arany gyűrű

A férfiak életében az egyik legfontosabb döntés a szeretett nő eljegyzése. Az igazság az, hogy a szóban forgó lépés a fiatal pár egész életét megváltoztathatja. Az esküvőt követően a szerelmesek jobb esetben nem csupán egy-két évig, hanem örökkön-örökké kívánnak együtt lenni. Jóban, rosszban, betegségben, egészségben. No de ne rohanjunk annyira előre! Az esküvő közös tervezésű „program”, olyan ünnepély, amit a fiatalok együttes erővel szerveznek meg, megosztva a teendőket és a kisebb-nagyobb feladatokat. A leánykérés viszont más.

Lánykérés: milyen gyűrűvel?

A hölgy kezének a megkérése ugyanis a férfi saját jellegű feladata. Ugyanez igaz az arany gyűrű, azaz a eljegyzési gyűrű kiválasztása. Igen, még napjainkban is a leggyakrabban választott gyűrű-alapanyag az arany. A semmihez sem hasonlító szabadságvágy azért meg-meglátszik néhanapján a széles spektrumú felhozatal terén. Napjainkban már többféle anyag és forma közül választhatjuk ki a megfelelőt. A fehér arany, az ezüst és a nemesacél gyűrűk is nagyon kelendőek a klasszikus típus mellett. Az arany gyűrű viszont a soha el nem múló eleganciájával semmit sem veszített a népszerűségéből az eltelt évszázadok, sőt, évezredek alatt.

Eljegyzési gyűrű

Ahogyan azt említettük, minden esetben a teremtés koronáján múlik, mikor lesz az eljegyzés. A legtöbbször ez akkor következik be, ha a szóban forgó férfiú összegyűjtötte a bátorságát a leánykéréshez. Előzőleg persze meg kell venni az arany gyűrűt is, hiszen ennek a nagy eseménynek mindenképpen meg kell adni a módját, és méltóan megünnepelni azt.

Milyen a tökéletes eljegyzési gyűrű?

Azok, akik már egy ideje kapcsolatban vannak egymással, többé-kevésbe ismerik a másik ízlését annyira, hogy a gyűrű termékpalettát látva gond nélkül kiválasszák a megfelelő darabot. Ha mégsem, a klasszikus formákat és motívumokat felvonultató ékszerekkel garantáltan nem lehet bakot lőni. A tapasztalt és kreatív ékszerész is sokat segíthet a választásban. A kedvesünk főbb tulajdonságainak a részletezésével a szakember olyan arany gyűrűt fog a figyelmünkbe ajánlani, ami stílusában passzolhat a leendő ara személyiségéhez.

Figyelem! A hölgy ujjmérete is fontos, amit a legegyszerűbben egy már meglévő gyűrű titokban történő megvizsgálása által lehet kideríteni. Abban az esetben, ha úgy érezzük, megvan a tökéletes ékszer, nincs más hátra, csak feltenni a nagy kérdést a kiszemeltünknek, bizakodva a pozitív válaszban.