kézműves ötletek

Nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor a család apraja-nagyja közösen töltenek el egymással minőségi időt! Az, hogy ezek a közösen töltött pillanatok mit is jelentenek tulajdonképpen, teljesen egyénfüggő, hiszen akadnak szép számmal természetimádó családok, akik alig várják, hogy beköszöntsön a jó idő, és máris tervezik a kirándulást, de az sem ritka, ha a szülő-gyerek páros inkább benti barkácsolással üti el a szabadidőt a legszívesebben. Ez utóbbiak csoportjába tartozóknak szeretnénk most jelen cikkükkel kedveskedni, ugyanis a húsvét közeledtével nem is lehetne jobban az ünnepre hangolódni, mint a szemet gyönyörködtető dekorációk elkészítésével.

A kifejezetten gyerekeknek szóló kézművös ötletek tárháza olyan fantasztikus tippeket és tanácsokat tartalmaz, aminek még a húsvéti nyuszi sem tud majd ellenállni! Természetesen az, hogy melyik remek opcióját választjuk a kézműves ötleteknek, csak rajtunk áll, viszont az olyan tényezők, mint a gyermek kora vagy a már meglévő tapasztalat is sokat dobnak a latba. A húsvéti kézműves ötletek közül talán a legegyszerűbb, amit már az egészen apró lurkók is nehézség nélkül el tudnak készíteni, a nyuszis képeslap, amihez nem is kell egyéb, mint néhány élénk színű papír, olló, ragasztó és egy csipetnyi kreativitás. Figyelem! Az ollót, ha még óvodás korú gyermekről van szó, okosabb, ha a szülő kezeli!

A vágás-ragasztás után máris felkerülhet az üdvözlőlapra az üzenet is, amit célszerű a nyuszi kezében lévő papírrépára írni. A másik káprázatos kézműves ötlet húsvétra, amit szintén akár a legkisebbekkel is megalkothatnak a szülők, az ablaküveg dekoráció. Ahhoz, hogy a kézműves ötletek e típusát megvalósíthassák, jó, ha bekészleteznek némi erősebb fóliát, fekete ragasztót és rengeteg vidám színű filctollat. A csodaszép, hangulatos mozaikoknak csak a képzelet szabhat határt! Ha az ablakokat már ünnepi díszbe öltöztették, nem maradhatnak ki az ajtók sem! A húsvéti ajtódísz hasonló a karácsi ajtó- vagy asztaldíszhez, természetesen más motívumokkal ellátva. Az ajtók díszítésében az alapanyagok sokszínűsége és változatossága lesz a kezdő barkácsolók legnagyobb mankója, ugyanis használhatnak papírt, fát, műanyagot, pamut gombolyagot vagy szárított virágot is. A kézműves ötletek egyik legnagyszerűbb velejárója, hogy nemcsak a közösen eltöltött perceket teszik széppé és emlékezetessé, de rendkívül hasznosak is, ugyanis nagyban fejlesztik a gyerkőcök készségeit és képességeit, mint például a kézügyességet vagy a logikus gondolkodást, és nem utolsó sorban a képzelőerőt is.