arany gyűrű

A férfiak életében az egyik legfontosabb döntés a szeretett nő eljegyzése. Az igazság az, hogy a szóban forgó lépés a fiatal pár egész életét megváltoztathatja, hiszen a szerelmesek jobb esetben nem csupán egy-két évig, hanem örökkön-örökké kívánnak együtt lenni. Jóban, rosszban, betegségben, egészségben. No de ne rohanjunk annyira előre! Az esküvő közös tervezésű „program”, olyan ünnepély, amit a fiatalok együttes erővel szerveznek meg, megosztva a teendőket és a kisebb-nagyobb feladatokat. A leánykérés viszont más.

A hölgy kezének a megkérése ugyanis a férfi saját jellegű feladata, csakúgy, mint az arany gyűrű, azaz a jegygyűrű kiválasztása. Igen, még napjainkban is a leggyakrabban választott gyűrű-alapanyag az arany, bár a semmihez sem hasonlító szabadságvágy azért meg-meglátszik néhanapján a széles spektrumú felhozatal terén– sokan vannak, például akik jegygyűrű gyanánt tetováltatnak magukra. Az arany gyűrű viszont a soha el nem múló eleganciájával semmit sem veszített a népszerűségéből az eltelt évszázadok, sőt, évezredek alatt.

Ahogyan azt említettük, minden esetben a teremtés koronáján múlik, mikor lesz az eljegyzés- a legtöbbször ez akkor következik be, ha a szóban forgó férfiú összegyűjtötte a bátorságát a leánykéréshez. Előzőleg persze meg kell venni az arany gyűrűt is, hiszen ennek a nagy eseménynek mindenképpen meg kell adni a módját, és méltóan megünnepelni azt. Azok, akik már egy ideje kapcsolatban vannak egymással, többé-kevésbe ismerik a másik ízlését annyira, hogy a gyűrű termékpalettát látva gond nélkül kiválasszák a megfelelő darabot. Ha mégsem, a klasszikus formákat és motívumokat felvonultató ékszerekkel garantáltan nem lehet bakot lőni. A tapasztalt és kreatív ékszerész is sokat segíthet a választásban, ugyanis a kedvesünk főbb tulajdonságainak a részletezésével a szakember olyan arany gyűrűt fog a figyelmünkbe ajánlani, ami stílusában passzolhat a leendő ara személyiségéhez. Figyelem! A hölgy ujjmérete is fontos, amit a legegyszerűbben egy már meglévő gyűrű titokban történő megvizsgálása által lehet kideríteni. Abban az esetben, ha úgy érezzük, megvan a tökéletes ékszer, nincs más hátra, csak feltenni a nagy kérdést a kiszemeltünknek, bizakodva a pozitív válaszban.