszafogottabb, diszkrétebb megjelenéssel bír.

Pandora karika fülbevaló vagy aranyból készült kiegészítő?

A kérdést úgy is fel lehetne tenni, hogy az ezüst vagy az arany nyeri el jobban a tetszést? A 14 karátos arany karika fülbevaló az igazi klasszikusokat kedvelőknél biztos befutónak számít. A Pandora karika fülbevaló a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend, ráadásul tényleg csak a fantázia szabhat határt annak, hogy milyen színek kapnak helyet az ékszerről lógó kőként. Nagy előnye, hogy a viselt ruhákhoz passzoló szín mellett dönthetsz, ezzel a stílusos összképet szolgálva.

Karika fülbevalók a szimbolika tükrében

A kör a négy alapvető geometrikus szimbólum egyike. A tökéletesség és az egység jelképeként is felfoghatjuk. Az önmagába visszatérő kör akár kereszt szimbólummal is társítható. Erre tökéletes példának számítanak azok a karika fülbevalók, amelyeken lógó kereszt helyezkedik el. E tekintetben mindegy, hogy a fehér arany karika fülbevaló kap helyet ékszereid gyűjteményében, vagy inkább a 14 karátos arany karika fülbevaló számít az új kedvencednek. A titok valahol abban rejlik, hogy a színvilág és a stílus egyaránt passzoljon személyiségedhez. Nem leszel túlöltözött, ha a hétköznapokban aranyat viselsz, és akkor is megállja helyét megjelenésed, ha alkalmi ruhához Pandora karika fülbevalót választasz.

A kicsi karika fülbevaló szinte korosztálytól függetlenül remek választás. A nagyobb modellek vagány külsőt kölcsönözhetnek viselőiknek, a fehér arany karika fülbevaló pedig sokszor elegánsabbnak tartott, mint a hagyományos arany megfelelője. Ez utóbbival főként a fiatal korosztály bánik óvatosan, hiszen még mindig sokan gondolják, hogy az arany öregíthet a megjelenésen. A hozzáértők viszont inkább azon az állásponton vannak, hogy minden a ruhadarabok és az ékszerek párosításán, valamint az alkalomhoz passzoló döntéseken múlik. A jóízlés tanulható, és ez az ékszerválasztással kapcsolatban sincsen másként.