kitűző készítés házilag

A kitűző készítés házilag is egyszerűen megvalósítható. A DIY projektek egyébként is nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban. A mai kor emberének kiemelt értékkel bírnak azok a használati tárgyak, kiegészítők, amelyeket saját kézzel állított elő. Nemcsak a költséghatékonyság áll a háttérben, hanem a kreatív energiák kiélése is, ami utóbbira a munka kapcsán gyakran nincs lehetőség.

A kitűzők változatos stílusban elkészíthetőek. Az elegáns stílushoz éppen úgy megalkothatóak az ideális darabok, mint akkor, ha a vagány, laza öltözködést részesítenénk előnyben. A trendek folyamatosan változnak és manapság a kitűzők is újra divatba jöttek. A kitűző készítés néhány alapvető hozzávalóval, gyorsan elvégezhető. Lássuk, hogyan!

Kitűző készítés házilag: fókuszban a filcvirágos kitűző

Nincs másra szükség, mint néhány, egymáshoz passzoló filc anyagra. Az olló is nélkülözhetetlen és egy krokodil csat szintén jó szolgálatot tesz majd, mint alap. A ragasztó jó választás, de a ragasztópisztollyal könnyebb dolgozni, ráadásul tartósabb végeredményt is kaphatunk. Ez utóbbi egyébként is remek választásnak bizonyul a kreatív projektekhez, ráadásul néhány ezer forintért be lehet szerezni és hosszú időn keresztül kihasználhatjuk az előnyeit. Innentől pedig csak a méretre vágás, a kompozíció összeállítása, majd a száradást követően a csatra rögzítés van hátra. A kitűző készítés során megvalósult kiegészítő kifejezetten jól mutat egy blézerre téve. Többféle színvilágban is elkészíthető a kiegészítő, így mindig az aktuális öltözködéshez passzoló darab mellett lehet letenni a voksot.

 

kitűző készítés házilag

Lánybúcsú kitűző viselésével

Vannak olyan alkalmak, amikor a különleges megjelenésre kiemelt hangsúlyt szeretünk helyezni. Tipikusan ilyen a lánybúcsú, ami kicsit arról is szól, hogy most aztán elengedjük a gyeplőt és mindent beleadunk a szórakozásba. Nőként ehhez a legtöbbeknek nélkülözhetetlen a stílusos, ez esetben akár a kicsit extrém megjelenés is. A kitűző készítése házilag remek döntés lehet akár ajándékba is, így a menyasszony menő darabokkal a ruháján töltheti a tulajdonképpen róla szóló eseményt.

Kikapcsolódás kreativitással

A kitűző készítés házilag terápiás céllal is elvégezhető. A mindennapi rohanás, a munkatársakkal kapcsolatos feszültség, az időhiány és az elvégzendő feladatok sokasága gyakran vezetnek kimerüléshez. A mai kor embere jól ismeri a kiégés fogalmát, amikor nincs más megoldás, mint a hétköznapokból való kiszakadás. E célból a kreatív tevékenység garantáltan új energiákkal tölt fel. A kitűző készítés házilag lehetővé teszi, hogy a kedvenc zenék vagy filmek társaságában elmerüljünk egy olyan elfoglaltságban, ami az alkotásról és a kreativitásról szól.

Ha nincs lehetősége elutazni, akkor megéri az alkotás öröméről szóló tevékenységeket választani kikapcsolódásként. Az elkészült kitűző pedig egy barátokkal közös programon éppen úgy kényelmesen viselhető, mint például lánybúcsú vagy szabadidős elfoglaltság mellé. A saját kézzel készült tárgyaknak plusz értékük van, ez pedig nem más, mint a beléjük fektetett energia és kreativitás.