obszidián hatása

Az obszidián az egyik legrégebb óta ismert és alkalmazott gyógyító hatású ásvány. Úgy tartják, hogy az obszidián hatása megvédi viselőjét a negatív hatásoktól. Felhasználását tekintve hosszú utat járt be: kezdetben pengéket készítettek belőle, majd használták gyógyításra és fájdalomcsillapításra, de még jóslásra is. Nézzük, milyen területeken alkalmazhatjuk és milyen hatást* érhetünk el viselésével.

Valójában egy olyan kőzet, amely anyagát tekintve természetes üveg. Akkor keletkezik, amikor a – magmatikus tevékenység során –  rendkívül gyorsan lehűl és megszilárdul a forró láva. A lehűlési folyamat olyan gyorsan megy végbe, hogy nem kristályosodik.

Hogyan vélekedtek az obszidián hatásáról egykor és most?

Az obszidiánból a kőkorszakban késeket, nyilakat és egyéb használati tárgyakat készítettek. Később úgy vélték, hogy a kő mágikus erővel rendelkezik. Az indiánok védelmező talizmánként alkalmazták és úgy tartották, hogy viselőjét megvédi a rossz erők ellen.

 

Napjainkban a szívsebészetben is felhasználják az obszidiánt, operációs segédeszközök készítéséhez, mivel az acélpengéhez képest ötször élesebb. A kőnek köszönhetően tartós, hosszú élettartamú segédeszközök készülnek.

Az obszidián előfordulása

Az óceáni kéreg – amely az óceáni törésvonalakon a vulkáni működés eredményeképp keletkezik – a legjelentősebb lelőhelye az obszidiánnak. A Tokaj-hegységben fordul elő hazánkban.

hópehely obszidián hatása

Az obszidián hatása

Legerősebb hatása a környezetben levő negatív energiák elszívásában nyilvánul meg. Az obszidián viselése érzelmileg felszabadít, mivel felfedi a különféle rendellenességek, működése zavarok okát. Emellett megteremti annak a lehetőségét, hogy megszabaduljunk régóta őrzött sérelmeinktől. Ahhoz, hogy visszanyerjük korábbi nyugalmunkat, először szembe kell néznünk a problémáinkkal. Nagyon fontos, hogy a követ minden esetben meg kell tisztítani, ha arra használtuk, hogy feltárja sérelmeinket. Az obszidián tisztításához alkalmazzunk folyó vizet.

Ha sikerült szembe néznünk a problémáinkkal és leküzdöttük azokat, akkor az obszidián hatása megtisztítja a tudatot a zavaroktól és biztosítja a világosságot.

Az obszidián hatása támogatja szervezetünk méregtelenítő folyamatait és oldja az energetikai blokkokat is. Alkalmazása fájdalomcsillapító hatása miatt ajánlott ízületi gyulladások esetén. Az elmeszesedett erekre jótékony hatást fejt ki, emellett a vérkeringést serkenti és a hideg végtagokra melegítő hatást fejt ki.

Az obszidián színe

Jellemzően sötét színű ásvány, amely színe a fekete és a szürke különféle változataiban pompázhat, azonban piros színű változatok is előfordulnak belőle. Az obszidián kő keletkezése során gázokat is fejleszt a láva. A láva lehűlési folyamata során előfordulhat, hogy gázbuborékok záródnak a kihűlt kőzetbe – amely következtében az obszidiánban maradhatnak zárványok. A kőben előforduló zárványok ezüstös fényt kölcsönöznek az obszidiánnak.

fekete obszidián hatása

Fekete obszidián hatása

A legerősebb hatást a fekete obszidián fejti ki: mivel a kő felszínre hoz mélyen levő sérelmeket és problémákat, ezért ez a hatás a legerősebben a fekete színű változatnál érvényesül. Ha még lelkileg nem állunk készen arra, hogy szembenézzünk legmélyebb problémáinkkal, akkor először a fekete változat helyett valamelyik színes variánsára essen a választásunk.

Milyen hatást fejtenek ki a színes obszidiánok?

  • Kék obszidián: a torokcsakra köve, ezáltal hatása jótékonyan hat a kommunikációs képességre, a beszédhibákat javítja. Alkalmazható a szemet érintő rendellenességek kezelésére is. Fájdalomcsillapító hatása az érintett területre helyezve érződik.
  • Hópehely obszidián: segítségével felismerhetjük és könnyen megváltoztathatjuk régi viselkedésmintáinkat. Hatása támogatja viselőjét, hogy megtanulja a sikerek mellett a kudarcokat is megfelelően kezelni. Segíti a test-lélek-szellem egyensúlyának megteremtését. Nyugtató hatású ásvány: hatására higgadtabbak leszünk és könnyebben találjuk meg belső középpontunkat. Viselése segíti félelmeink megszűntetését. A keringést javítja, emellett a gerincoszlopra és az erekre jótékony hatást fejt ki, a szervezetet méregteleníti.
  • Mahagóni obszidián: hatása kitartóbbá tesz, segíti céljainkat életre kelteni. A fejlődést serkenti azáltal, hogy felszámolja a bennünk levő energiablokkokat. Védelmező ásvány, amely a gyenge aura megerősítését segíti. Testileg fájdalomcsillapító hatású, emellett a keringést is javítja.
  • Füst obszidián: nemcsak testileg, hanem lelkileg is fájdalomcsillapító hatású ásvány. Segítségével könnyebben feltárhatjuk érzelmeink – így a sokk, a pánik és a félelem – valódi okait. Viselőjét energiával és erővel tölti fel, ezáltal segíti, hogy belső félelmeinket felül tudjunk emelkedni. Testileg segíti a méreganyagok feloldását, és az izomgörcsöket csillapítja.
  • Szivárvány obszidián: alkalmazása ajánlott szerelmi bánat idején, ugyanis a szívet energiával tölti fel viselése. Támogató hatását élvezhetjük, amikor nagyobb változás előtt áll az életünk, mivel segíti, hogy helyesen tudjunk dönteni. Stresszoldó hatású.
  • Ezüst obszidián: a fekete obszidiánhoz hasonlóan segíti a tudat alatti, elfojtott emlékek felszínre hozatalát. Segíti hatása által könnyebben megérthetjük életünket.
  • Arany obszidián: gyógyító erővel rendelkező kő, amely a testi sérülések mellett a lelki fájdalmak kezelésében is bevethető. A szervezetünket energiával tölti fel.

*Az ásványok hatása, ezáltal az obszidián felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.