egyedi ékszerek

A lakberendezés berkein belül manapság hódít a minimál stílus. Amint azt már észrevehettük, a trendek soha nem maradnak egy helyen, ide-oda vándorolva teszik varázslatossá hétköznapokat – a szépségre fogékony lelkünk legnagyobb örömére. Ennek tükrében pedig már igazán meg sem lepődünk azon a tényen, hogy a minimalista stílust követő egyedi ékszerek is hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte a szebbik nem képviselőinek a körében.

Egyedi ékszerek a minimalizmus jegyében

Mielőtt rátérünk a csodaszép darabok részletes ismertetésére, vegyük át gyorsan, mit is takar a minimalista irányzat. Nos, ahogy azt a stílus neve is tökéletesen sejteti, a minimál jegyek a visszafogottságról szólnak. A letisztult vonalak, az extravagánstól távol álló kivitelezési formák, a hűvös színek jellemzik ezeket a megoldásokat, legyen szó a már említett lakberendezésről, ruházati elemekről vagy az ékszerekről. Ezeket a modelleket egyébként azok a hölgyek kedvelik jobban, akik maguk is karakánok, és az „egyszerű, mégis nagyszerű”elvén úgy kívánnak kitűnni a tömegből, hogy cseppet sem hivalkodóak vagy kirívóak.

Kezdjük a képzeletbeli lista első ékszerével, a gyűrűvel

A gyűrű tipikusan abba a kategóriába tartozik, amit vagy szeretünk, vagy nem szeretünk. Sokan vannak, akik szinte minden ujjukra húznának egy ékes csecse-becsét, de olyan személyek is akadnak szép számmal, akik a karikagyűrűjükön kívül nem kívánnak egyebet viselni.

 

A két tábor képviselői abban viszont egyetértenek, hogy a minimalista gyűrűket egész egyszerűen lehetetlen nem szeretni! Ezek a visszafogott darabok sejtelmes légkörbe burkolják a viselőjüket, természetesen az örök elegancia jegyében. Abban az esetben, ha az ízlés-világunkba belefér, akár többet is húzhatunk az ujjunkra ezekből a minimalista modellekből.

Minimalista gyűrű

A fülbevalók mint egyedi ékszerek

A fülbevalók tekintetében a minimalista stílus leginkább a csüngős fazonú verzióknál a legszembeötlőbb, méghozzá geometriaformákkal megfűszerezve. Az egyenes, célratörő vonalakra egész egyszerűen nem lehet nem odafigyelni, hiszen vonzzák a tekinteteteket. Ha a minimalista fülbevalókkal ékesítjük magunkat, érdemes a hajunkat feltűzve vagy hátrakötve viselni, hiszen a kiegészítő szépsége így lesz az igazi. Maradjunk még egy kicsit a fülben viselt ékszereknél, de térjünk át az apróbb megvalósítású darabokra.

A kicsi csecsebecsék e tekintetben valóban kicsik, de ez korántsem jelenti azt, hogy észrevétlenek lennének. A geometrikus ábrák mellett hódít az egyszerű pont vagy pici vonalacska is, a lényeg az, hogy a frizuránkkal ne takarjuk el a mutatós ékszert.

Arany ülbevaló

Nyakláncok és karkötők

A nyakláncoknál, ha a minimalista stílus kerül a szóba, csakis a hosszú fazonokról érdemes beszélni. Ezek a könnyed, légies tervezésű nyakékek fémes csillogásukkal és egyszerű, letisztul medáljukkal azonnal a társaság koronázatlan királynőjévé avanzsálják a viselőjüket.

Nyaklánc

Végül, de nem utolsó sorban érdemes a minimalista karkötőket is megemlíteni.

Ezek a roppant merev kiegészítők komoly személyiségről árulkodnak, és igazán divatosnak számítanak manapság. Abban az esetben, ha minimál karkötőre fáj a fogunk, a praktikai megfontolást is tartsuk szem előtt. Ha a választott darab túl nagy, vagy mindenbe beleakad, nem szívesen viseljük azt a hétköznapok során.