azurit hatása

A lenyűgöző azúrkék színű azurit ásványt már az ókori Egyiptomban is szent kőként tisztelték. Úgy vélték, a kő hatása támogatja a lelki kommunikációt. Az azurit hatása lelki és testi szinten is pozitív változásokat hozhat. Tartson velünk és ismerje meg ezt a lenyűgöző követ!

Honnan ered az elnevezése?

Az azurit elnevezés a perzsa „lazvard” szóból ered, amely az ásvány mélykék színére utal. Az azurit szó számos európai nyelvben a kék szín ősének tekinthető: a spanyol nyelvben azul, a franciában azur, míg az olaszul azurro jelenti, hogy kék. Az ásvány rézlazúr és rézkarbonát néven is ismert. Az azurit kő az átlátszótól az átlátszatlan formáig megtalálható.

Az azurit lelki hatásai

A kő hatása segít megérteni, hogy testünk egészségét az elménk és az érzelmeink is befolyásolják. Irányítja és fejleszti médiumi és intuitív képességünket. Az azurit támogató hatása segíti a lelket a megvilágosodás elérésében. Segíti a tudat magasabb szintre emelkedését. Támogatása által könnyebben fedezzük fel a spirituális világot.

 

Növelheti lelki tudatosságunkat, ezáltal hozzájárul a szomorúság, a stressz és az aggódás érzéseinek csökkenéséhez. Az azurit alkalmazásával harmonikusabbá és nyugodtabbá válhatunk, mert viselése enyhíti a szorongást. Fokozza derűlátásunkat, ezáltal könnyebben felül tudunk emelkedni félelmeinket. Segíti problémáink hatékony megoldását. Támogatja félelmeink és fóbiáink átváltoztatását. Az azurit hatása által könnyebben megértjük, hogy a negatív érzelmeknek és gondolatoknak miért volt fontos szerepük az életünkben.

Véleményünk megismerése által segíti gondolkodásunk kiszélesítését és új távlatokat nyit. Pozitívan befolyásolja emlékező képességünket. Viselőjét vállalkozó szelleműségre sarkallja. Arra ösztönöz, hogy szabaduljunk meg régi hiedelmeinkről és nyissunk az ismeretlen felé. A tudatosabb gondolkodás által könnyebben szabadulunk meg korábban igaznak vélt meggyőződéseinktől.

Az azurit hatása testileg

Oldja a bennünk levő kommunikációs blokkokat, ezáltal pozitívan hat önkifejező képességünkre is. Nyugtató hatása pozitívan hat azokra, akik idegességünkben nagyon sokat beszélnek. Alkalmazása javítja koncentrációnkat, ezáltal szellemi megmérettetések esetén is segítségünkre lehet.

Alkalmazása ajánlott a torok problémáinak kezelésére. Támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait. Az azurit hatása energiával tölti fel az egész szervezetünket. Jótékonyan hat a vesét, a lépek, az epehólyagot és a májat érintő problémákra. Ízületi gyulladások és egyéb ízületi rendellenességek kezelésére is használhatjuk. Segítségünkre lehet a gerinc- vagy a porckorong problémáinak kezelésénél. Segíti a gerincoszlop kiegyenesítését. Jótékony hatással van izmokra, a csontokra, a fogakra és a bőrre. Stresszoldó hatású. Alkalmazható az agyat érintő blokkok és károsodások helyreállítására is. Az azurit támogatja az embrió fejlődését az anyaméhben.

azurit tulajdonságai

Hogyan alkalmazzuk?

Viselhetjük ékszerként, ekkor a legjobb, ha a jobb csuklón hordjuk. Amennyiben valamelyik gyógyító hatását szeretnénk érezni, akkor helyezzük a követ az érintett testrészre. Az azurit alkalmazása erősíti a meditációban való elmélyülésünket, mert finomítja észlelési képességünket. A Vízöntő csillagjegyben születettek köve.

*Az ásványok hatása, ezáltal az azurit felsorot hatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást!

Az azurit tulajdonságai

Az azurit egy réztartalmú karbonátásvány, amely a rézérctelepek oxidációs zónájában a szulfidásványok bomlásából, másodlagosan keletkezik. Hosszabb időszak alatt a föld belsejében az azurit kő malachittá alakul át. Ezáltal ez a két kő gyakran fordul elő egymás szomszédságában, de előfordulnak együtt, „összenőtt” formában is. Ez indokolja, hogy kaphatók azurit-malachit kövekből készült ásvány ékszerek is.

Előfordulását tekintve gyakori a malachit, kalkopirit, kalkozin, kurpit és enagrit áványok kíséretében. Többféle kristályalakban is megtalálható, amelyek közül ritkább a fejlett kristályos forma. Puha, porózus kő, emiatt kerülni kell a vízzel történő érintkezését.

A középkorban a kék festék alapanyagának használták, majd idővel felismerték, hogy amikor malachit ásvánnyá alakul bezöldül, felhagytak alkalmazásával.

*Az ásványok hatása, ezáltal az azurit felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.