szodalit hatása

A kék színű szodalit ásványt a 12 mesterkristály között tartják számon. Elnevezése a benne található nátrium (vagyis angolul sodium) mennyiségére utal. Különféle dísztárgyak és ékszerek készítéséhez régóta felhasználják, azonban a szodalit hatásai* csak néhány évszázada ismertek.

A szodalit ásvány tulajdonságai

Előfordulási helyei: Olaszország, Portugália, Románia, Bolívia, USA és Grönland.

Csillagjegy szerint a szodalit ásvány viselése különösen ajánlott azoknak, akik a Bak, a Halak, a Kos, az Oroszlán, a Szűz vagy a Nyilas jegyben születettek.

 

Az ásványok színe sok esetben meghatározza azt a területet, amelyre jótékonyan hat viselésük. Nincs ez másként a szodalit esetében sem, amely kék színe miatt a torokcsakra kövének tekinthető. Ebből adódóan alkalmazása elsődlegesen a kommunikációt érintő problémák és a torokkal kapcsolatos betegségek kezelésére hat jótékonyan.

Régebben úgy vélték, hogy az ásvány hatása jótékonyan hat a művészi hajlamra is. Hatását tekintve számos területen alkalmazhatjuk. A szodalit ásvány segít megteremteni és biztosítani életünkben az érzelmi egyensúlyt, emellett a mindennapi stresszt enyhíti. Alkalmazása támogat abban, hogy minden helyzetben önmagunk legyünk. A kő minden szinten jótékony hatást fejt ki: hatására lelkileg tudatosabbá, érzelmileg nyugodtabbá és mentálisan kiegyensúlyozottá válhatunk.

A szodalit hatása testileg

Az ásvány a torok mellett a szem betegségeinek kezelésében is segítségünkre lehet. Alkalmazása ajánlott szemgyulladás és a retinát érintő betegségek kezelésére. Emellett javítja a látást. Jótékonyan hat a vérnyomásra: hatásával szabályozható a magas vérnyomás. Jótékony hat a vércukrot érintő problémákra is. A szodalit hatása a hasnyálmirigyre is hatással van, valamint kezelhetők vele a nyirokrendszert és a pajzsmirigyet érintő betegségek is.

A torok betegségeinél a gyulladások kezelése mellett a hangszálakra is jótékonyan hat. Emellett a gége betegségeire is pozitív hatást fejt ki.

Az ásvány szervezetünk folyadékfelvételét is megfelelően szabályozza. Immunerősítő hatással bír. Nemcsak szorongást, hanem az éhség érzetet is csökkenti. Kedvezően hat az anyagcserére is, amely által a fogyást is megkönnyíti.

szodalit

A szodalit lelki hatásai

Lelki hatásai közül a legjelentősebb, hogy alkalmazása által megnövekedik bátorságunk. Tartsuk magunknál az ásványt, ha meggyőződésünk, véleményünk mellett kell kiállnunk. Ideális társ olyan időszakokban, amikor ki kell állnunk saját elképzeléseink és igazunk mellett. A torokcsakra köveként segíti a kommunikációt: szóban és írásban egyaránt. Bátorságunk növelése által könnyebben boldogulunk a másokkal történő konfrontáció során.

A torok mellett a homlokcsakrára is hatással van a szodalit: alkalmazása által könnyebben tudunk hozzáférni intuícióinkhoz. Fejleszti az objektivitást is, amely által saját megítélésünkre is hatással van. Kritikus szemléletünk csökkenni fog – vagyis teljesen objektíven tudjuk megítélni önmagunkat.

Az önbizalom köveként is ismert ásvány önmagunk pontosabb megismerését is támogatja. A kő hatása önbizalmunk és önbecsülésünk növelése által segíti, hogy minden szituációban kiálljunk magunkért és kimondjuk, amit gondolunk. Támogatása által minden helyzetben önazonosan, önmagunkhoz hűen tudunk cselekedni. Segíti, hogy minden helyzetben ki tudjuk mondani gondolatainkat. Alkalmazása szabadságérzetünk növelését és a bűntudat érzésének megszüntetését is segíti, amely által könnyebben cselekszünk úgy, ahogy valójában szeretnénk. A szodalit igazságérzetünket is befolyásolja.

A szodalit hatása által könnyebben láthatjuk saját hibáinkat is, emellett arra ösztönzi viselőjét, hogy olyan életet éljen, amilyet igazán megérdemel. Alkalmazása nemcsak erőt ad, hanem segíti azt is, hogy hűek legyünk önmagunkhoz. Támogatja a régi szabályoktól és elképzelésektől való eltávolodást és saját elképzeléseink és véleményünk megtalálását is. Hatása növeli kitartásunkat is, amely által könnyebben tudunk kiállni nézeteink mellett. Mivel könnyebben vállaljuk fel önmagunkat, ezáltal közösségi kapcsolatainkra is jótékonyan hat. Segíti a bűntudat megszüntetését is, amely által könnyebben vállaljuk fel cselekedeteinket.

*Az ásványok, ezáltal a szodalit felsorolt hatása és tulajdonságai feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.