ezüst nyaklánc

A hölgyek ezerféleképpen különböznek egymástól, mind az ízlésvilágukat, mind a stílusukat tekintve. Egy dologban azonban nyilván megegyeznek: úgy gondolják, hogy az ékszerekből sosem elég. Persze, az, hogy melyik ékszerért is rajongunk, szintén az egyéni véleményünk függvénye, mint ahogy az is, hogy az adott csecsebecse milyen anyagból készüljön. Az arany ékszerek mellett az ezüst holmik is éppolyan kelendőek a piacon. Sőt, bátran kijelenthetjük azt is, az ezüst nyaklánc manapság soha nem látott népszerűségnek örvend. Mi az oka annak, hogy olyan sokan preferálják az ezüstöt az arannyal szemben?

Nos, a válasz talán az, hogy az utóbbi nem olyan hivalkodó, mint az előbbi. Az ezüst rendelkezik azzal a megfoghatatlan, titokzatos bájjal, ami az örök elegancia csillagzata alatt született ékszerek sajátja. Abban az esetben, ha már egy ideje Ön is az ezüst ékszerek bűvöletében él, mindenképpen tartson velünk! E rövidke írásban igyekszünk megismertetni azokat a házi praktikákat, amelyek segítségével könnyedén megtisztíthatjuk a szóban forgó nyakláncokat, gyűrűket, fülbevalókat és karkötőket.

Ezüst nyaklánc

Az ezüst nyaklánc tisztítása

Ehhez a művelethez a legtöbben az ékszerész segítségét kérik, ám az igazság az, hogy némi leleményességgel meg is lehet spórolni az arra szánt pénzt. Az ezüst nyaklánc tisztításának egyik legegyszerűbb módja – ki gondolta volna – az ezüstfólia segítségével történik?

Hogyan? Nos, a recept roppant könnyű: egy liter forrásban lévő vizet bolondítsunk meg egy csipet szódabikarbónával és a már említett főkomponenssel, egy kis darabka fóliával, ízlés szerint. Az így elkészített roppant kezdetleges folyadékba helyezzük bele néhány másodperc erejéig a mattá vált ékszert. Az ékszer szinte egycsapásra kapja vissza régi, tovatűnt szépségét.

Ezüst nyaklánc

Felejtsük el a méregdrága polírozó kendőket!

Az ezüst nyaklánc régi szépségének a visszaállítása lehetséges egy olyan termékkel is, ami garantáltan megtalálható minden háztartásban. A szóban forgó „csodaszer” nem más, mint a jó öreg fogkrém! Bizony, a mentolos pasztával nemcsak a mosolyunkat varázsolhatjuk káprázatossá, de a termék finom szemcséinek és összetételének köszönhetően az ezüst nyakláncot vagy a gyűrűt is pompássá tehetjük! A másik fantasztikus módszer az ezüst nyaklánc megtisztítására az ecet. Az ecetbe keverjünk bele némi szódabikarbónát is a kielégítő eredmény érdekében. Ezt követően áztassuk bele a fényüket vesztett nyakékeket az így kapott egyvelegbe néhány percre. Az eredmény magáért fog beszélni!

Higgye el, ha megfogadja e hasznos tanácsokat, amiket joggal hívhatunk akár filléres megoldásoknak is, a kitisztított ezüstnemű csillogása mindenkit levesz majd a lábáról a háztartásban! Igen, ha úgy hozza a szükség, az ékszerek mellett akár az étkészletet is megfürdetheti a boszorkányos oldatokban, így varázsolva újjá azokat.