obszidián hatása

Az obszidián az egyik legrégebb óta ismert és alkalmazott gyógyító hatású ásvány. Úgy tartják, hogy az obszidián hatása megvédi viselőjét a negatív hatásoktól. Felhasználását tekintve hosszú utat járt be: kezdeten pengéket készítettek belőle, majd használták gyógyításra és fájdalomcsillapításra, de még jóslásra is. Nézzük, milyen területeken alkalmazhatjuk és milyen hatást* érhetünk el viselésével.

Valójában egy olyan kőzet, amely anyagát tekintve természetes üveg. Akkor keletkezik, amikor a – magmatikus tevékenység során – a rendkívül gyorsan lehűl és megszilárdul a forró láva. A lehűlési folyamat olyan gyorsan megy végbe, hogy nem kristályosodik.

Hogyan vélekedtek az obszidián hatásáról egykor és most?

Az obszidiánból a kőkorszakban késeket, nyilakat és egyéb használati tárgyakat készítettek. Később úgy vélték, hogy a kő mágikus erővel rendelkezik. Az indiánok védelmező talizmánként alkalmazták és úgy tartották, hogy viselőjét megvédi a rossz erők ellen.

Napjainkban a szívsebészetben is felhasználják az obszidiánt, operációs segédeszközök készítéséhez, mivel az acélpengéhez képest ötször élesebb. A kőnek köszönhetően tartós, hosszú élettartamú segédeszközök készülnek.

Az obszidián előfordulása

Az óceáni kéreg – amely az óceáni törésvonalakon a vulkáni működés eredményeképp keletkezik – a legjelentősebb lelőhelye az obszidiánnak. A Tokaj-hegységben fordul elő hazánkban.

Az obszidián hatása

Legerősebb hatása a környezetben levő negatív energiák elszívásában nyilvánul meg. Az obszidián viselése érzelmileg felszabadít, mivel felfedi a különféle rendellenességek, működése zavarok okát. Emellett megteremti annak a lehetőségét, hogy megszabaduljunk régóta őrzött sérelmeinktől. Ahhoz, hogy visszanyerjük korábbi nyugalmunkat, először szembe kell néznünk a problémáinkkal. Nagyon fontos, hogy a követ minden esetben meg kell tisztítani, ha arra használtuk, hogy feltárja sérelmeinket. Az obszidián tisztításához alkalmazzunk folyó vizet.

Ha sikerült szembe néznünk a problémáinkkal és leküzdöttük őket, akkor az obszidián hatása megtisztítja a tudatot a zavaroktól és biztosítja a világosságot.

Az obszidián hatása támogatja szervezetünk méregtelenítő folyamatait és oldja az energetikai blokkokat is. Alkalmazása fájdalomcsillapító hatása miatt ajánlott ízületi gyulladások esetén. Az elmeszesedett erekre jótékony hatást fejt ki, emellett a vérkeringést serkenti és a hideg végtagokra melegítő hatást fejt ki.

fekete obszidián hatása

Az obszidián színe

Jellemzően sötét színű ásvány, amely színe a fekete és a szürke különféle változataiban pompázhat, azonban piros színű változatok is előfordulnak belőle. Az obszidián kő keletkezése során gázokat is fejleszt a láva. A láva lehűlési folyamata során előfordulhat, hogy gázbuborékok záródnak a kihűlt kőzetbe – amely következtében az obszidiánban maradhatnak zárványok. A kőben előforduló zárványok ezüstös fényt kölcsönöznek az obszidiánnak.

A legerősebb hatást a fekete obszidián fejti ki: mivel a kő felszínre hoz mélyen levő sérelmeket és problémákat, ezért ez a hatás a legerősebben a fekete színű változatnál érvényesül. Ha még lelkileg nem állunk készen arra, hogy szembenézzünk legmélyebb problémáinkkal, akkor először a fekete változat helyett valamelyik színes variánsára essen a választásunk.

*Az ásványok hatása, ezáltal az obszidián felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.