Gyöngy fülbevaló

Abban az esetben, ha valamilyen értékes ajándékkal szeretné meglepni a szívéhez közel álló hölgyet, az ékszerek tökéletes opcióit szolgáltatnak a sikeres meglepetéshez. Nincs az a hölgy például, aki a gyöngy fülbevaló láttán ne törne ki őszinte eufóriában! De miért is oly népszerűek a szóban forgó anyagból készített csecsebecsék?

Mióta viselünk egyáltalán gyöngyöt ékszerként?

Nos, a kutatások is alátámasztották, hogy a gyöngy fülbevaló és a nyaklánc a középkorban vált felkapottá a szebbik nem képviselőinek a körében. A gyöngynek megvan az a különleges tulajdonsága, hogy nem a szárazföldön, hanem a mélyvizekben él és fejlődik azzá, amit oly szívesen viselünk ékszer gyanánt. A technológia fejlődésével az emberiség megtanulta tenyészteni a gyöngyöt, így téve lehetővé annak széles körű ismeretségét.

Gyöngy nyaklánc

 

A gyöngyök típusai

A tenyésztett gyöngy, amint azt az elnevezéséből is sejthetjük, az emberi kéz terméke, így az sem meglepő, hogy a természetes igazgyöngy pedig a természet ajándéka. A szóban forgó anyag az egyetlen olyan drágakő a világon, amit nem bányásznak. Megkülönböztetünk édesvízi és sósvízi gyöngyöt – ez utóbbi típus az olcsóbb a piacon.

Gyöngy fülbevaló

Abban az esetben, ha a gyöngy fülbevaló kiválasztására kerül a sor, és úgy véli, a kiszemelt termék túl olcsó ahhoz, hogy valódi legyen, ne aggódjon, valószínűleg a sósvízi típusról van szó. A szóban forgó drágakő – muszáj így neveznünk – egyébként a színeiben és a méreteiben is roppant sokszínű, így téve lehetővé, hogy mindenki megtalálhassa az egyéniségéhez és az elképzeléseihez tartozó darabot. Amennyiben a gyöngy fülbevalót ajándékul szánjuk, nyugodtan előre borítékolhatjuk a sikert. Az értékes és egyedi csecsebecse garantáltan leveszi a meglepett személyt a lábáról.