férfi gyűrű

Az erősebbik nem képviselői, ha az ékszerviselés kerül terítékre, az egyetlen darab, amit szívesen és minden előítélettől mentesen hordanak, az a gyűrű. Bizony, nemcsak a hölgyek viselnek előszeretettel szép és drága ékszereket, hiszen a teremtés koronái, amióta világ a világ, a férfi gyűrű kategóriában szívesen mazsolázgatnak a saját maguk számára.

Üzenettel rendelkezik a férfi gyűrű

A férfi gyűrű azonban jóval több egyfajta esztétikus csecsebecsénél- üzenetet hordoz. Itt elsősorban arra kell gondolni, hogy a férfi gyűrű szavak nélkül is rengeteget mesél a viselőjéről: annak társadalmi státuszról, családi állapotáról, sőt, véleményéről és hovatartozásáról. Ezek közül a szerepek közül talán a családi állapotot jelölő férfi gyűrű a legelterjedtebb a köztudatban: legyen a szóban forgó férfi bármilyen sármos, két lépés távolságot illik tartani tőle, ha a gyűrűsujján arany karikagyűrű ékeskedik.

Férfi jegygyűrű

 

Azonban a férfi gyűrű jelölhet valamilyen klubhoz vagy társasághoz való tartozást – például rengeteg egyetem vagy sportklub kínál azonos gyűrűt a tagoknak. Az pedig, ha a gyűrűn már első ránézésre láthatjuk, hogy drága, nem kell sokat találgatni a gazdája társadalmi helyzetéről sem. Nos, azt már láthatjuk, hogy a férfi gyűrű számos ponton rávilágít a tulajdonosa véleményére, egyfajta státuszszimbólumként pedig akár az anyagi hátterére is.

Hová kerüljön a férfi gyűrű?

A kérdés már csak az, melyik ujjukon viselhetik az erősebbik nem képviselői ezeket a kiegészítőket. Azok a személyek, akik a gyűrűt a hüvelykujjukon viselik, kreatív személyiségről tesznek tanúbizonyságot. Az igazat megvallva az ékszer viseletének ezen módja európai viszonylatban nem annyira elterjedt, de azért van rá példa szép számban.

férfi gyűrű

Azok az urak, akik inkább a mutatóujjukon viselik a kedvenc gyűrűjüket, tudják, hogyan érhetik el az életben a céljaikat. A karaktérük határozott, erős jellemre utal, olyan személyekre, akik nem félnek az akadályoktól. Azok a férfiak, akik a középsőujjukat preferálják az ékszerviselés tekintetében, kétkanállal eszik az életet, sőt, már-már kissé hedonisták.

Ezek a pasik aztán tudják, mi teszi boldoggá az ellenkező nem képviselőit, és sosem tántorodnak meg egy kis hódítástól. Az nyilvánvaló, hogy a gyűrűsujjon viselt ékszer a házasságot és az elköteleződést szimbolizálja – annak nemléte viszont azt jelzi, „szabad a pálya”. A gyűrűsujj beszedés kiegészítőjé többnyire még mindig aranyból készül, de nem ritkák a tanzanit, a nemesacél vagy az ezüst gyűrűk sem.

Jelentőséggel bíró férfi gyűrű

Férfi pecsétgyűrű

A kisujj tipikusan a pecsétgyűrűknek van fenntartva – így volt ez már az ókorban is. Korábban a jeles személyek, nagyhatalmú emberek ezzel az ékszerrel „pecsételtek meg” és tettek hivatalossá egy-egy dokumentumot, úgy, hogy az ékszert az előzőleg forró viasszal lecsorgatott iratra nyomták. Ma ez a szokás már eltűnt, viszont a férfi gyűrű ezen típusa mit sem változott a kivitelezésében és a megjelenésében.

A már korábban említett klubok és egyéb intézmények preferálják egyébként az egyen-pecsétgyűrűket. Ezeken az elegáns darabokon általában az adott társaság számára fontos motívum vagy címer kap helyet, az anyagukat tekintve pedig többnyire az arany és az ezüst. Az anyag vonatkozásában egyébként is nagyon változatosak a szóban forgó csecsebecsék, de ez már egy másik cikkünk témája.