Ásványgyöngy ékszerek

Az ásványgyöngy kifejezés hallatán több dolog is az eszünkbe juthat. A szóban forgó aprócska gyöngyök káprázatos szépsége lenyűgöző, az azokból készített ékszerek ára pedig baráti, ám a legszembetűnőbb tulajdonságuk talán a gyógyító hatásukban keresendő. A díszítő kristályoknak ugyanis a téma szakértői az egészségünkre vonatkozóan jótékony hatást tulajdonítanak*.

Achát, jáspis, holdkő, ametiszt és társaik – avagy barangolás az ásványgyöngyök világában

A témával egyébként számos szakirodalom is foglalkozik, hiszen a tapasztalat is azt mutatja, az ásványgyöngyök az egészünkre gyakorolt befolyását érdemes a lehető legrészletesebben feltérképezni.

Ásványgyöngy

 

Az ásványgyöngyök népszerűsége a napjainkra elképesztő méreteket öltött, amiben nagyban hozzájárul az azokból készített csodás ékszerek fantasztikus, egyedi kisugárzása. A jáspisból vagy roppantott hegyikristályból készített karkötők és nyakláncok például azonnal felhívják a figyelmet a viselőjükre, és szavak nélkül is sokat árulnak el a tulajdonosukról.

Az ásványgyöngy gyógyító ereje – lelki és fizikai viszonylatban

A spiritualitásra fogékony személyek esküsznek az ásványgyöngy ékszerek vagy marokkövek gyógyító hatására. Amennyiben szívesen merülnénk el a témában, az interneten számos cikket találunk arra nézve, hogy az egyes kristályok és gyöngyök ereje milyen területekre terjed ki. Lássunk néhány közismert példát!

  • a borostyánról úgy tartják, az allergiás tünetek okozta kínoktól mentesíti a tulajdonosát.
  • a lelki megtisztulásért, illetve a világos, kritikus gondolkodásért a hegyikristály a felelős.
  • a malachit az asztmától szenvedők kedvenc ásványgyöngye, ékszerként.
  • az egyik legnépszerűbb ásványgyöngy, az ametiszt (többek között) a cukorbetegeknek hozhat enyhülést.
  • a családi béke, és a szeretet gyöngyeiként az ametisztet és a jade-t tartják számon.

Ásványgyöngy

Ásványgyöngy, különböző méretben

Ha kedvet kaptunk a vásárláshoz, érdemes azt is tudni, hogy a szóban forgó bájos és jótékony hatású gyöngyöcskék és kristályok különféle kiszerelésben és méretben kaphatók, a 4 milliméterestől kezdve, a 6 mm-s, 8 mm-s verziókon keresztül, egészen a grandiózusabb 10 milliméteres darabokig.

Ékszerként is pompásak, mindennemű meggyőződés nélkül

Amint azt fentiekben megjegyeztük, a szóban forgó gyöngyöknek sokan nagyobb, „nemesebb” jelentőséget is tulajdonítanak. Abban az esetben, ha mi feltétlenül nem is hiszünk az ásványok erejében, a semmihez sem hasonlító, egyedi kisugárzásukat viszont nagyon is észleljük, függetlenül a meggyőződésünktől nyugodt szívvel viselhetjük az azokból készített káprázatos csecsebecséket.

*Az ásványok hatása, ezáltal a felsorolt tulajdonságok és gyógyhatások is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.