moldavit hatása

A moldavit egy nagyon különleges kő, a tektit egyik fajtája, amelyet a 18. század végén fedeztek fel a Moldva folyóban, innen ered elnevezése. Már a kőkorszakban is talizmánként viselték és úgy tartották, hogy a jószerencse mellett a termékenységre is jótékonyan hat. Cikkünkben a moldavit hatása mellett érdekességeket is megtudhat erről a pótolhatatlan kőről!

A moldavit eredete

A megfogalmazás nem volt véletlen, hiszen a moldavit valóban pótolhatatlan – ez az oka annak, hogy értéke folyamatosan emelkedik. A kő különlegessége abban is mérhető, hogy az eredete a Földön kívül keresendő. A moldavit a Földre egy meteorit becsapódása által került, ezért nem tud újra termelődni, utánpótlása ezáltal egyszer végleg megszűnik. A moldavit kőben a föld és a földön kívüli energiák egyesülnek, ezáltal hatása nagyon különleges. Úgy tartják, hogy a Földre érkezésének oka az volt, hogy segítsen a gyógyításban.

A moldavit jellemzői

A színét tekintve a zöldes-kéktől egészen a zöldes-barnáig többféle változatával találkozhatunk. Jellemző a palackzöld megjelenésű változat is. Megjelenését, alakját tekintve amorf, vagyis szabálytalan, azonban előfordulnak csepp, páfrány, érme, henger, sündisznó alakban is. Az ékszeriparon kívül ajándék- és dekorációs tárgyak készítéséhez is felhasználják.

A moldavit spirituális hatásai

 

A nagyon erős energiájú ásványok között tartják számon. Úgy tartják, hogy más ásványok hatását is felerősíti. A moldavit hatása* legerősebben a spirituális síkon érvényesül: a rezgésszint emelése mellett még a belső utunk feltárását is támogatja. A kő spirituális fejlődésünket támogatja, növeli tudatunkat. Úgy tartják, hogy hatása segít megnyitni és összehangolni a csakrákat. Emellett megszabadít a blokkoktól is. Alkalmazása meditációhoz is ajánlott, mert megkönnyíti a döntéshozatalt és segít megtalálni a helyes irányt.

A kő segítséget nyújt abban, hogy lássuk a múltunkat és a jövőnket is. Segít feltárni múltbeli hibáinkat úgy, hogy feltárja azok okait és következményeit is. A moldavit spirituális hatása következtében könnyebben megbirkózhatunk a mindennapok problémáimat. Fejlesztő hatása által megszabadulhatunk a pénz és a jövő miatti aggodalmainktól, valamint a rögeszméktől és a káros hatásoktól is.

A moldavit változást hoz életünkbe, azonban számolni kell azzal is, hogy ez bizonyos esetekben akár fájdalommal is járhat. Itt inkább lelki, mint fizikai fájdalomra kell gondolni, hiszen hatására szembenézünk a problémákkal.

A moldavit hatása testi síkon

Gyógyhatása eltér a többi ásványtól, mert a moldavit hatása nem közvetlenül gyógyítja a betegségeket. A kő rámutat arra, hogy a különböző rendellenességeknek és betegségeknek mi a forrása. Azáltal, hogy tudatosítja bennünk, hogy mi okozza a problémát, segíti, hogy könnyebben meg tudjunk birkózni vele. Beindítja a szervezetünk öngyógyító folyamatait.

Alkalmazása ajánlott légúti megbetegedések esetén, mert a légutak megfelelő működését támogatja. Emiatt jótékonyan hat az influenza ellen is. Javasolt alkalmazni vérzékenység, asztma és a memória javítására is.

*Az ásványok hatása, ezáltal a moldavit felsorolt tulajdonságai és hatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.