kézműves ötletek

Nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor a család apraja-nagyja közösen töltenek el egymással minőségi időt! Az, hogy ezek a közösen töltött pillanatok mit is jelentenek tulajdonképpen, teljesen egyénfüggő, hiszen akadnak szép számmal természetimádó családok, akik alig várják, hogy beköszöntsön a jó idő és máris tervezik a kirándulást. Azonban az sem ritka, ha a szülő-gyerek páros inkább benti barkácsolással üti el a szabadidőt a legszívesebben. Ez utóbbiak csoportjába tartozóknak szeretnénk most jelen cikkükkel kedveskedni. Hiszen Húsvét közeledtével nem is lehetne jobban az ünnepre hangolódni, mint a szemet gyönyörködtető dekorációk elkészítésével.

Mit készítsünk a legkisebbekkel?

A kifejezetten gyerekeknek szóló kézművös ötletek tárháza olyan fantasztikus tippeket és tanácsokat tartalmaz, aminek még a húsvéti nyuszi sem tud majd ellenállni! Természetesen az, hogy melyik remek opcióját választjuk a kézműves ötleteknek, csak rajtunk áll, viszont az olyan tényezők, mint a gyermek kora vagy a már meglévő tapasztalat is sokat dobnak a latba.

A húsvéti kézműves ötletek közül talán a legegyszerűbb, amit már az egészen apró lurkók is nehézség nélkül el tudnak készíteni, a nyuszis képeslap. Ehhez nem is kell egyéb, mint néhány élénk színű papír, olló, ragasztó és egy csipetnyi kreativitás. Figyelem! Ha még óvodás korú gyermekről van szó, akkor az ollót okosabb, ha a szülő kezeli! A vágás-ragasztás után máris felkerülhet az üdvözlőlapra az üzenet is, amit célszerű a nyuszi kezében lévő papírrépára írni. 

 

A másik káprázatos kézműves ötlet húsvétra, amit szintén akár a legkisebbekkel is megalkothatnak a szülők: az ablaküveg dekoráció. Ahhoz, hogy a kézműves ötletek e típusát megvalósíthassák, jó, ha bekészleteznek némi erősebb fóliát, fekete ragasztót és rengeteg vidám színű filctollat. A csodaszép, hangulatos mozaikoknak csak a képzelet szabhat határt!

Ha az ablakokat már ünnepi díszbe öltöztették, nem maradhatnak ki az ajtók sem! A húsvéti ajtódísz hasonló a karácsi ajtó- vagy asztaldíszhez, természetesen más motívumokkal ellátva. Az ajtók díszítésében az alapanyagok sokszínűsége és változatossága lesz a kezdő barkácsolók legnagyobb mankója. Ehhez használhatnak papírt, fát, műanyagot, pamut gombolyagot vagy szárított virágot is.

A kézműves ötletek egyik legnagyszerűbb velejárója, hogy nemcsak a közösen eltöltött perceket teszik széppé és emlékezetessé, de rendkívül hasznosak is. Ezek a tevékenységek nagyban fejlesztik a gyerkőcök olyan készségeit és képességeit, mint például a kézügyességet vagy a logikus gondolkodást, és nem utolsó sorban a képzelőerőt is.