műgyanta ékszer

Elég csupán egy kicsit körül kémlelni a divatvilágban, hogy rájöjjünk, a kézzel készített ékszerek a reneszánszukat újra élve nemcsak a „köznép” szívét hódították meg, de a sztárok is előszeretettel viselnek kiegészítőként kézműves csecsebecséket. Azok az ügyes kezű, remek szépérzékkel megáldott hölgyek, akik szívesen foglalják el magukat a kreatív önmegvalósítás jegyében a kiegészítőkészítés csodás művészetével, a műgyanta ékszer tippjeinket garantáltan hasznosnak fogják találni.

Fókuszban a műgyanta ékszer

A műgyantázás nem ördöngös feladat, és az alapanyagon, illetve a szilikon kiöntő formán kívül szinte semmi egyéb nem is kell az izgalmas alkotáshoz. A kérdés már csak az, mi kerüljön a műgyanta ékszer belsejébe? Az igazság az, hogy e tekintetben egész nyugodtan elengedhetjük a fantáziánkat, és akár a merészebb ötleteinket is megvalósíthatjuk.

műgyanta ékszer

 

Sokan például az emlékőrzés zászlaja alatt a babájuk hajából tesznek az ékszer belsejébe néhány szálnyit – így akárhány éves is lesz a szóban forgó csemete, az édesanyák örökre emlékbe zártan viselhetik a szép napok relikviáját. Abban az esetben, ha a teljesen átlátszó gyantát választjuk alapanyagul, a hatást feldobhatjuk némi gyémántfénnyel – és máris különlegessé tettük a készülő medált, karperecet vagy fülbevalót.műgyanta ékszer

A természet szerelmesei a friss zöld levelektől kezdve, a virágok szirmain keresztül, egészen a szárított növényekig bármit felhasználhatnak díszítés gyanánt – de a bátrabbak akár a bogarak korábban levetett kitinpáncélját is használhatják erre a célra. A főzés szerelmesei a fűszernövények egyes elemeinek a kreatív felhasználástól se riadjanak vissza.

Személyre szabható ajándék

Abban az esetben, ha a műgyanta ékszert nem saját magunknak, hanem az egyik kedves barátunknak szánjuk, az abban lévő ornamentum kiválasztását igazítsuk a meglepni kívánt személy egyéni ízlés-világához. Ha például a barátunk szeret kézimunkázni, cérnaszálat, a mérőszalag darabkáját vagy akár egy kisebb gyűszűt is használhatunk a díszítéshez. Abban az esetben, ha a szóban forgó barát nagy horgász hírében áll, apró horgot vagy műanyag halacskát, esetleg kagylót is tehetünk a műgyanta ékszer belsejébe.műgyanta ékszer

Az informatikusok garantáltan nem találnak szavakat a számítógépalkatrészt rejtő nyaklánc láttán, mint ahogy a történelem szerelmesei a régi érmék által egyedivé varázsolt karperec átadásakor. Tulajdonképpen azt, hogy a műgyanta ékszert hogyan díszítjük, teljes mértékben az egyéni elképzeléseink és a kreativitásunk határozza meg – és pontosan ez az említett kézzel készített kiegészítő legvonzóbb tulajdonsága.