napkő gyógyhatása

A napkő, vagy más néven aventurin-földpát a szerencse köveként is ismert. Hivatalos elnevezése az olasz ventura (jelentése: véletlen) szóból ered. A napkő gyógyhatását tekintve olyan, mint a Nap: ezért a hosszú élet és a boldogság kristályaként tartják számon. Viselése során számos pozitív hatást* tapasztalhatunk.

A napkő ásvány segít abban, hogy az élet boldog, napos oldalára tudjunk összpontosítani, ezáltal támogatja az életvidámságot és derülátóvá tesz. Viselésével megelőzhető a kiégés kialakulása, hiszen az élet élvezetére ösztönöz és növelheti a lelkesedésünket is.

A napkő viselésének lelki hatásai

Saját erősségeink felé irányítja figyelmünket, és önbecsülésünket is növelheti. Támogatja, hogy másokon is könnyebben tudjunk segíteni. A napkő gyógyhatása által segítheti a gátlások feloldását. Viselése ajánlott olyan helyzetekben is, amikor elhagyatottnak, vagy kirekesztettnek érezzük magunkat. Kreatív munkánkhoz és szakmai előmenetelünkhöz kimeríthetetlen erőt biztosít. Erősítheti az intuíciót.

 

A napkő ásvány viselőjének szervezetét életerővel tölti fel, elűzi a félelmeket. Mindezek mellett remekül használható a depresszió tüneteinek megszüntetésére is. Az életerő fokozódása által a vitalitásra és a mozgásra is kedvezően hat. Hatékonyan oldhatja az érzelmi blokkokat, segít, hogy gyökerestül el tudjuk távolítani azokat a berögzült korlátokat, melyek fejlődésünket akadályozzák.

Cselekvésre serkentheti viselőjét és támogatja, hogy jobban meg tudjuk élni egyéniségünket. A napkő ásvány hatása segíti, hogy könnyebben tudjunk nemet mondani. Alkalmazása akkor is javasolt, ha többnyire nehezen vállaljuk fel saját akaratunkat és cselekvésnél másokra hagyatkozunk. Ösztönzi a folyamatos fejlődést és szándékainkat céltudatossággal erősítheti meg. A fényt biztosítja viselőjének, vagyis segíti a helyes út megtalálását. A napkő viselésével enyhülhet a félelem, a depresszió és az aggodalom is.

napkő tulajdonságai

A napkő gyógyhatása fizikai síkon

Fokozhatja szervezetünk öngyógyító képességét, valamint a vegetatív idegrendszert szabályozhatja. Hatása gyulladáscsökkentő, emiatt torokgyulladásra és gyomorfekélyre is pozitívan alkalmazható. Áldásos, fájdalomcsillapító hatását olyan panaszok esetében is érezhetjük, amit egyes porcproblémák okoznak, valamint a reumára is jótékonyan alkalmazható. A napkő gyógyhatása fejfájás, vagy bármilyen más fizikai fájdalom esetén segítség lehet. Enyhítheti a vese által okozott panaszokat.

A napkő tulajdonságai és viselése

Megjelenését tekintve többféle színben is találkozhatunk vele. Leggyakoribb a Napot idéző narancsos-vörös színű, azonban átlátszó, krémfehér és barackszínű változatok is elérhetőek ebből a páratlan ásványból.

Viselhetjük ékszerként, vagy célzottan a test bizonyos területeire helyezve is. A bal kézen viselt napkő ékszer elősegíti, hogy megszerezzük mindazt, amire szükségünk van. Amennyiben meditáció közben alkalmaznánk, helyezzük a köldök fölé, a napfonat csakrára, ezáltal segítheti elfojtott érzelmeink feloldását.

A Mérleg és az Oroszlán csillagjegy szülötteinek szerencseköveként tartják számon.

*Az ásványok hatása, ezáltal a napkő ásvány felsorolt tulajdonságai, valamint gyógyhatásai feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.