eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása az egyik legtöbb fejtörést okozó döntés egy párkapcsolatban. Az elköteleződés, amit szimbolizál, nem csak egy életre szól, de minden bizonnyal alapjaiban meg is határozza a jövőt. Így hát természetes, hogy minden részletre odafigyelve, magát a tökéletességet akarja megteremteni a kérő, amikor felteszi a nagy kérdést.Érthető az aggodalom, amikor eljön az idő, mégis, néhány fontos szempont szem előtt tartásával közel sem teljesíthetetlen a gyűrű választás feladata.

Az első számú segítség

Bár vannak párok, akik közösen választják ki a tökéletes gyűrűt, a titokban szervezkedő úriemberek legfőbb segítője is a párjuk. Őt ismerve ugyanis máris számos paraméter összegyűjthető a tökéletes ékszerről és leszűkíthető az opciók száma.

Hord-e gyűrűt a partner? Amennyiben igen, milyen színűt, méretűt, stílusút? Ez alapján rövid idő alatt eldönthető, hogy milyen színű aranyból készült ékszerek lehetnek a legmegfelelőbbek, hogy a hagyományos és egyszerű vagy a komplexebb, rendhagyó formák mentén érdemes elindulni.

 

Milyen az ő saját stílusa? A letisztult, visszafogott dolgokat kedveli vagy szereti a pompát és figyelmet?

Milyen a bőrszíne, a keze formája? Végső soron ezek is hatalmas szerepet játszanak abban, hogy mi az, ami a legjobban áll a választottnak.

eljegyzési gyűrű

A rettegett méret

Sok férfinak a legnagyobb kihívást a tökéletes méret meghatározása jelenti. Valóban, egy túl nagy vagy túl szűk eljegyzési gyűrű könnyen kizökkentheti a párt a nagy pillanatukból, azonban erre is számos megoldás létezik.

A legegyszerűbb dolguk azoknak az úriembereknek van, akik párja hord gyűrűt, de nem állandóan. Egy jól időzített pillanatban a levett ékszer elcsenhető egy gyors méretpróbára, akár egy ékszerüzletben, akár bármilyen “házi praktikával” – például egy fonallal lemérve az átmérőt.

Természetesen magával a választott hölggyel is el lehet menni egy ékszerüzletbe és venni számára egy egyszerűbb gyűrűt, amelynek ugyan semmi köze nincs a készülő nagy tervhez, de segítséget nyújthat a pontos méret meghatározásában.

De hogy mégis mire érdemes figyelni, ha elkészült a mesterterv a méretvétel menetéről?

Először is, a megfelelő méretet kell levenni! Bár ez egyértelműnek tűnik, érdemes kétszer is ellenőrizni, hogy jó e a minta. Az eljegyzési gyűrűt az esküvőig a leendő ara bal keze gyűrűs ujján fogja hordani. Mivel jelentős eltérés lehet a két kéz, illetve minden egyes ujj között, fokozott figyelmet igényel ezen mozzanat!

Másodszor, a télen vett méret nem biztos, hogy nyáron is jó lesz, ahogyan a reggeli minta sem biztos, hogy megfelel a délutáninak. Figyelembe kell venni, hogy számos tényező befolyásolja az ujj pillanatnyi kerületét, így például a hőmérséklet, a napszak, de akár az egészségi állapot is!

Végül, amennyiben hordott gyűrű alapján készül el a méret, a már meglévő ékszeren sem mindegy, hol végezzük a mérést. A vastagabb vagy szélesebb gyűrűk esetében mindenképp a belső kerületet kell figyelembe venni, különben előfordulhat, hogy a választott ékszer túl szűk vagy éppen túl nagy lesz.

A kő

A befoglalt sok esetben az eljegyzési gyűrű legcsillogóbb része – elvont értelemben is.

Nagyon fontos, hogy a kész ékszerek közül olyanra essen a választás, amelyben a kő mérete, csiszolása, színe, és minden egyéb jellemzője megfelel a leendő ara stílusának.

Egyedi tervek alapján készült gyűrűk esetében pedig még ennél is nagyobb figyelmet kell ezen tulajdonságokra fordítani. Ezen felül érdemes figyelembe venni magának a gyűrűnek a kőhöz viszonyított méretét, hiszen lehetséges, hogy szélesebb vagy éppen keskenyebb darabot kell végül majd választani.

A segítő társ

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása méltán stresszes, akár már félelmetes feladat. Éppen ezért fontos, hogy olyan helyen hozzuk meg a döntést, ahol minden szempontból támogatásra találunk.

A Robert Feil Diamond a Feil család több évtizedes ékszerészeti tevékenységének egyik képviselője. A Feil fivérek Róbert és Attila, illetve édesapjuk közös tapasztalatukkal hozták létre a FEIL márkát, amelyen belül Róbert gyémánt ékszer specialistaként segíti ügyfeleiket.

Kínálatuk a legkülönbözőbb darabokból áll össze, de lehetőséget nyújtanak 3D ékszertervezésre is, amellyel teljes mértékben egyedi és az elképzeléseknek pontosan megfelelő gyűrűvel tehető fel a nagy kérdés. Ezen felül a gyűrű kiválasztásában más aspektusokkal is segítik ügyfeleiket, így például ingyenes tudásanyagokkal igyekeznek megkönnyíteni a lánykérést és az arra való felkészülést.

A FEIL ékszerek minőségét számos dolog garantálja. A vállalat többek között olyan márkák partnere, mint a SWAROVSKI vagy a Hugo Boss, munkájuk gyümölcseként pedig több ezer párnak segítettek igazán különlegessé varázsolni a párkapcsolatuk egyik legfőbb mérföldkövét, amit a számtalan elégedett visszajelzés is tükröz. Ezen felül ékszereik minőségére garanciát vállalnak, amely a 10 éves kövekre és foglalatokra vonatkozó garanciától egészen az anyaghibákra vonatkozó örök élet garanciáig terjed.

A FEIL ékszerek elérhetővé teszik a legrészletesebb elképzelések kivitelezését, lehetőséget nyújtanak a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztására, így mára lényegében a boldog, elégedett vásárlók biztosítékai.

eljegyzési gyűrű

Mert ez nem csak egy gyűrű

Az eljegyzés van, hogy nem változtat egy pár mindennapjain, mégis hatalmas jelentőséggel bír. Olyan fajta elköteleződés jele, amely egy életre szól, így a leendő ara reméli, a lánykérésre készülő úriember pedig önmagától elvárja, hogy csodálatos és emlékezetes legyen az alkalom. A Robert Feil Diamond pedig tökéletes társ lehet ehhez.

Essen a választás kész ékszerre vagy legyen egyedi tervezésű a gyűrű, Róbert és csapata garantálja a minőséget, eleganciát és elégedettséget. Segítenek, hogy az eljegyzési gyűrűt egy életen át boldogan és büszkén hordja az a különleges személy, akivel ezt a nagy pillanatot megosztja az ember.

Egy férfi számára pedig van-e nagyobb öröm, mint látni párja arcán az apró mosolyt, amikor hozzáér másik kezével az ékszerhez, amikor megmutatja valakinek azt, vagy amikor valami miatt leveszi ujjáról, de sietve veszi vissza az első adandó alkalommal?

Hiszen mindezek azt jelentik, hogy sikeresen megugrotta az akadályt.

Megtalálta azt a gyűrűt, ami méltó ahhoz, akit egy életen át maga mellett tervez tartani. A Robert Feil Diamond pedig végig segítette ezen az úton.