Eljegyzési gyűrű

Milyen gyűrű kell eljegyzésre? Hogyan találja meg a megfelelőt? Tényleg vagyonokat kell költeni az ékszerre, vagy vannak ennél fontosabb szempontok is? Az eljegyzési gyűrű jó esetben az életben egyszer kerül megvásárlásra. Laikusként azonban nem egyszerű kiválasztani az ideálist, főleg nem a partner fejével gondolkodni. Cikkünkkel azoknak szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, akikben a szándék megvan, de egyelőre nem tudják, hogyan történjen a nagy esemény és főként miként válasszanak az eljegyzési gyűrűk széles kínálatából.

Arany eljegyzési gyűrű: nem csupán egy ékszer!

Az eljegyzési gyűrű szimbólum, jelkép, összegzése mindannak, ami két embert összeköt. A szerelem, az odaadás és a kölcsönös tisztelet szimbóluma, egyúttal ígéret is a jövőre nézve. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne hamarkodjuk el annak kiválasztását és a lánykérést sem. Ugyanakkor tény az is, hogy az ember érzi, mikor találta meg a „másik felét”, azt az embert, akivel szívesen megöregedne. Mivel az eljegyzési gyűrű ennyire fontos szerepet tölt be, ezért a legtöbben szeretnének valami igazán értékes, különleges darabot adni. Megfontolandó azonban, hogy az árak mennyire határozzák meg a választásunkat.

Az ár csupán az egyik tényező, aminek mentén elindulhatunk. Nincs kötelező szabály arra vonatkozóan, hogy milyen értéket kellene az eljegyzési gyűrűnek képviselnie. Ha a költséges darab, mint elvárás, egyáltalán felmerül, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban jó döntést hoztunk-e a partner kiválasztásával.

 

Bármennyire is arra törekszik az ember, hogy különleges darabot válasszon, megfontolandó, mennyire mozduljunk el ebbe az irányba. Az eljegyzési gyűrű egész életünkben viselve lesz, így korántsem mindegy, hogy mennyire passzol a mindennapokhoz. A klasszikusan elegáns megoldással biztosan nem fog mellélőni senki, hiszen ez jól illik a munkahelyre, de az alkalmi megjelenéskor is megállja a helyét.

arany gyűrű

Hogyan zajlik az eljegyzés menete?

Ahogyan sok minden más, így az eljegyzés menete sincs kőbe vésve. Vannak, akik egy nyaralás alkalmával kérik meg a szerelmük kezét, mások különleges megoldásokban gondolkodnak, sőt, az élmény-ajándékokkal foglalkozó cégek segítségét kérik ebben. Joggal merül fel a kérdés, hogy fontos-e az eljegyzés egyedivé tétele? Mennyi pluszt ad ez ahhoz, hogy miként működik együtt két ember? A választ mindenkinek magában kell eldöntenie. Ugyanakkor, akár egy romantikus vacsora alkalmával is előhozakodhat az eljegyzés ötletével. Még csak étterembe sem kell ehhez asztalt foglalni és talán meghittebb is otthon megejteni a lánykérést. Napjainkban kiment a divatból, hogy elsőként az apa tudja meg, lánykérésre fog sor kerülni. A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy mire két ember eljut az eljegyzéshez, addigra már valószínűleg szóba került közöttük az esküvő gondolata.

Az eljegyzés mennyi idő után aktuális?

Manapság az eldobható kapcsolatok korát éljük. Sokan már a húszas éveikre túl vannak néhány szakításon és úgy vannak vele, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Érdemes azonban elgondolkodni, hogy mennyire passzolunk össze a partnerünkkel, érdemes-e küzdeni a kapcsolatért, vagy az első nehézség alkalmával búcsút intsünk a másiknak. Az ismerkedéshez időre van szükség. Fontos látni, hogy miként tud együttműködni két ember olyan helyzetekben, amelyek kihívás elé állítják őket az összetartozás és a felelősség kérdésében. Hogy mennyire intenzíven élik meg az együtt töltött időt, az minden kapcsolat esetében változó.

Eljegyzési gyűrű

Romantikus eljegyzés ötletek

Téves gondolat, hogy minden nő romantikára vágyik. Sokan már attól is kellemetlenül érzik magukat, hogy az eljegyzés menete egy hivatalos procedúra legyen. A közös döntés már inkább lényeges a mai modern nőknek, ami arról szól, hogy összeköti két ember az életét. Az arany eljegyzési gyűrű ugyan az összetartozás jelképe, de ténylegesen a hétköznapi helyzetekben derül ki, mennyire jó ötlet a házasság. Az eljegyzési ötletek között gyakran szerepel a tengerparti naplemente vagy a fehér lovon érkező férfi, sőt, akár az egészen extrém kívánságok is megvalósíthatóak a megfelelő cég segítségével. A kérdés csupán az, hogy szükség van erre a felhajtásra? A meghittség sokszor többet árul el az összetartozásról, mint a körítés.

Milyen gyűrű kell eljegyzésre?

A kísérő gyűrű és az arany karikagyűrű párban egyaránt elérhetőek az online rendelés kényelmét kihasználva. Ma már ahhoz is segítséget kaphatunk a megfelelő webshopban, hogy milyen méret a megfelelő. A romantikus lánykérés és az eljegyzési gyűrű kiválasztása egyaránt részét képezik annak a folyamatnak, amikor két ember dönt a közös jövőről. Persze az élet mindig alakítja a terveket, de az összetartozás és az egymás iránti felelősség, odaadás átsegíthetnek a nehéz időszakokon is. Innentől fogva pedig máris kevésbé nyomasztó kérdés az, hogy milyen gyűrű kell eljegyzésre, hogyan tegyük különlegessé a nagy napot, vagy mennyi időt és pénzt szánjunk a majdani esküvő megszervezésére. A szeretet úgyis a hétköznapokban mutatja meg igazi értékét és arcát.