angelit hatása

Az angelit ásvány egy páratlan, világoskék színű kalcium-szulfát, amelyet anhidrit néven is ismerhetünk. Rendkívül erős energiákat hordoz magában, ennek ellenére mégis kevéssé ismert. Az angelit hatása* számos területen a segítségünkre lehet. Tartson velünk és ismerje meg különleges tulajdonságait!

Színe jellegzetesen égkék, azonban előfordulnak belőle fehér, szürkés-két és vörös színű pöttyökkel színezett változatok is. Nevét az „anhydros” görög szóból kapta, amely azt jelenti víz nélkül. Neve utal keletkezésére, hiszen az ásvány avalójában vízmentes kalcium-szulfát.

Az angelit hatása lelkileg

Az ásvány az elmére nyugtató hatással van. Támogatása segíti, hogy könnyebben meg tudjuk találni és el tudjuk fogadni önmagunkat. Alkalmazása lelkileg megterhelő időszakokban is ajánlott: ilyenkor erőt adó képessége lehet segítségünkre. Segítségével fokozhatjuk boldogságunkat és könnyebben legyőzhetjük a depressziót. Viselésével legyőzhetjük bizonytalanságunkat. Segítségével könnyebben meg tudjuk teremteni a belső lelki harmóniát. Az angelit hatása nyugtatja lelkünket, ezen kívül türelemre és megbocsátásra tanítja viselőjét. Segít megszabadulni azoktól a gondolatainktól, amik rabságban tartanak. Az angelit hatása segít megszabadulni a tépelődéstől. Támogatása segíti, hogy ne emésszük magunkat olyan dolgok miatt, amiken nem változtathatunk.

 

Az angelit kék színe a torokcsakrához kötődik és – hasonlóan a kék turmalinhoz – oldja kommunikációs blokkjainkat és segíti önkifejezésünket is. Hatása által könnyebben fogunk tudni kapcsolatot teremteni. Nemcsak a harmóniák, hanem a közösségi érzést is fokozza alkalmazása. Támogató hatása által könnyebben mondjuk ki véleményünket, függetlenül attól, hogy mi az. Segíti a mély és teljes béke elérését és megélését is.

Ha az angelit követ a lábfejünkre téve alkalmazzuk, akkor segít oldani az energia áramlásának blokkjait is.

Az angelit testi hatásai

A kő legfőbb testi hatása a fájdalomcsillapításban nyilvánul meg. Színe miatt a torokcsakra kövének is tekintik, ám hatása nem merül ki a kommunikáció támogatásában. Az angelit a torok mindenféle betegségére jótékonyan hat: gyulladáscsökkentő és segít megteremteni a mellékpajzsmirigyek és a pajzsmirigy egyensúlyát. Az angelit hatása csökkenti fertőzésveszélyt is: nemcsak torokgyulladás kezelhető vele, hanem az ödémára is jótékony hatással van. Alkalmazása serkenti a vese működését és a nyirokkeringést is. Gyulladáscsökkentő hatása által még a napégés okozta fájdalom esetén is hatékonyan alkalmazható.

Segítő hatása a veseműködésre is élénkítően hat, valamint segíti víz háztartásunk egyensúlyának megteremtését. Megteremti szervezetünk optimális, egyensúlyi folyadékáramlását. Alkalmazása akkor is ajánlott, ha az ideális testsúly megteremtése a cél, mert segítségével ezt is könnyebben érhetjük el és tarthatjuk meg vágyott testsúlyunkat.  Jótékonyan alkalmazható gyomorfekély esetén is. Segít helyreállítani a véredények és a szövetek állapotát.

Az ásvány jótékony hatást fejt ki mentálisan is: segítségével könnyebben megérthetjük a matematikai és asztrológiai összefüggéseket.

Milyen spirituális hatása van az angelit ásványnak?

Úgy tartják, hogy az angelit kő erősíti a médiumi képességeinket. A kristály a testvériesség és a béke jelképe. Segít kapcsolatba lépni az angyalokkal – neve is erre a különleges, angyali védelmére és erejére utal. A tudat köveként is ismert ásvány ezáltal segíti az angyalokkal történő gyógyítást.

Az angelit gyógyítja a különböző rendelleneségeket és fájdalmakat. Hatása fokozza spirituális késztetésünket is. A kő biztosítja viselőjének a nyugodtság és a békesség érzését.

Hogyan használjuk?

Viseljük az ásványból készült ékszert, hogy megtapasztaljuk jótékony hatását. Alkalmazhatjuk célzottan a torokcsakrára helyezve és a kezünkbe fogva is. Viselésekor célszerű kerülni, hogy vízzel érintkezzen. Víz hatására korábbi csillogó felülete teljesen bemattulhat.

Az angelit a halak, a rák és a skorpió jegyben születettek köve, ezért hatásai ezeknél a csillagjegyeknél erősebben érvényesülnek.

*Az ásványok hatása, ezáltal az angelit felsorolt tulajdonságai és hatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.