opál színe

Az opál egy érzékeny ásvány, amely nagyon finom rezgéssel rendelkezik. Ugyanúgy ismert a szerencse, mint a balszerencse köveként is. Az opál hatása* a karmikus tudat erősítésében is szerepet játszik. Tartson velünk és tudjon meg többet az opál ásványról!

Az opál a kovasavgél megszilárdult, amely vízveszteség által szilárdul meg. Víztartalma általában 6-10% között van, azonban 1-21% között változik. Elnevezése az ’upala’ óindiai szóból származik, amely jelentése drágakő. Az opál a Vízöntő, a Halak, a Rák, a Szűz és a Nyilas jegy szülötteinek köve.

Főbb hatásai

Az opál ásvány ösztönzi kreativitásunkat. Hatása által nőni fog a művészetek iránti érdeklődésünk is. Segítő hatása által valódi énünket jobban meg tudjuk ismerni. Biztosítja életünkben a spontaneitást, a világosságot is. Felszínre hozza a jellemvonásokat és a sajátos, egyéni tulajdonságokat, ezáltal könnyebben meg tudjuk változtatni ezeket. Támogató hatása révén jobban kifejezésre tudjuk juttatni gondolatainkat. Önértékelésünk fejlesztése által könnyebben felismerhető válik lehetőségeink tárháza.

 

A karmikus tudatot és viselőjének misztikus látásmódját is erősíti. Azt tanítja, hogy tetteinknek következményei vannak és bármit is teszünk, az visszaszáll ránk.

opál hatása

Az opál hatása érzelmeinkre

Az opál ásványról úgy tartják, hogy csábító kő, amely segíti a gátlások és az érzelmek felszabadítását. Összefüggésbe szokták hozni a szenvedéllyel, az erotikával, a vággyal és a szerelemmel is. A kő képes stabilizálni az érzelmeket. Viselése csak kiegyensúlyozott lelki állapot esetén ajánlott, mert hatása felszínre hozza korábbi lelki és érzelmi állapotainkat.

Az érzelmeinket nyilvánvalóvá teszi és pozitív érzéseink hangoztatására buzdít. Az opál viselése erősíti spontaneitásunkat, emellett biztosítja a hűséget és a megbízhatóságot. Viselésével a Föld energiamezőjét is gyógyíthatjuk, mert feltölti a természeti források energiarácsát.

Az opál testi hatásai

Gyógyhatásai közül a legkiemelkedőbb, hogy az életerőt, az élni akarást erősíti. Vér- és vesetisztító hatása van. Hatásosan alkalmazható a menstruációt megelőző tünetek csillapítására is. Csillapítja a lázat és jótékonyan hat a fertőzésekre is. Javítja és fejleszti emlékezetünket. A szem elixírje, ezért a szemet érintő betegségek kezelésére, látásjavításra is használhatjuk. Az opál hatása az inzulintermelést is szabályozza. Használata segítség lehet szívbetegeknek is.

opál hatása színek szerint

Az opál színe

Különböző színű változatai ismertek és mindegyiknek eltérő hatásokat tulajdonítanak. Az ásvány színe lehet sárga, narancssárga, vörös, bíbor, barna, fekete, fehér, rózsaszín, kék és zöld.

Az opál hatása színek szerint

  • Kék opál: hatása segíti, hogy az önbizalomhiány által gátolt kommunikáció javuljon. Segít összehangolni spirituális céljainkkal.
  • Krizopál: javítja a hangulatot. Legerősebb hatása, hogy nyitottá teszi viselőjét az új élményekre. Segíti az érzelmek felszabadulását. Testi hatása, hogy támogatja a máj méregtelenítését és regenerálását.
  • Fekete-Barna-Szürke opál: használatával oldhatjuk a szexuális feszültséget, valamint felszabaduló érzelmeinket tartósabbá tehetjük.
  • Cseresznyepiros opál: hatása a kiegyensúlyozottság érzése erősödjön. Testi szinten a gerincoszlop rendellenességeire jótékony hatást fejt ki. Emellett alkalmazható izomfeszültség esetén. Segíti a szövetek gyorsabb regenerálódását. Alkalmazható a változó kori tünetek enyhítésére is.
  • Tűzopál (narancssárga-vörös): feléleszti belső tüzünket és fokozza személyiségünk erejét. A változást és fejlődést támogatja. Úgy tartják, hatása megszűnteti a fájdalom gyökerét, és segítségével könnyebben el tudjuk engedi a múltat. Felerősíti az energiákat. Testileg segít abban, hogy ne merüljünk ki. Emellett a vesét és a beleket gyógyítja, a mellékvesék működését egyensúlyban tartja. Viselőjét melegséggel és energiával tölti fel.
  • Vízopál: segíti a hangulat stabilizálását. Hatása segíti, hogy jobban el tudjunk mélyülni meditációkor.
  • Zöld opál: segít gondolkodásunkat más irányba terelni és értelmet adni a mindennapoknak. Hatása megfiatalítja és tisztítja viselőjét.

*Az ásványok hatása, ezáltal az opál felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.