Ékszer készítés

Nincs is annál lelombozóbb érzés, mint a tökéletesnek vélt szettünkben sétálgatva a kellemes nyári melegben a következő utcasarkon befordulva gyanútlan áldozatként szembenézni egy kábé ugyanolyan kiegészítőkkel rendelkező hölgytársunkkal. Sajnos olyan világot élünk, ahol a tucattermékek a reneszánszukat élik, így nem is csodálkozhatunk azon, ha az egyedinek vélt megjelenésünk, a gondosan kiválasztott, stílusosnak tartott kiegészítőink még millió más vásárlót is ékesítenek. A manapság kapható csecsebecsék potom áron szerezhetőek be, így mindenki könnyedén hozzáférhet azokhoz.

Abban az esetben, ha nem kíván beállni a tömegcikkek lelkes rajongói közé, egy járható út áll Ön előtt. Ez nem más,mint az ékszer készítés csodás világa. Bizony, ha az ékszer készítés mellett teszi le a szavazatát, biztos lehet abban, hogy a kiegészítői az egyediség és a kivételesség fényében fognak sütkérezni.

Szükséges alapanyagok

Jelen cikkünkben, a kézműves berkekben oly nagy népszerűségnek örvendő üveglencsés technikát fogjuk áttanulmányozni. Az említett eljárással készített nyakláncokhoz nem kell többéves tapasztalat, csupán némi kreativitás és kézügyesség. Sőt, a nyakékek kreációja sem igényel nagyobb befektetést az alapanyagok vonatkozásában. Amire mindenképpen szüksége lesz, az a jó minőségű ragasztó anyag. Emellett szükséges még a mintalyukasztó, az üveglencse, némi mintás papír ízlés szerint és a medál alapjául szolgáló tányéros ékszeralkatrész.

Első lépésként a mintás papír alapos áttanulmányozása után döntsük el, milyen motívum az, amit a medálunkon látni szeretnénk. Amint kiválasztottuk a nekünk tetsző ábrát, a mintalyukasztó segítségével vágjuk azt ki. Az sem jelent problémát, ha esetleg nincs a birtokunkban az említett lyukasztó, hiszen a mintás papírt a medál alapra ráfektetve, grafittal körülrajzolva, majd kivágva a megfelelő nagyságú formát, ugyanazt az eredményt érhetjük el.

Az ékszer készítés következő lépésénél a kivágott minta közepére ragasztót cseppentünk, majd óvatosan ráhelyezzük az üveglencsét. Az ujjunkkal határozottan, ám mégis gyengéden nyomást gyakorolunk a lencsére, így elkerülhetjük a légbuborék keletkezését, és a fölösleges ragasztó mennyiséget is kinyomkodhatjuk a már majdnem kész medál oldalán.

Az ékszer készítés utolsó lépéseként a már megszáradt medált beleragasztjuk a választott foglalatba. Ezután nincs is más dolgunk, csak gyönyörködni a tüneményes, színvonalas produktumban, amin garantáltan meg fog akadni az ismerőseink szeme. Az elismerő bókokra és az irigykedő pillantásokra ajánlott még időben felkészülni!