Ékszerkészítés otthon

Végre itt a várva-várt nyár! A gyerekek önfeledt szórakozásának semmi sem szabhat gátat és végre a szülőknek is jut egy kicsivel több minőségi idő a srácokkal! A strand, a vidámpark és a játszótér meglátogatása kötelező. De mit csináljunk azokban az „üresjáratokban”, amelyek a hőség miatt inkább az otthonunk hűvös falai közé száműznek minket? Az internet persze ebben az esetben is a segítségünkre van, jobbnál-jobb tippekkel és ötletekkel ellátva minket. Ezek közé tartozik a házi ékszerkészítés. Az ékszerkészítés otthon a csemeténkkel olyan minőségi, értékesen eltöltött idővel fog minket megajándékozni, aminek öröm lesz minden pillanata.

Ékszerkészítés kellékek

Figyelem! Az ékszerkészítés otthon akkor hozza meg igazán a hozzá fűzött reményeket, ha előzőleg beszereztük azokat a kellékeket, amelyek minden amatőr barkácsoló eszköztárában kötelező jelleggel meg kell, hogy legyenek: ragasztópisztoly, damil, gyöngyök (lehetőleg minél több), festék és – ha a tökéletesre törekszünk – néhány bőrszíj, illetve medál alap. De vágjunk is bele, és nézzük meg, melyek azok a szemet gyönyörködtető csecsebecsék, amelyeket saját kezűleg is el tudunk készíteni.

Kezdjünk hozzá az ékszerkészítéshez!

A kislányos anyukák jól tudják, az idő múlásával felhalmozódnak azok a hajdíszek és hajcsatok, amelyek a sérüléseknek köszönhetően itt-ott megrongálódtak és leesett róluk a dísz. Nos, az ilyen használaton kívül lévő csatok általában addig kuksolnak a fiók alján, amíg meg nem unjuk a tárolásukat és végül kidobjuk azokat a kukába.

Abban az esetben, ha Önöknél is fellelhetőek ezek a szóban forgó kincsek, ki ne dobja azokat! Kis kreativitással könnyen feldobhatók a fiókban porosodó hajcsatok! A megfelelő hosszúságú damilra fűzzenek fel közösen néhány vidám, élénk színű gyöngyöt, majd a ragasztópisztoly segítségével rögzítsék az így kapott gyöngysort a hajcsaton. Miután a ragasztó megszáradt, máris használhatjuk az így kapott új hajdíszt, ami garantáltan csodaszépen mutat majd a kicsink hajában.

Hajcsat készítés otthon

Ugyanezen módszer mentén haladva készíthetünk új hajráfot is, a lényeg, hogy merjük elengedni a kreativitásunkat és a képzelőerőnket. Szintén nagyon bájos ékszerek készíthetőek a műanyag palackok alján lévő dudorokból – ki hitte volna, igaz? Szedjük elő a rég használt körömlakkokat, és miután ovális formában eltávolítottuk a szóban forgó dudorokat, színezzük ki azokat a kedvünk szerint. Az így kapott bájos kövecskék ékesíthetik a hajgumitól kezdve a nyakláncunkat, vagy a karkötőnket is.

Apropó, karkötő! A műanyag palackot csíkjaira vágva igényes és mutatós karéket készíthetünk, ha a forró vasalóhoz óvatosan odaérintjük annak széleit, majd mindkét oldalát ízlés szerint befestjük. A srácoknak garantáltan örömet fog okozni a kézműves tevékenység. A szemet gyönyörködtető csecsebecséket pedig büszkén fogják viselni, hiszen azok mindegyik a kreativitásuk kiaknázásának jegyében született meg.