lávakő hatása

Az ásványt a világ egyik elterjedtebb és legrégebb óta ismert köve. Már az indiánok is alkalmazták gyógyítás céljára. Úgy tartják, hogy a lávakő hatása segíti a szervezet egyensúlyának megteremtését. Cikkünkben a gyógyhatásain* kívül főbb tulajdonságait is bemutatjuk és megtudhatja, hogyan végezhető el a lávakő tisztítása egyszerűen.

A lávakövet a bátorság és az erő kövekének tekintették, ezért a csatákba induló harcosok és katonák amulettként hordták régebben. Az ásvány még napjainkban is a férfi karkötők egyik kedvelt alapanyaga.

A lávakő tulajdonságai

Megjelenését tekintve is egy különleges kő: jellegzetesen lyukacsos a felülete. Akkor keletkezik, amikor a forró láva megszilárdul, vagyis lényegében létrejötte a vulkáni tevékenységhez köthető. Felszínét a forró láva gőze alakítja a megszilárdulási folyamat során: a kőben maradó levegőbuborékoknak köszönhetően válik a felszíne barázdássá és buborékossá. Jellemzően a szárazföldek belsejében, valamint az óceánok és tengerek mélyén fordulnak elő.

 

Színét tekintve jellemzően fekete, azonban néha találkozhatunk világosabb színű darabokkal is, mivel színét a kitörő láva összetétele befolyásolja. A Föld mélyéről lávakő ásvány a természettel való kapcsolat megtestesítője.

Felhasználási területei

Szerencsére ezekből a különleges gyógyhatású kövekből nagyon sok van, ezért számos területen találkozhatunk vele. Az ékszeripari felhasználásán túl találkozhatunk az ásvánnyal a lávaköves masszázs, valamint aromaterápia során. Ezek mellett pedig jelentős az építőipari felhasználása is.

Csillagjegy szerint a skorpió és a bak jegyben születettek köve, vagyis a kő különleges, jótékony hatásait ők erősebben érzhetik. Viselése akár minden nap ajánlott.

lávakő ásvány hatása

A lávakő hatása lelkileg

Úgy tartják, hogy a lávakő hatása fokozza viselőjének önbecsülését. Támogatja a kifejezőkészséget és segítségével könnyebben összpontosítunk az élet pozitív dolgaira. A lávakő hatása nyugtatja az érzelmeket és erősíti viselőjének biztonságérzetét. Segít aktiválni a bennünk levő erőtartalékokat, és fokozza a magabiztosságot és a kitartást. Alkalmazásával elérhetjük, hogy otthonosan érezzük magunkat a testünkben.

A lávakő a tűz energiáját hordozza magában, amely által azt az érzést erősít, hogy legyőzhetetlenek vagyunk. A kő segítő hatása által a bennünk levő belső tüzet is könnyedén megtalálhatjuk. A tűz fénye segít megmutatni az előttünk álló igazi utat.

Támogatja kreativitásunk kiteljesedését. Alkalmazása által motiváltak és inspiráltak lehetünk. A lávakő megvédi viselőjét a pszichés támadásokkal szemben. Védelmező hatása abban is megnyilvánul, hogy a kő taszítja a környezetből érkező negatív hatásokat.

A lávakő testi hatásai

Az ásvány erős energetizáló, gyógyító és méregtelenítő hatású. Viselése által könnyebben meg tudjuk tartani szervezetünk egyensúlyát. Az idegrendszerre nyugtató hatással van és az idegsejtek megújulását is serkenti. Pánikrohamok és a szorongás leküzdésére is hatékonyan alkalmazhatjuk.

A lávakő az egyik legismertebb közérzetjavító kő, amely stresszes időszakokban is nagy segítséget nyújt viselőjének. Nem véletlenül használják már évezredek óta masszázshoz is. A felmelegített lávakő a stressz oldásán túl az izmokat is kiválóan lazítja.

Fertőtlenítő, vírusellenes és antibakteriális hatással rendelkezik. Alkalmazása támogatja bőr megújulását: tisztító és tisztántartó hatása miatt is kiváló választás. A lávakő hatása a vérkeringést serkenti, és erősíti az ínakat. Segíti a kötőszövet regenerálódását, a sejtek vízutánpótlására serkentőleg hat. Úgy tartják, hogy a lávakő hatása a libidót és a termékenységet is növeli.

Hogyan alkalmazzuk?

Viselhetjük ékszerként, vagy akár célzottan egyes testrészeinkre helyezve is, ahol szeretnénk élvezni jótékony hatását. Alkalmazhatjuk normál hőmérsékleten, vagy akár felhevítve is.

A lávakő tisztítása

Minden lávakőből készült tárgyat időről időre szükséges megtisztítani és feltölteni. Az ásványok tisztítása többféle módszerrel történhet, de leggyakrabban: folyó vízzel, a Nap, vagy a Hold energiáját felhasználva.

*Az ásványok hatása, ezáltal a lávakő felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.