páros karkötő

A karkötők, csakúgy, mint az ékszervilág egyéb termékei, nem „mai találmányok”. A régészeti kutatások bebizonyították, hogy már a 7000 ezer évvel ezelőtt élő emberek is szívesen ékesítették a karjukat a szóban forgó csecsebecsével. Míg a görög társadalomban kizárólag a szebbik nem képviselőinek a privilégiuma volt a karkötő viselete. A római civilizációban nemcsak a hölgyek, de az urak is előszeretettel hordták a szóban forgó ékszert.

A karkötő az eltelt évezredek alatt rengeteg változáson esett át, és nemcsak a vallási, de az esztétikai szerepe is hatalmas teret nyert. Manapság az említett népszerű ékszer a szerelmeseknek is igazi szimbólum, különös tekintettel a páros típusú modellekre. A páros karkötő tökéletes ajándék, ha szeretnénk örömet szerezni a szívünknek fontos személynek.

A páros karkötő sok változatban elérhető

A különleges ékszer kivitelezésének még a képzelet sem szabhat határt – éppúgy, mint, ahogy a szerelmet sem tudjuk korlátok közé szorítani. A legnépszerűbb darabok között megtalálhatjuk a szív mintával és a „love” felirattal díszített páros karkötőket. Abban az esetben, ha valóban egyedi meglepetéssel szeretnénk szolgálni, a csecsebecsét személyre is szabhatjuk, méghozzá a személyre szabott gravírozás segítségével.

Mit gravíroztassunk a páros karkötőre?

 

Nos, ez esetben elsősorban azok a dátumok jöhetnek szóba, amelyek a kapcsolat egy-egy mérföldkövét jelölik, de a másik nevének a monogramja is népszerű választás a szerelmesek körében. Mi a helyzet, ha sem a szív, sem a feliratos típusú ékszer nem illik az ízlés-világunkhoz? Nos, azoknak a személyeknek, akik a különlegeset keresik, az ’anchor” vagy közismertebb nevén a horgony páros karkötők jelentik az ideális választást.

ezüst karkötő

Mit szimbolizál a horgony?

A horgony maga az erő és a stabilitás- az a megtartó hatalom, ami még a tenger viharain sem hagyja elveszni a hajót és az utasait. A horgony a végső megállapodást is jelöli, azt az állomást, ahol végre megpihenhetünk és nyugalomra lelhetünk. Az említett mély szimbolikája miatt a horgonyos páros karkötő tökéletes választás Valentin napra. Arra is mérget vehetünk, hogy a szerelmünk őszinte lelkesedéssel fogja fogadni ezt a vitathatatlanul kedves ajándékot.

Horgony karkötő

Abban az esetben, ha szívesen áldozunk egy kicsivel többet a minőségi kivitelezés oltárán is, válasszuk az eredeti bőr szíjjal ellátott, nemesacélból készült karkötőt – bár ezek a darabok drágábbak, de még mindig az abszolút megfizethető kategóriában maradnak.