A labradorit a 12 mesterkristály egyik védelmező köve. Először 1770-ben, a kanadai Labrador-félszigeten fedezték fel, neve is innen ered. Hatása alapján fényhozó ásványnak is tekintik, mert segíti belső fényünk előhívását, elűzi a sötétséget. Viselésével könnyebben élhetjük meg a változásokat. Számos hatása* mellett enyhíti lelki fájdalmainkat és fényt hoz a lelkünkbe.

A labradorit kő hatása lelki síkon

Segíthet megtalálni stabil, belső középpontunkat, erősíti a magunkba vetett hitet. Viselésével harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, gondolatainkkal. Magabiztosabbá tesz, önbizalmunkat erősítheti. Csökkentheti a félelemérzetet és a pánikot, támogató energiával képes feltölteni. Segíti érzelmeink stabilizálását, lecsillapítását.

Viselőjét áthatja az az érzés, hogy minden a legnagyobb rendben van. Felszínre hozza a múlt mélyen elfojtott emlékeit, eloszlatja a bizonytalanságérzetet, a lelki bánatokat és félelmeket. Hangulatingadozások esetén is sikerrel alkalmazhatjuk. Összhangba hozza az ösztönös megérzéseket az észszerűséggel. A legkilátástalanabb helyzetekben hittel és reménnyel tölti fel viselőjét. A fényhozó elnevezés arra is utal, hogy a labradorit ásvány hatása képessé tesz arra, hogy minden helyzetben meglássuk a kiutat jelentő fényt. Támogató hatása olyan célok kitűzésére ösztönöz, amelyek a testi, lelki és szellemi egyensúly megteremtését segítik.

 

labradorit ásvány hatása

A labradorit ásvány hatása a képzeletet energiával tölti fel, támogatja az új ötletek születését és segít eloszlatni az illúziókat. Találékonyabbá tesz, hiszen harmóniába hozza a tudást és az ihletet. Viselésével megláthatjuk a tettek és a gondolatok mögött rejlő igazi szándékot. Az átalakulás köveként is ismert, mert a testet és a lelket is előkészíti az emelkedési folyamatra.

A labradorit ásvány testi hatásai

A labradorit ásvány jótékony hatását több területen is érezhetjük. Reuma, köszvény, megfázás, a szem és az agy betegségei esetén is alkalmazható. Segít egyensúlyba hozni a hormonrendszert és az anyagcserét. Stresszoldó hatása az elmére és az idegrendszerre nyugtató hatással van. A menstruáció alatti feszültség oldására is bevethető. A magas vérnyomásra jótékony hatással van. Mindezek mellett alkalmazhatjuk a fázósság enyhítésére is.

A labradorit megjelenése és alkalmazása

Irizáló fényű ásvány, amely áttetsző, de nem átlátszó. Színét tekintve kékes, szürkés fekete, sárga, valamint ritka változata fehér.
Ékszerként mindennap viselhetjük, vagy használhatjuk a kezelendő testrészre helyezve. Viselése már az első perctől kezdve segít abban, hogy ne vegyük szívünkre a problémákat. Ha meditáció alatt alkalmaznánk, akkor helyezzük a szívcsakrára.

labradorit kő hatása

A labradorit tisztítása

A labradorit kő erős hatása miatt képes más ásványkövek megtisztítására is. A tisztítandó követ néhány óráig helyezzük mellé, vagy rá. Ennek ellenére a labradorit is igényli, hogy időről időre megtisztítsuk. A tisztítás hatására ásvány ékszereink újul energiával támogathatják mindennapjainkat. Alkalmazhatjuk a folyó víz alatti tisztítást: az ékszert néhány percig tartsuk folyó víz alá és mossuk át a köveket.

*Az ásványok hatása, ezáltal a labradorit ásvány felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.