ásvány karkötők jelentése

Az ásvány karkötők jelentése roppant érdekes szegmensét képezi a kristálygyógyászatnak. Azoknak, akik a szóban forgó terület elkötelezett híveinek tartják magukat, kiemelten fontos, hogy az általuk viselt ékszerek hatásai egymással harmonizálva érvényesülhessenek. Jelen cikkünkben bemutatjuk a legismertebb ásványgyöngyöknek tulajdonított lelki, szellemi és fizikai hatásokat.*

Nincsenek kőbe vésett szabályok

Mielőtt még rátérnénk az ásványok gyógyhatásainak ecsetelésére, fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy ezen a téren nincsenek kőbe vésett szabályok, amelyekhez feltétlenül tartanunk kell magunkat. A kristálygyógyászat az adott kövekbe vetett hittel megfűszerezve lehet igazán eredményes és könnyen előfordulhat, hogy laikusként ez az erős meggyőződés a részünkről hiányzik. Kizárja-e ez a bámulatosan szép, egyedi kisugárzású ékszerek viseletét? Abszolút nem! Azzal sem ártunk viszont senkinek, ha az esetleges szkeptikus hozzáállásunkból lecsippentve engedjünk magunkat a csodás ásványgyöngyökkel kapcsolatos, évezredes megfigyeléséken alapuló ismeretek által kicsit „elvarázsolódni”.

Az ásványgyöngyök hatásai színes spektrumon mozognak

Érdemes észben tartani, hogy az egyes ásványok nemcsak fizikai, de lelki és szellemi téren is segíthetnek. Míg egyes kövek kizárólag egyik vagy másik területen játszanak nagy szerepet, olyan multifunkcionális ásványgyöngyök is léteznek, amelyek több síkon is hatékony támogatást nyújthatnak számunkra.

ásványok gyógyhatása

Ásvány karkötők jelentése: célkeresztben a szellemi megterhelés

A modern kor embere a saját korlátait figyelmen kívül hagyva veti bele magát a mindennapok megpróbáltatásaiba. Az irdatlan iramot diktáló modern életvitelünk, a folyamatos rohanás bizony előbb-utóbb érezteti negatív befolyását, ami elsősorban a teljes lelki-szellemi kimerülésben mutatkozik meg. Persze a stresszes, megfeszített életmód okozta fizikai értélemben vett jelek megjelenésére sem kell sokat várni. A kimerültség tehát a szervezetünk minden aspektusából kifolyólag veszélyes. A kristálygyógyászat szakemberei szerint, a harmóniát és a békét leginkább a hegyikristály, a zafír, illetve az amazonit karkötők viselésével szerezhetjük vissza. Az előbbire a későbbiekben még kitérünk, tekintve, hogy a hegyikristály a már említett sokoldalú példányok táborát gazdagítja.

A népbetegséggé váló allergia ellen

A témában végzett kutatások igazolják, miszerint idehaza is egyre többen szenvednek allergiás megbetegedésektől. A tavaszi-nyári allergiaszezon ellen az ásványok erejét is bevethetjük. A szakértők elsősorban az akvamarinból és a borostyánból készített ékszerek viselését ajánlják azoknak, akik a természet erejét is szívesen bevetnék az allergiával folytatott küzdelemben.

Ásvány karkötők jelentése – kövek, amelyek megszüntethetik az alvászavart?

Álmatlanul töltött éjszakák egész sora, minőségtelen alvás, energiahiány és rossz közérzet – igen, ezek az inszomnia velejárói. Az alvászavar sajnos sokkal gyakoribb, mint azt talán elsőre gondolnánk. Kortól és nemtől függetlenül bárkit érinthet. Az alvászavartól nagyon nehéz megszabadulni, így érdemes minden olyan természetes és biztonságos módszert kipróbálni, ami gyógyírt jelenthet a bajunkra. Tökéletes példa erre az ásvány karkötőknek tulajdonított nyugtató hatás is. A témában járatos személyek szerint, krónikus álmatlanságra a lehető leghatékonyabb ásvány az ametiszt és a kalcedon.

Ásványgyöngy karkötő

Ásványgyöngy bőrproblémákra? Igen!

Az ásványok az egyes bőrproblémák esetén is bevethetőek, az általunk használt gyógymódok kiegészítéseként. Bőrtisztító hatásáról ismert például a citrin, a borostyán, a kalcit és sokak kedvence, a káprázatosan szép jade.

Ásvány karkötők jelentése: depresszió ellen javasolt kövek

A depresszió komoly betegség, amiből egyedül, bármilyen segítség nélkül szinte lehetetlen kilábalni. A szakorvostól való segítségkérés esszenciális fontossággal bír. A depresszió ellen folytatott harcban szerencsére az ásvány karkötők jótékony hatását is bevethetjük. Abban az esetben, ha úgy érezzük, miden tekintetben elveszítettük a talajt a lábunk alól, a kristálygyógyászat szerint az akvamarin, az opál, a napkő és a gránát ásványokból készített karkötők segíthetnek visszaszerezni a harmóniát az életünkben.

Az emésztőrendszer működésének támogatói

Az emésztőrendszerrel kapcsolatos problémáinkra az ásványokkal kapcsolatos tudnivalók szakértői az akvamarin, a már említett amazonit, a holdkő és a jáspis ásványokból készített ékszerekre esküsznek. A felsorolt kövek közül az amazonit egyébként roppant sokoldalúnak bizonyul, hiszen az immunrendszert is megtámogathatja, illetve a méregtelenítésben is besegíthet.

Ásvány karkötők jelentése: a sokoldalú hegyikristályról

Azok, akik az ásványgyógyászat elkötelezett híveinek tartják magukat, a hegyikristályról csak és kizárólag szuperlatívuszokban nyilatkoznak. Nem véletlenül, a szóban forgó ásvány ugyanis nemcsak lelki téren, de a fizikai-mentális egészségünk vonatkozásában is páratlan hatással bír. A 12 mesterkristály egyikeként, a hegyikristálynak a feldúlt idegrendszer megnyugtatásától kezdve, a fájdalomcsillapításon keresztül egészen a méregtelenítésig, számos jótékony befolyása ismeretes.

*Az ásványok hatása, ezáltal a felsorolt tulajdonságok és gyógyhatások is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.