ametiszt nyaklánc

A kvarckristályok családjába tartozó ametiszt népszerűsége nem újkeletű dolog. Már az ókorban is sokan szerették ezt az ibolyaszínben pompázó csodálatos követ – és nem csupán annak érzékfeletti, megfoghatatlan szépsége miatt! A nevének eredete az ókori Görögországba repít minket vissza, egészen Arisztotelész idejébe.

Az ametiszt nyaklánc és ami mögötte van

A kedvelt kvarc jelentése „nem részeg”, és valóban: az ókori görögök hittek az ásvány józanító hatásában. Sőt, úgy gondolták, azt amulettként viselve a gazdája is jobban állja majd a sarat az „ital-csaták” alkalmával. A görög lelemény ez esetben is megmutatkozott, a kor emberei ugyanis ametisztből készített serlegekből, vagy azzal díszített pohárból itták a bort a lakomák során.

Ma már a szóban forgó ásványból nem kupákat és serlegeket készítenek, hanem csodaszép ékszereket. Az ásvány az ezoterikusok szerint nagyon erős rezgéssel és kisugárzással rendelkeznek. Az ametiszt nyaklánc viselésével mi is a mértékletesség úttára léphetünk és „józanon” tarthatjuk a tudatunkat. A mértéktelenség csábításának is könnyebben nemet mondhatunk, ha az ásványok közül az ametisztnek szavazunk bizalmat.

Ametiszt

A Középkor embere az ametiszt nyakláncra a szerelem szimbólumaként tekintett. Nem véletlen hát, hogy az 1500-1600-as években rengeteg férfiú ajándékozta meg a szíve választottját a kvarckristályból készített elegáns csecsebecsével. Az ametiszt nyakláncról sokan hiszik azt, hogy segít a fókuszálásban, javítja a memóriát, elmélyíti a meditálást.

Egyedi tulajdonságokkal bíró ékszer

Sokan, ha nagyobb próbatétel előtt állnak, mint például a vizsga, az állásinterjú vagy a fontos értekezlet, ametiszt nyakláncot vagy gyűrűt viselnek. Az ezoterikusok azoknak a személyeknek, akik csillapíthatatlan szorongást és stresszt élnek meg a mindennapjaik során, az ametiszt nyaklánc viselését ajánlják a gondjaik leküzdésének a megtámogatásához. Az ametisztről úgy hírlik, elűzi a rossz gondolatokat és a félelmet, és hatékony az álmatlanság leküzdésében is.

Ametiszt nyaklánc

A szóban forgó kristály egyesek szerint az anyagcserét is gyorsítja, így jó öltet lehet minden olyan hölgynek és úrnak, aki épp a fogyókúra elkezdésében gondolkodik. A cukorbetegeknek is határozottan ajánlott ametiszt nyaklánc. Hatásai között számon tartjuk a már korábban említett idegcsillapítás mellett a vérnyomás normalizálását, és az immunrendszer erősítését is.

Érdekesség, hogy az ősi népek hittek abban, hogy azt az embert, aki ametiszt nyakláncot visel, a vándorlás során elkerülik a veszélyes állatok, mint például a kígyók vagy a rovarok. Nos, ez utóbbi állítást sem igazolni, sem cáfolni nem tudjuk, azt viszont abszolút világos, hogy az ametiszt nyaklánc népszerűsége nem az aktuális jövő-menő, múlékony trendek táborába tartozik: az ásvány szeretete szinte egyidős az emberiséggel.