férfi karkötő

Az emberiség fennállásának története alatt az ékszerviselés a két nem képviselői közül nemcsak kizárólag a hölgyeket érintette és tartotta lázban, hiszen a férfiak is ilyen-olyan okokból kifolyólag – kulturális, vallási, illetve a jólét bizonyítását megcélzó okokra gondolunk itt elsősorban- előszeretettel ékesítették magukat a különféle mutatós és értékes csecsebecsékkel. Az igazán értékes ékszerek természetesen a hatalmi játszmákban is nagy szerepet töltöttek be, ami alól nem képez kivételt a férfi karkötő sem.

Karkötők jelentősége a történelemben

Már az afrikai törzsek férfi tagjainál is jellemző volt, hogy a karkötők a különféle kasztok, „osztályok” egymástól való elkülönítésére szolgáltak a törzsön belül, ám emellett a szóban forgó férfi családi állapotára is lehetett azokból következtetni. A középkorban sokat változott a helyzet, hiszen a férfi karkötők nemcsak a társadalomban betöltött helyet kívánták közvetíteni, de a megjelenés szerves részét is képezték. Általa a viselője elegánsnak, divatosnak tudhatta magát. Az 1900-as évek elején a tendencia sokat változott.

férfi karkötő

A férfiak elkezdtek szemöldök- ráncolva nézni az ékszerekre, maximum a gyűrű volt az egyetlen a felhozatalból, amit ímmel-ámmal viseltek. Miért? Nos, erre igazán nehéz válaszolni, de tekintve a múlt század viharos fejezeteit, a férfiaknak szükségük volt a maszkulin energiájuk utolsó cseppjére is, és talán úgy ítélték meg a helyzetet, hogy a könnyed stílusú, divatos ékszerek nem férnek bele a hétköznapok megpróbáltatásaiba.

Mi a helyzet manapság?

 

Hogyan viseltetik a teremtés koronája napjainkban az ékszerviselés iránt? Nos, bátran kijelenthetjük, hogy az utóbbi évtizedek szabadsága a szóban forgó témára is rátette a bélyegét. Szerencsére ma már abszolút nem ciki az az úrember, aki előszeretettel hord ezüst- vagy aranyneműt – persze csak módjával. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a pasik körében a már említett nemes anyagok, az arany és az ezüst mellett a rozsdamentes acél is nagy népszerűségnek örvend, legyen szó karkötőről, gyűrűről vagy nyakláncról. Az erősebbik nem képviselőinek másik nagy kedvence a karkötők terén a bőrből készült darabok.

férfi karkötő

A bőr egyébként is hordoz magában egyfajta markáns, egyedi vagányságot, így nem is csoda, ha a férfiak előszeretettel voksolnak az ilyen jellegű csecsebecsékre. Sőt, a bőr, mivel roppant erős anyagnak számít, hihetetlenül strapabíró is, így remekül ellenáll a különféle sérüléseknek és karcolódásoknak. Nyilván nem erre a darabra fog esni a választás, ha a teremtés koronája esküvőre készül, de a hivatalos eseményeken kívül a bőrből készült férfi karkötő bármikor megállja a helyét – így remek választás ajándékként is.