rubin hatása

A rubin a belső tűz, az életerő és a szenvedély jelképeke, amely az egyik legdrágább drágakő. A rubin hatása elsősorban a szervezet energiával történő feltöltését támogatja, azonban nem merül ki ennyiben. Tartson velünk és tudjon meg mindent erről a páratlan drágakőről!

Neve a latin „rubeus” szóból ered, amely pirosat jelent. A teljesen átlátszó rubin kövek a lángoló tüzet idézik és magukban hordozza a tűz erejét, amely képes arra, hogy maga körül mindent elpusztítson és átalakítson.

A rubin hatása

Az életöröm köveként is ismert ásvány segíti a testi-lelki szerelem megőrzését. A rubin hatása a szexualitás és a szerelem erősítésében is megmutatkozik. Fokozhatja az elkötelezettséget, az ivarszerveket serkentheti, életkedvünket felerősíti. A rubin támogatja érzelmi stabilitásunkat: a szerelmi kapcsolatunk megerősítése mellett a harmónia megteremtésében is segítségünkre lehet. A rubinnak tulajdonított mágikus hatás szerint a kő megvédi használóját a negatív befolyásokkal szemben, ezáltal a házastársi hűtlenség ellen is alkalmazható.

 

Támogatja telepatikus képességünk fejlődését, a bennünk levő haragot és a negatív energiákat enyhíti. A bennünk levő haragot és a negatív energiákat enyhíti, valamint segíti ezen érzések pozitív irányú transzformálását. Alkalmazása a szomorúság leküzdésében is segítségünkre lehet. Segítő hatása révén könnyebben ki tudjuk építeni egészséges önbizalmunkat. Fokozza a szenvedélyt és vonzza a szexuális aktivitást. A rubin segít egyensúlyban tartani szívünket, ezáltal a boldogság követésére bátorítja viselőjét.

A rubin hatása bátor és pozitív gondolkodásmódot eredményez. Erősebbé teszi viselőjét a vitákban. Segítségével elménk élesebbé válik és rendkívül jól tudunk összpontosítani.A rubin viselőjét feltölt kreatív energiával, amelynek hatására nyitottabbá válunk. Segíti az új utak megtalálását. Támogatja a pozitív álmok megélését és fejleszti a vizualizációt. A rubin hatása által önmagunk lehetünk és könnyebben valóra tudjuk váltani a lelkünk legmélyén rejlő vágyainkat. A bennünk levő lelkesedést, motivációt és alkotókedvet előtérbe hozza.

A rubin testi gyógyhatásai

Jótékony hatása segítséget nyújthat az allergia tüneteivel szemben. Alkalmazhatjuk a különféle vérrel összefüggő betegségek kezelésére is, mint például a vérellátási zavarok, a vérszegénység és a fehérvérűség. A szív betegségire pozitív hatással van, emellett a keringést is szabályozza. Viselése csökkentheti a koleszterinszintet és szabályozhatja a keringési rendszert. Alkalmazhatjuk bélfertőzések enyhítésére és hormonális problémák kezelésére is. Jótékony hatása a fertőző betegségek kezelésében is érezhető, emellett csökkenti a lázat. A rubin hatása fokozhatja a teljesítőképességet, valamint serkenti a veséket, a mellékveséket és a lépet is. Segítségével könnyebben legyőzhető a letargia és az aggódás. A hiperaktivitásra csillapító hatással van. Viselőjét megvédi az idő előtti öregedéstől. A rubin viselésével a szenvedélybetegségek is kezelhetők.

rubin tulajdonságai

A rubin színe

A korund ásvány vegyileg tiszta változatban áttetsző és színtelen, azonban elszíneződhet a különböző szennyeződések hatására. Ez alapján a vörös színű korund a rubin, míg minden egyéb színű korund változat a zafír. A rubin színe a sötét bordó és a világos rózsaszín között változik, amelyet a kő vas- és krómtartalma határoz meg. A legértékesebb változatai a sötét kárminpiros színű, áttetsző rubinok, amelyek csiszolásra alkalmasak.

A rubin főbb tulajdonságai

A korund a gyémánt után a legkeményebb drágakőnek számít. Keménysége miatt rendkívül ellenálló és tartós, ezért nem véletlen, hogy kedvelt ékszeralapanyag. A korund fajtái nem megegyező keménységűek, mert a rubinnál valamivel keményebb a zafír. Az egyes fajták keménysége a lelőhelyeiktől függően is eltérhet. A rubin hatása ékszerként, vagy marokkőként használva is érezhető.

Csillagjegyei: a kos, a bika, a mérleg, az oroszlán és a skorpió.

A rubin csiszolása

A rubin köveket napjainkban jellemzően gyémántporral, legtöbbször drágakőnek csiszolják, azonban kedveltek a lépcsős, valamint a vegyes csiszolású táblakövek is.

*Az ásványok hatása, ezáltal a rubin felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.