porcelán ékszer

A mindennapokban és a különleges alkalmakon viselt kiegészítőink lehetnek egyszerű kellékek, de akár önálló művészi értékkel is felruházhatjuk. A porcelán ékszer minden tekintetben egyedi darab, de ami még ennél is fontosabb, hogy lehet a mi saját alkotásunk. Igazából nem is szükséges semmilyen képzés vagy jártasság, mert könnyű elsajátítani.

A porcelán önmagában egy nemes és méltóságot tükröző anyag, ezért a belőle készült ékszerek és dísztárgyak roppant elegánsak és tartásról árulkodnak. A gyönyörű, klasszikusan fehér anyag tisztaságot és egyszerűséget képvisel, de kiváló felülete lehet a festésnek. A porcelán ékszerek másik fő tulajdonsága, hogy nagyszerűen lehet díszíteni és a színekkel szinte új életet lehet varázsolni belőlük.

Igazából két lehetséges variáció van ennél az ékszer készítésnél. Dönthetünk úgy, hogy minden egyes folyamatban részt veszünk és mi gyártjuk a porcelánt is. A másik út, hogy mi a kész alkotásokat festjük ki. Természetesen minél nagyobb részt vállalunk, annál nagyobb lesz az örömünk. Viszont a darabot azáltal is a saját képünkre formálhatjuk, ha csak egy fázisban veszünk részt. Amennyiben szeretnénk saját kezűleg porcelánt gyártani, akkor szerezzük be a szükséges ásványokat: a kaolint, a földpát és a a kvarchomót, amelyeket speciális arányban kell összekeverni, majd egy formába önteni, ahol megkapja végső formáját.

Mitől egyediek a porcelán ékszerek?

 

A porcelán ékszerek ezeknek az ásványoknak köszönhetik a különlegességüket, amelyek kétségtelenül értékkel ruházhatják fel a nőket. Természetesen nem nemhez kötött a viselete, de azért a finomsága és a kecsessége inkább a hölgyeket teszik vonzóvá. Formája és kecsessége alkalmassá teszi medálok és fülbevalók készítésére. Azonban ha kreatívak és merészek vagyunk, akkor szinte minden típusú ékszer formálható belőle.

A porcelán ékszer semmiképpen sem sorolható az átlagos kerámiák sorába, mert sokkal magasabb színvonalra emelhető annak ékesítő hatása miatt. Bármilyen más porcelán alkotás az otthonunk éke lehet vagy a konyhában ruházzuk fel hasznos funkciókkal. Sokan porcelán fogakat választanak annak tartóssága és szépsége miatt, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ennél sokkal többre hivatott ez a nemes anyag. A végtelen díszíthetősége és formálhatósága miatt képes arra, hogy a legbensőbb tulajdonságainkat és gondolatainak és művészi szinten képviselje. Már csak arra van szükség, hogy megtanuljuk a porcelán ékszer készítés lépéseit és fessünk rá kedvünk szerint gyönyörűséges és egyedi mintákat, majd örömmel és méltósággal viseljük vagy ajándékozzuk el ismerőseinknek.