Ékszerkészítés saját kezűleg

Az ékszerkészítés saját kezűleg tipikusan az a munka, aminek végeredményéből több szempontból is profitálhatunk. Egyrészt fantasztikusan egyedi ékszer boldog tulajdonosai lehetünk, ami garantáltan nem jön velünk szembe minden utcasarkon. Másrészt pénzt spórolhatunk, ha nem a divatboltok valamelyikéből szerezzük be a kiegészítőt. Harmadrészt – talán ez a legfontosabb – az alkotás során óhatatlanul a felszínre hozzuk a bennünk szunnyadó kreatív egyént, ügyeskedés közben felszabadultakká válunk, ami már önmagában feldobja a napunkat, jó kedvre derít minket.

Ékszerkészítés saját kezűleg – hódítanak a DIY kiegészítők

A DIY, vagyis a „csináld magad mozgalom” elkötelezett hívei tudják jól, hogy a szemet gyönyörködtető végeredményhez nem kell profi barkácsolónak lenni. Amire viszont feltétlenül szükségünk lesz, az a lelkesedésünk, a kitartásunk, a képzelőerőnk és a legtöbb hobbiboltból könnyen beszerezhető kellékek, alapanyagok. Az ékszerkészítés házilag valóban egyszerű, ám, ha még mindig kételkedne, megmutatjuk miként készítse el álmai nyakláncát néhány egyszerű lépésben.

Hívogat a vízpart

A tapasztalat azt mutatja, amint melegebbre fordul az idő, ösztönösen felébred bennünk a vágy a vízparti élmények iránt, mint a kellemes napozás, önfeledt lubickolás. Ne is fogjuk magunkat vissza, hanem irány a vízpart! Persze a vidám pillanatok közepette sem kell feltétlenül elfeledkeznünk a stílusos megjelenésről. Mi lehetne az alkalomhoz leginkább illő kiegészítő, mint a kagyló nyaklánc?

Ékszerkészítés

Milyen eszközökre lesz szükségünk a nyaklánc készítéséhez?

Mielőtt felgyűrjük az ingujjat, gondoskodjunk a kellő eszközök, kellékek beszerzéséről! A kagyló nyaklánc elkészítéséhez szükségünk lesz, nem túl meglepő módon, néhány mutatós kisebb-nagyobb kagylóra is. Fontos megjegyezni, hogy a kagylók átfúrásának szempontjából az lesz az ideális, ha a bájos összetevők sem túl vékonyak (ez esetben könnyen törnek), sem túl vastagok. A kagylók mellé készítsünk a kezünk ügyébe egy vékony fúrószárral ellátott kézifúrót, bőrszíjat és ízlés szerint strasszköveket, esetleg bohókás hangulatot árasztó csillámport. E két utóbbi kellékeket csak akkor „muszáj” használni, ha a kagylókat nem az eredeti szépségükben szeretnénk a bőrszíjra fűzni, hanem adnánk azoknak némi extra ragyogást.

Ékszerkészítés lépésről lépésre

Óvatosan fúrjuk át a már előzőleg befestett vagy strasszkövekkel felékesített kagylókat. Amint ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint átfűzni a bőrszíjon. Ebből a célból, ha nem ragaszkodunk a bőrhöz, ékszerdrótot is használhatunk. Ékszerdrót minden hobbiboltban „megterem”, mint ahogy a karkötő összekapcsolásához szükséges ékszerkapcsok is. Ezek beszerzése nem nehéz, illetve nem követel nagyobb anyagi áldozatot a kreatív alkotásra vágyó személytől.

kagyló nyaklánc készítés

A lehetőségeinket nem korlátozza semmi

Egyébként nemcsak mutatós nyakláncok készíthetőek saját kezűleg a strandszezon jegyében. Az alkotásban az egyik legjobb dolog, hogy nem vagyunk korlátok közé szorítva, így valóban szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A fenti leírás alapján, készíthetünk karkötőket, fülbevalókat vagy a kifejezetten strand-hangulatot árasztó bokaláncokat is.

Ajándékként is kitűnő meglepetések

A kézzel készített ékszerek ajándékként fantasztikus lehetőséget adnak a kezünkbe a szeretteink meglepetésére. Egyrészt egyediek és különlegesek, így távol állnak mindazoktól a tucattermékektől, amelyek a nyári szezonban elárasztják a boltok polcait. Másrészt pedig, a kézzel készített csecsebecsék magukban hordozzák az erőfeszítésünket, az alkotásra szánt időt és energiát, ez pedig különlegesen értékessé teszi a barátunk, családtagunk szemében.

Végszó – a siker garantált!

Ha a hétvégi kiruccanás vagy a nagyobb lélegzetvételű tengerparti nyaralás során a tucattermékeket elutasítva, a saját kezünk által készített dekoratív csecsebecsével jelenünk meg a színen, készüljünk fel az elismerő bókokra és az irigykedő pillantásokra is! Tagadhatatlan ugyanis, hogy az ékszerkészítés saját kezűleg előre borítékolja azt a figyelmet, amit megérdemlünk.