aragonit hatása

Az aragonit az egyik leggyakoribb kalcium-karbonát ásvány, amely a kalcit polimorf változata. Úgy tartják, az aragonit hatása jótékonyan hat viselőjének energiaszintjére és motivációjára is, emellett segít megteremteni viselőjének belső egyensúlyát is. Tartson velünk, cikkünkből mindent megtudhat erről a különleges szépségű ásványról!

Jellemzői

Az ásványt Spanyolország Aragónia tartományában fedezték fel először, elnevezése is innen ered. Előfordulása rendkívül gyakori.

Színe jellemzően hófehér vagy világosbarna, azonban színtelen változatban is előfordulhat. A természetben megtalálható fekete, zöld és kék színben is. Időnként más ásványi anyagok és szennyeződések miatt eltérő színekben is találkozhatunk vele. Megmunkálása nehéz, mert anyaga jellemzően puha, azonban egyes aragonit ásványokból különösen szép ékszerek készülhetnek.

 

Úgy tartják, az aragonit hatása pozitívan hat a túlérzékenységre. Viselőjét megtanítja elfogadóbbnak és türelmesebbnek lenni. Olyan energiákat szabadít fel, amelyek által megbízhatóbb, fegyelmezettebb és gyakorlatiasabb lesz az életszemléletünk. Ezáltal abban is a segítségünkre van, hogy minden esetben a ténylegesen előttünk álló feladatra tudjunk összpontosítani és figyelmünk ne kalandozzon el. A kő felfedi problémáink és élethelyzeteink valós okait. Viselőjének támogatást és lelki erőt biztosít. Segít távol tartani és elűzni a haragot. Áldásos hatásának köszönhetően könnyedén megszabadulhatunk általa az érzelmi stressztől is.

Az aragonit hatása lelkileg

Úgy tartják, ez a különleges ásvány előmozdítja a megértést és toleránssá tesz másokkal szemben. Segítő hatása fokozza a másokba vetett bizalmunkat. Támogatja önbizalmunkat és önbecsülésünk is erősödik viselése által. Az aragonit hatása energiánk növelése mellett magabiztossággal ruház fel és segíti, hogy bízni tudjuk önmagunkban. Alkalmazása olyan élethelyzetekben is javasolt, amikor különösen sok stressz ér minket, mert segít könnyebben kezelni a stresszes szituációkat. Hatása által könnyebben tudunk megszabadulni a düh érzésétől, emellett felerősíteni bennünk a szabadság érzetet is. Viselője életében segít megteremteni a békét.

Viselése mindezek mellett jótékonyan hat az elmére is. Mentális energiáink növekedni fognak áldásos hatása által, emiatt alkalmazása olyan időszakokban is javasolt, amikor különösen sok teher nehezedik ránk. Az aragonit növeli viselőjének motivációját is, ezáltal segíti a munkahelyi sikereket is – különösen a mentálisan túlterhelt időszakokban.

Az aragonitról úgy tartják, segítő hatásával könnyebben össze tudunk kapcsolódni a Föld energiájával. Támogatja, hogy két lábban a földön álljunk, segíti érzéseink földelését. A Földdel való összekapcsolás által az élet örömeinek megélésére és megteremtésére tanítja viselőjét.

aragonit ásvány hatása

Az aragonit hatása testileg

A lelki hatások mellett számos testi hatást is tulajdonítanak az aragonit viselésének. Úgy vélik, alkalmazása a beleket és a gyomrot érintő panaszok kezelésére is ajánlott. A kő segítségével könnyebben le tudjuk küzdeni a stresszt, ezáltal segíti, hogy közérzetünk is jobb legyen. Alkalmazása a belső nyugtalanság leküzdésére is ajánlott. Segít megszabadulni az ideggörcsöktől – és rángásoktól is. Az aragonit hatása segít megteremteni belső egyensúlyunkat.

Kalciumtartalma miatt az aragonit jótékonyan hat szervezetünk kalcium-anyagcseréjére, emellett segíti a kalcium felszívódását is. Alkalmazható a csontozat, a bőr és a haj problémáinak kezelésére. Emellett hatásosan kezelhetők vele a porckorong betegségei is.

Az aragonit ásvány hatása jótékonyan hat az emésztésre és segíti a fájdalomcsillapítást is. Alkalmazása megfázás idején is javasolt.

Érdekességek

Az aragonit kő jótékony hatásait leginkább a Bak csillagjegyben születettek érezhetik. Alkalmazható marokkőként, vagy az érintett testrészre helyezve is.

Az aragonit olyan területekre is hatással van, amelyeket nem tudunk befolyásolni: segíti spirituális fejlődésünk megszilárdítását. Kiegyensúlyozottá és nyugodttá teszi viselőjét, és segít felkészíteni a meditációra.