kerámia ékszerek

Az ékszerek varázslatos világa olyan egyedi és semmihez sem hasonlítható szépségű darabokat is rejt, amelyek viselésével villámgyorsan avanzsálhatunk a figyelem koronázatlan királynőjévé. A kerámia ékszerek nagyszerűen illenek az imént ecsetelt kategóriába. Amellett, hogy különlegesek és hihetetlen szépérzékről tesznek tanúbizonyságot, az áruk sem vágja földhöz a vásárolni vágyó személyt. A kerámia görög eredetű szó, jelentése pedig – kiégetett – sokat elárul a létrehozásának módjáról. A kerámiát, mint anyagot az emberiség túlzás nélkül már több évezrede használja különféle edények, tárolók és a már említett csodaszép ékszerek megalkotására.

Hogyan is készülnek tulajdonképpen a kerámia ékszerek?

Jelen cikkünkben ennek a módszernek jártunk kicsit utána, tartson velünk, ha érdekli a téma! Nos, a kerámia ékszerek mindegyike agyagból készül. Meglepő? Bizony, az agyag magas hőmérsékleten való égetésének a végterméke a kerámia, ami a vöröstől a sárgáig minden lehetséges árnyalatot felvehet. Érdekesség, hogy a porcelán, ami szintén hasonlóképen jön létre, az egyik legjobb minőségű agyagból, a kaolinból készül. A kerámia ékszerek megalkotásának következő lépése az, amikor a magas hőfokon kezelt anyag az úgynevezett mázazási folyamatban részesül. Ezt egy újabb égetési procedúra követi.

Miután megtörtént a második égetési eljárás is, a kerámia ékszerek megfestése következik, az a lépés, ami a valódi remekművek szintjére emeli a szóban forgó kiegészítőket. Az igazán minőségi, igényes kialakítású csecsebecséket kézzel festik meg a szakértő művészek, így azok mindegyike roppant különleges és káprázatos szépségű. Teljesen mindegy, hogy Ön melyik stílust preferálja a leginkább. A kerámia ékszerek felhozatala között garantáltan talál olyan darabot, amelyet képtelen lesz a polcon hagyni.

Az igazán magas színvonalat képviselő kerámia ékszerek dekorálásakor használt második alapanyag is sokat emel azok exkluzivitásán. Valószínűleg az ékszervilág szerelmesei mindnyájan egyetértenek abban, hogy a kerámiából készített darabok mindegyike a finom nőiességet, a kellemet, a bájt és a kecsességet hivatott hangsúlyozni. Ezáltal tökéletesen megfelelnek ajándékötlet gyanánt is, ha a szívünkhöz közel álló személyt szeretnénk meglepni. Persze a szóban forgó csecsebecsék nem a legolcsóbb árkategóriájú termékek közé tartoznak, viszont jól tudjuk, a minőséget minden esetben meg kell fizetni. Ha valóban maradandó élményt kíván okozni az ajándékozással, a választott kerámia ékszert az ahhoz illő komplett kollekció keretén belül szerzi meg, hiszen ezáltal a siker garantáltan előre borítékolható.