kianit ásvány hatása

A kianit ásvány a szilikátok osztályába tartozó rendkívül ellenálló kőzet. Gyakori ásvány, azonban drágakő minőségű változata rendkívül ritka. Megjelenését tekintve a leggyakoribb a kék színű változata. A nyugalmat sugárzó kianit hatása által könnyedén rátalálhatunk életfeladatunkra is. Tartson velünk és tudjon meg többet erről a különleges ásványról!

Ez a különleges kő mind a szellemünk, mind az idegrendeszünk tevékenységeire hatással van. Alkalmazása segíthet abban is, hogy jobban megértsük a mélyebb, spirituális összefüggéseket. Nyugtató hatása miatt olyan időszakokban is segítségünkre lehet, amikor érzelmeink nyugtalanok. Az idegrendszer lecsendesítése által egész szervezetünkre pozitív hatást fejt ki.

A kianit jellemzői

Elnevezése a görög eredetű küanosz szóból ered, amelynek jelentse kék. A kianit név mellett disztén néven is ismert ez a kő, amely elnevezés a disz (kettős) és sztenosz (erősség) görög eredetű szavakból származik. Neve utal színére is, azonban nemcsak kék, hanem szürke, sárgásszürke, fehér, fekete és zöld színű, valamint áttetsző változatokban is megtalálható. A szín eloszlása egyenetlen is lehet, vagyis szabálytalan foltok és sávok lehetnek rajta.

A kianit testi hatásai

 

Fájdalom- és lázcsillapító hatású ásvány, amely jótékony hatást* fejt ki a pajzsmirigy és a mellékvese problémáira. Támogatja a kisagy és az agy működését is. Jótékonyan hat a húgyúti és az ivarszervekre is. Szerepet játszik a szervezet méregtelenítő funkcióinkat fokozásában, ezáltal támogathatja az ideális testsúly elérését is. Alkalmazása ezáltal olyan időszakokban is ajánlott, amikor súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni. Csökkenti a magas vérnyomást.

A kék színű kianit jótékonyan hat a torok betegségeire és a gyulladásokra is: ezáltal torokgyulladás esetén is ajánlott alkalmazása. A kianit rekedtség esetén is jótékonyan hat. Segíti a hangszálak erősödését is. Jótékonyan hat a garatot érintő bántalmakra.

Alkalmazása jótékonyan hat a fül- és a szem betegségeinek kezelésére. Emellett a szaglásunkat és ízlelésünket is fejleszti.

A zöld színű kianit hatása a reuma, a köszvény és a szervezet savasodása ellen is alkalmazható.

kianit hatása

A kianit hatása lelki és spirituális síkon

A kianit hatása biztosítja a kellemes közérzetet. Segít megszabadulni a frusztráló és nyomasztó terheinktől. Alkalmazása meditációhoz is ajánlott, mivel hatása nyugtató és segíti a könnyebb elmélyülést is. Összehangolja szervezetünkben a jin-jang energiákat és segít fenntartani egyensúlyukat. Segítő hatása a csakrarendszer harmóniáját is megteremti.

Jótékonyan hat a koncentrációra: hatása által könnyebben tudunk összpontosítani. Fejleszti az önkontrollt.

Segít legyőzni félelmeinket és a bennünk levő blokkokat. Támogató hatása jótékonyan hat a torokcsakrára. Mint minden kék színű ásvány, ezáltal a kék színű kianit hatása is fejleszti a kommunikációt. Alkalmazása önkifejezésünket támogatja, emellett segíti, hogy könnyebben ki tudjuk mondani az igazságot. A kianit fokozza kreativitásunkat.

A kianit hatása által könnyebben tudjuk legyőzni félelmeinket. Az ásvány támogat minket abban is, hogy könnyebben felül tudjunk emelkedni kudarcainkon. Támogató hatása által könnyebben tudunk megbirkózni a stresszel. Eloszlatja az illúziókat, ezáltal támogatja a logikus gondolkodást. Cselekvőképessé tesz, és támogatja életfeladatunk elérését és beteljesítését. Segítő hatása által könnyebben találunk rá belső egyensúlyunkra. Alkalmazása által könnyebben meg tudjuk érteni saját szerepünket és felelősségünket életünk alakulását illetően. Támogatja tudatunk megnyitását, amely által könnyebben meg tudjuk érteni az ok-okozati összefüggéseket is.

A kianit hatása álmaink felidézésében és könnyebb megértésében is a segítségünkre lehet.

Hogyan alkalmazzuk a kianit ásványt?

Ahhoz, hogy minél inkább érezzük jótékony hatását helyezzük az érintett testrészre. Jótékony hatása erősebben érződik, ha a szívünk és a köldökünk közötti területre tesszük. Meditációhoz marokkőként alkalmazzuk. Viselhetjük ékszerként is: erre a legjobb választás medálként a nyakban hordva.

*Az ásványok, ezáltal a kianit felsorot hatásai és tuljadonságai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást!