Ékszerkészítés nyáron

Nyakunkon a nyár! Bizony, hamarosan beköszönt az évnek az a szaka, amikor a legszívesebben kereket oldanánk a feladatok elől, és meg sem állnánk, amíg el nem érjük a legközelebbi strandot. Azoknak a szerencséseknek, akik megtehetik, hogy a kibírhatatlan kánikulában egy kis időre félretolják a teendőiket és a kéklő ég alatt a forró homokon relaxáljanak, érdemes időben felkészülniük a strandszezonra.

Tűnjön ki a tömegből egyedi ékszereivel

Ha nagyobb nyaralásra vagy csak kisebb, hétvégi kiruccanásra készül, semmiképp se felejtse otthon a napszemüvegét, a legdögösebb fürdőruháját, a napolajat és a kézzel készített vidám ékszereit. Igen, jól hallotta, ugyanis idén nyáron újra hódítanak a kézműves kiegészítők! Ezáltal az ékszerkészítés, mint téma, visszatért, hogy a legtrendibb ötletekkel kápráztassa el azokat a kézügyességgel megáldott személyeket, akik szeretnék megőrizni az egyediségüket a strandon is.

No de lássuk bővebben, milyen lehetőségeink vannak, ha szeretnénk kitűnni a tömegből. Hogyan érhetnénk el azt a legkönnyebben az ékszerkészítés segítségével, hogy minden tekintet az egyedi nyakláncunkra vagy fülbevalónkra tapadjon?

Nyári ékszerek

Mielőtt konkrét „recepteket” néznénk ékszerkészítés kategóriában, leszögeznénk, hogy a szóban forgó kiegészítők elkészítésére nem igényeltetik sem nagyobb szaktudás vagy tapasztalat. Emellett nem kell hozzá olyan különleges anyag vagy összetevő, amelyet csak nehezen, speciális barkácsboltból lehetne beszerezni. Sőt, ha a tavalyi nyaralásról megmaradtak a srácok által gyűjtött kagylók, máris nekiláthat az első számú, vidám nyári kiegészítő megkreálásához: a kagylónyaklánchoz.

Egyszerű ékszerkészítés otthon

A kagylónyaklánc, amint azt a neve is engedi sejteni, kis- és közepes méretű kagylókból, néhány élénk színű, jó minőségű festékből, bohókás csillámporból és egy arra alkalmas, hosszú, vékony bőrszíjból tevődik össze. A kagylókat befestve és kifúrva, majd a bőrszíjra rögzítve máris elkészültünk a trendi, egyedi nyakékkel. Ez a különleges ékszer tökéletes kiegészítője lesz a kellemes, romantikus nyáresti sétáknak.

Egyedileg díszített mezítlábas szandál

Ha pedig a sétáról beszélünk, nem hagyhatjuk szó nélkül az idei legújabb divatőrületet, a mezítlábas szandált sem. Ezt a divatos darabot némi kreativitás fejében akár mi magunk is elkészíthetjük. A bokaláncra hasonlító mezítlábas szandálhoz nem is kell más, csak némi erősebb, strapabíróbb, ízlésesen vékony fém lánc és pár pompás gyöngyöcske, amivel valóban feldobhatjuk a kiegészítők e típusát.

A saját ízlésvilágunk és kreativitásunk függvényében díszíthetjük a mezítlábas csodaszandált charmokkal. Ha nincs a birtokunkban fém lánc, könnyűszerrel helyettesíthetjük azt néhány buja hangulatot árasztó selyemszalaggal, bőrrel vagy akár elegáns csipkével is.