vörös korall ásvány hatása

Ez a különleges ásvány azon szerves anyagok közé tartozik, amelyeket több évezrede használnak fel ékszerek készítéséhez. A korall hatása erővel és energiával tölti fel viselőjét, de emellett még számos pozitív testi és lelki hatást* is tulajdonítanak neki. Tartson velünk és ismerje meg főbb tulajdonságait és hatásait!

A korall elnevezés a korallion görög eredetű szóból származik, amelynek pontos jelentése még ma is ismeretlen. Már ókori görög kultúrában is ékkőnek tekintették és mágikus hatásokat tulajdonítottak neki.

A korall színe és főbb tulajdonságai

Az ékszeripari felhasználását élénk színe, valamint könnyű megmunkálhatósága hívta életre. A korallok a trópusi tengerekben élnek, kolóniákban. Ékszerek készítéséhez az állatok külső váza kerül felhasználásra, amely anyagát tekintve kálcium-karbonát. Színét tekintve a vörös mellett lehet rózsaszín, fehér, kék és fekete is; megjelenését tekintve átlátszatlan. A vörös színű változat a legkeresettebb, ezért ára jellemzően magasabb.

 

Színét tengeri élőhelye mellett a korall fajtája is befolyásolja, de jellemzően narancsos-piros színű. Az ékszeripar főként az Indiai-óceánban található vöröses korallokat használja fel.

A vörös korall hatása lelkileg

A korall ásvány magában hordozza a tenger nyugalmát, hiszen olyan helyeken fordul elő, ahol a tenger, óceán jellemzően nyugodt és nem túlságosan mély. Ebből következik, hogy az ásvány a lélekre nyugtató hatással van, segíti az aggodalmaink és félelmeink megszűntetését. Jótékony hatása révén a munkakedvünk is fokozódni fog.

Támogató hatása segíti, hogy megszabaduljunk félelmeinktől és kiegyensúlyozottak legyünk. Csökkenti érzelmi zavarainkat, egyensúlyt teremt az érzelmeinkben. A korall ásvány hatása által együttérzőbbek lehetünk. Betegségek idején alkalmazva erősíti hitünket és a bennünk levő élni akarást. A buddhista gyógyítók úgy tartják, hogy a korall energiát ad a kitartó gyakorláshoz.

korall ásvány hatása

A vörös korall testi hatásai

A vörös korall hatása segít egyensúlyt teremteni szervezetünkben. Hatékonyan alkalmazható a tüdőt és a csontokat érintő problémák kezelésére. Hatással van a vérképre: a vérzési zavarokat enyhíti, serkenti a vérképzést, azonban vérzékenység esetén is alkalmazható. Jótékony hatással van az erekre, és lázcsillapító hatású. Hatása bélproblémák esetén is ajánlott, mert az emésztést serkenti és a salaktalanítást is segíti. Súlyprobléma esetén is bevethető, mert a korall ásvány hatása csökkenti a koleszterinszintet. A nyirokrendszer és a máj működését támogatja. Alkalmazása ajánlott a különféle szembetegségek esetén is.

A kő az anyaságot szimbolizálja, és régen úgy gondolták, hogy a várandósság ideje alatt viselt vörös korall ékszer segíti, hogy a gyermek egészségesen fejlődjön. Az ásvány pozitív hatást fejt ki menstruációs zavarok esetén, de emellett meddőség és veszélyeztetett terhesség esetén is alkalmazható. Emellett a termékenységet is fokozza, és megkönnyíti a szülést. A vörös korall ásvány hatása a változókori panaszokat is csökkenti és jótékonyan hat a petefészekre.

Pozitív hatással van a légutakra, mert a hörgőket erősíti. Alkalmazható bármilyen köhögés és légszomj esetén is. A memóriára is jótékonyan hat, mert támogatja az emlékezőképességünket is.  Alkalmazása időskorban is ajánlott, gyengeség és szenilitás kezelésére.

Az ásvány növeli életörömünket, ezáltal aktívabbak leszünk és javulhat az állóképességünk is.

A fehér korall hatása

Legfőbb hatását a csontokra fejti ki a korall ásvány fehér színű változata. Alkalmazása ajánlott húgyúti panaszok esetén is. Az ásvány az asztma tüneteit is enyhíti. Segíti gondolataink kitisztulását, a gondokat és a bánatot elűzi. Támogató hatása által tisztává és pozitívvá alakítja gondolkodásunkat.

A rózsaszín korall hatása

Alkalmazása segít eltávolítani a szervezetben felgyülemlett káros méreganyagokat. Emellett a szívritmust is szabályozza. Úgy tartják, hogy a rózsaszínű változat erősíti baráti kapcsolatainkat.

A korall ásvány tisztítása

Az ásványt a lúgok és savak is károsíthatják, ezért különös gonddal szükséges tisztítani. Puhaságuk miatt a korall ékszerek könnyen kopnak. Vigyázzunk az ékszerre, hogy viselés közben ne kerüljön rá kozmetikumainkból! A korall ásvány színét a veríték is károsíthatja, ezért viselése után célszerű minden alkalommal áttörölni egy puha ronggyal.

Az egyik leghatékonyabb megoldás, ha a korall ékszert beáztatjuk sós, langyos vízbe – makacsabb szennyeződések esetén akár egy óra hosszára is. Ezután tiszta vízzel öblítsük le, majd egy puha ronggyal töröljük teljesen szárazra. Másik lehetőség, ha szappanos vízben mossuk át a korall ékszereinket. Ezután tiszta vízzel öblítsük le, majd töröljük teljesen szárazra.

Amikor nem viseljük korall ékszereinket, akkor dobozban tároljuk. Viszont ne tartsuk ott sokáig, mert ellenkező esetben veszíthet színéből és fényéből is.

Hogyan alkalmazzuk?

Alkalmazása ajánlott meditációkor, marokkőként. Valamint viselhetjük a belőle készült, egyedi szépségű ékszereket is. Az ékszeripar a korallból jellemzően nyakláncot készít.

*Az ásványok hatása, ezáltal a korall felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.