medál készítés

Szülő és gyermeke között olyan különleges kapocs van, amit a kívülálló emberek nem érthetnek meg. A közösség, az egység ereje már attól a perctől létezik, amikor a kis csöppség legelőször az édesanyja és édesapja szemébe néz. Természetesen az idő múlásával ez az őszinte szeretet csak mélyül, ám nem árt, ha felelősségteljes és gondoskodó szülőként konzekvensen teszünk arról, hogy az együtt töltött minőségi idő is tevőlegesen hozzájáruljon a kapcsolat gazdagabbá tételéhez. Mivel is lehetne a legnagyszerűbben elütni az együtt töltött időt, mint a közös barkácsolással?

A kicsik garantáltan odalesznek már csak az önmegvalósítás e formájának a gondolatától is, ha pedig olyan tárgyak kerülnek ki a műhelyből, amelyek valóban minőségiek, talán egy új, hasznos hobbi felé is irányíthatjuk a gyerkőc érdeklődését. A medál készítés, mivel nem igényel különösebb kézügyességet vagy tapasztalatot, talán az egyik legjobb módja a közös szabadidő eltöltésének, emellett pedig kiváló meghívó a barkácsolás csodás világába. Mielőtt azonban belevágnák a fejszéjüket a medál készítésbe, érdemes néhány útmutatót és leírást olvasni az interneten azokról az alternatívákról, amelyek mentén elindulhat a család szeme fényével a kézműves ékszerkészítés felé vezető rögös úton.

Abban az esetben, ha a család már túlesett az idei nyaraláson, érdemes előbányászni a fiók mélyéről a tengerparton gyűjtött apró kagylókat, hiszen ezek lehetnek a medál készítés egyik fő komponensei. Nem is kell más, csak néhány vidám színű, élénk festék, némi csillámpor ízlés szerint, bőr szíj és a lyuk fúrásához szükséges eszköz-, amit természetesen a páros felnőtt tagja kezel. Kis gyakorlással már csodás eredményeket érhetnek el a vidám, nyár-hangulatú nyakláncok formájában! A medál készítés másik roppant kreatív módja a süthető gyurmából készített darabok. A süthető gyurmával könnyű dolgozni, így a motívumok készítésének csak a fantázia szabhat határt! Az Anyák Napja közeledtével jó ötlet lehet például a páros szív medál készítése, amelyet bőr szíjra vagy fém láncra rögzítve közösen is hordhatnak. Sőt, az elkészült bájos kézműves nyakláncok akár ajándék gyanánt is szolgálhatnak. A nagymamák szíve garantáltan olvadozni fog a kedves kis holmik láttán, főleg, ha megtudják, a medálokat a kis csöppségek a saját kezükkel készítették el, beleadva szívük minden melegét és szeretetét. A medál készítés egyszerre mókás és hasznos tevékenység, olyan hobbi, ami a közösen eltöltött minőségi percek vissza nem térő ajándékaként szolgál a szülőnek és gyermekének egyaránt.