gyöngyhorgolás

A kézműves tevékenységek manapság roppant mód kedveltek, így már nem is csodálkozunk azon a tényen, hogy a kézzel készített ékszerek is a fénykorukat élik. Ez a tendencia könnyen megmagyarázható azzal, hogy mi, emberek, az egész életünk folyamán arra törekszünk, hogy eltérjünk az átlagostól. Erre azonban a modern trendek és az internet világában elég csekély esélyünk van. A boltok polcain lévő tucattermékek, bár minőségiek, nem mindenki szívét nyerik el az egyediség teljes hiányából fakadó jellegtelenségük miatt. Emiatt érthető, ha azok a kézügyességgel megáldott személyek, akik többre vágynak, a gyöngyhorgolás irányába fordulnak.

Gyöngy fülbevaló készítése

 

 

A szóban forgó, kiváló szabadidős tevékenység, a gyöngyhorgolás kortól függetlenül űzhető hobbi. Az a tévhit, miszerint csak az idősebbek köérben preferált ez a típusú kreatív szenvedély, már rég megdőlt. Abban az esetben, ha kedvet kapott a gyöngyhorgoláshoz, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, érdemes néhány útmutatót és cikket elolvasni a témában.

Kezdjük el a gyöngyhorgolást!

Első lépésként szükséges összegyűjteni azokat a kellékeket és eszközöket, amelyek nélkül lehetetlen elkezdeni a munkát. Nyilván nem árulunk el azzal sem titkot, sem meglepetést, ha közöljük, a gyöngyhorgoláshoz temérdek mennyiségű gyöngy szükségeltetik. A gyöngyöket saját ízlésvilága függvényében válogathatja össze és különböző színekben, formákban és méretben akár a netről is megrendelheti. Ha ideje engedi, a legközelebbi barkácsboltból is beszerezheti az említett terméket. A boltokban nemcsak a gyöngyöket kapja meg, de garantáltan egy-két jó tanácsot is a gyöngyhorgolás elkezdését illetően.

gyöngyhorgolás

A gyöngyhorgolás egyéb fontos kellékei a cérna és a horgolótű, amely szintén bármilyen hobbiboltban megkapható, ráadásul potom áron. Az sem gond, ha tanácstalan, hiszen a kellő affinitás fejében beiratkozhat horgoló tanfolyamra is, ahol a profiktól lesheti el a „szakma” minden csínját-bínját. Higgye el, már nagyon rövid időn belül hatalmas tapasztalatra tehet szert, amelynek fényében csodás, sokak által irigyelt ékszer kreációkat hozhat létre. Bizony, ha olyan kiegészítőre vágyik, ami nem fog Önnel minden második utcasarkon szembejönni, a gyöngyhorgolás legyen a választása tárgya!

A saját kezűleg gyártott ékszereket viselheti hétköznap a munkában, de a jobban sikerült darabok akár az ünnepi alkalmak fényét is kiválóan emelik. Az irigykedő pillantások özönére viszont jobb, ha előre felkészül. Sőt, ha már valóban profi módon űzi a mesterséget, a szeretteit is meglepheti az Ön által készítette ékszerekkel, a hatás garantáltan nem marad el.