ékszer

A nők imádják a szép és drága csecsebecséket, ez nem titok. Persze még a „legelvetemültebb” ékszerrajongóknak is van egy olyan limit, ami a józanész határain belül tartja a vásárlási-lázukat, nem engedve, hogy az adott hölgy időről-időre kimerítse a családi kasszát. Jelen cikkünkben az igazán drága ékszerekkel fogunk foglalkozni. Felsorakoztatunk néhány olyan luxus kategóriás mesterművet, amelyek, bármilyen szomorúan is hangzik, eredeti rendeltetésüket soha nem fogják betölteni.

Ezek a ritkaságok nem a szebbik nem képviselőinek nyakát vagy csuklóját ékesítik. Az értékükből adódóan ultramodern eszközök által óvott múzeumban vagy széfben „tengetik” a mindennapjaikat. Arról valószínűleg mindnyájan hallottunk már bizarr sztorikat, hogy az ékszervilág berkein belül szép számmal akadnak olyan darabok, amelyeknek az árából vígan tengethetnénk az elkövetkező napjainkat – luxuskörülmények között, tejben-vajban fürödve.

Kezdjük harmadik helyezettel

Nos, az általunk részletezett három ékszer arából akár a dédunokáink is könnyedén elboldogulnának az életben. De ne is várjunk sokat, a kedélyek borzolása érdekében kezdjük az általunk listázott ékszerek „legolcsóbbikával”, a mindössze 14 milliárd forintot kóstáló kicsikékével, a Graff Diamond gyémántórával. Az óra jelen pillanatban a világ legdrágább ketyegőjének számít, tulajdonosa és megálmodója Laurence Graff. Az időmérő mesterségesen megszínezett gyémántkövekből áll, így keltve valóban impresszív benyomást a szemlélőben. A karóra olyannyira a luxus kategóriába tartozik, hogy a számlapja sem szimpla anyagból, hanem aprócska rózsaszín, finomra csiszolt gyémántokból áll.

Luxus rózsaszínben

 

Ha már rózsaszín, akkor ejtsünk néhány szót a Pink Star gyémántgyűrűről is. Az 56.6 karát súllyal rendelkező bombázó 2017-ben látta meg a napvilágot, és még az imént említett óránál is drágább: kicsivel több, mint 19 milliárd forintba kerül. A tökéletesen ovális forma kialakításához és a hibátlan csiszoláshoz a készítőknek nem kevesebb, mint két évre volt szükségük. Így már talán érthető, miért olyan drága az aprócskának korántsem mondható csecsebecse. Hol van jelenleg most a Pink Star? A bennfentesek azt rebesgetik, egy kínai milliárdos úriember tulajdonát képezi, mélyen elrejtve annak védett széfjében.

Következzeb a legdrágább

Ha most úgy érezzük, már nincs hova fokozni a dollár milliókat, jobb, ha összeszedjük a padlóra koppant állunkat, hiszen még csak most következik a java, az ékszer listánk első helyezettje! A szóban forgó ékszer különlegesség tulajdonképpen egy bájos pávát formázó bross-csoda. A fehér, sárga és kék színű gyémántok a világ legkülönlegesebb darabjai. Olyan csillogással ruházva fel a szóban forgó brosst, amire valóban nehéz szavakat találni. Az ékszer át is alakítható, hiszen a pávát formáló első része eltávolítható és külön is viselhető, csakúgy, mint a hátsó toll-komponens, így, ha belegondolunk, két kiegészítőt kapunk egy áráért. Hogy mennyi is lenne ez a jutányos, akciós ár? Nos, nem kevesebb, mint 25 milliárd forint!

Ha most azt gondolja, ennyi pénz nincs is a világon, megnyugtatjuk, bizony van, legalábbis a bross szerencsés tulajdonosának garantáltan. A cikkünkben felsorolt ékszerek valóban azt a kategóriát és életvitelt szimbolizálják, amelyet az átlagpolgárok, sőt, a tehetősebbek is csak a hollywoodi filmekből ismerhetnek.