pandora ékszerek tisztítása

A Pandora ékszerek tisztítása nagyon fontos, hogy hosszú éveken keresztül képesek legyünk megőrizni egyedi szépségüket. A Pandora megbízható és népszerű márka a divat világában, amely már húsz éve gyárt különleges ékszereket. Minden darab kézzel megmunkált, a legmagasabb minőséget képviseli. Mostani cikkünkben ehhez adunk pár tippet a Pandora ékszerek tisztításával kapcsolatban!

Mire figyeljünk viselése közben?

A megfelelő használatra és tisztításra érdemes odafigyelnünk, ha egy ilyen ékszert választottunk magunknak. Nem csak eredetihez közeli állapotuk megőrzése miatt: ha nem megfelelően használjuk vagy ápoljuk őket, azzal a garanciát is elveszítjük.

 

A Pandora karkörkötők méltán népszerű ékszerek, amelyeket még sztárok csuklóján is felfedezhetünk. Ha beruházunk egy ilyen darabba, akkor a megfelelő használatra is érdemes odafigyelnünk. A nedvesség, az izzadtság, a meleg vagy a hirtelen hőmérsékletváltozás könnyen kikezdi az ékszer felületét. Ezért bármennyie is jól mutat rajtunk, uszodában, szaunában, a tengerben való fürdéskor vagy ez edzés megkezdése előtt minden esetben távolítsuk el.

Érdemes kerülni a vegyi anyagokkal és kozmetikumokkal való érintkezését. A mosópor, a fehérítő, de akár a szódabikarbóna vagy a fogkrém is képes lehet kárt tenni benne. Ugyanígy kerüljük, hogy hajlakkal, parfümökkel vagy különböző sminkekkek, krémekkel kerüljön kölcsönhatásba.

A Pandora karkötő tisztítása

A Pandora karkötő tisztítása során is sok mindenre oda kell figyelnünk. Hiába bevált módszer az ezüsttisztító vagy a polírozó, ezekkel nem árt körültekintőnek lenni. Oxidált ezüst vagy futtatott ékszerekben ez könnyen tehet károkat. A fogkrém és a szódabikarbóna is korrodálódást okozhat a karkötő felületén, illetve az ultrahangos tisztítás is kerülendő.

Pandora karkötő

A Pandora karkötő tisztítása házilag

Szerencsére egy viszonylag egyszerű módszerrel a Pandora karkötő tisztítása házilag is megoldható. Ha csak a szokásos szennyeződések vannak rajta, ezek eltávolítására egy óvatos szappanos tisztítás megfelelő lehet, ráadásul ezzel a módszerrel a karkötő felületét sem károsítjuk.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy tálba körülbelül 40 fokos vizet engedünk, amiben feloldunk egy kevés folyékony szappant. Ha erősebben szennyezett az ékszer, akkor érdemes tíz perc körüli időre beáztatni. Ezt követően egy kifejezetten puha fogkefére lesz szükségünk, amellyel óvatosan súrolva eltávolíthatjuk róla a koszolódást.

Fontos, hogy a víz hosszú távon károsíthatja az ékszert, ezért a tisztítást követően egy száraz, puha ronggyal minden esetben töröljük át. Ezután pedig csak egy saját márkás, Pandora polírkendővel kell lágy körkörös mozdulatokkal áttörülnünk, hogy teljesen megtisztítsuk és visszaadjuk eredeti csillogását.

A legtöbb esetben az óvatos szappanos tisztítás megfelelő lesz és a legtöbb szennyeződés eltávolítható vele. Ha azonban bármilyen kérdése akadna, érdemes felkeresni egy hivatalos Pandora viszonteladót, ahol számíthat a szakszerű segítségnyújtásra!