gyöngy

Abszolút érthető, hogy minden menyasszony szeretne tündöklő lenni az élete legnagyobb jelentőséggel bíró napján, az esküvőjén. A gyöngy ékszer valószínűleg a legjobb módja az esküvői ruha kiegészítésének és az egész megjelenés megkoronázásának. Ennek okát valószínűleg abban találjuk, hogy az említett ékszer, a gyöngy kiegészítő a hagyományos dísze az aráknak már több évszázada.

Az eltelt évek alatt a kiegészítők népszerűsége nemhogy csökkent volna: manapság soha nem tapasztalt szeretettel és tisztelettel néznek a hölgyek a gyöngyre, mint alapanyagra. A gyöngy ékszerek semmihez sem hasonlító eleganciával és ragyogással veszik körül a boldogságtól piruló menyasszonyt, ám ennél jóval többet jelentenek.

A legenda szerint az a hölgy, aki ebből az anyagból készült ékszerrel ékesíti magát az esküvője napján, nagyon boldog és hosszan tartó házasságnak néz elébe.

 

A gyöngy története.

A gyöngyöt a középkorban kezdték el misztifikálni, mintegy a varázstárgyak körébe emelve azt. Az ékszerválasztás azonban korántsem egyszerű, hiszen a gyöngyöt különböző aspektusokból is meg kell közelíteni ahhoz, hogy ne lőjünk bakot a vásárlás során.

Az első és talán a legfontosabb tényező a választásnál a szín.

A színek széles spektrumú kínálata lehetőséget ad arra, hogy mindenki kiválaszthassa a neki szimpatikus árnyalatot a hagyományos törtfehértől kezdve, a rózsaszínen és a sárgán keresztül egészen a feketéig és szürkéig. A gyöngy ékszer kiválasztásánál figyeljünk fokozottan arra, hogy a kiegészítő árnyalata megegyezzen a bőrünk tónusával. A választott színnek ezen kívül ki kell hangsúlyoznia a menyasszonyi ruhát is, emelni annak fényét és szépségét.

A különféle színekhez hasonlóan a méretnek és a hossznak is nagy figyelmet kell szentelni. Természetesen miden a választott menyasszonyi ruha nyakkivágásától függ.

Hagyjon magának időt a döntésre, és próbáljon fel minél több nyakláncot és fülbevalót az ékszerésznél, hiszen csak így találhatja meg a tökéletes gyöngy kiegészítőt a nagy napra. Abban az esetben viszont, ha sikerül kiválasztani a megfelelőt, biztos lehet, hogy királynői bájával mindenkit levesz majd a lábáról.