Swarovski kristály

Nincs olyan ember, kortól és nemtől függetlenül, aki előtt a Swarovski név ismeretlen lenne. Bizony, a márka, ami jóval több, mint egy egyszerű márka, világhírű, roppant népszerű és köztiszteletben álló brand. De honnan is ered egészen pontosan a Swarovski kristály története, és minek köszönheti semmihez sem fogható popularitását és világvezetői státuszát? Jelen cikkünkben ennek jártunk utána!

A Swarovski kristály kezdetének az útja

Nos, a magas színvonalon űzött kristálycsiszolás atyja Daniel Swarovski volt, aki 1862-ben látta meg a napvilágot Bukovou-ban, ami jelenleg Csehországhoz, akkoriban pedig az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott. A kristály- és üvegkészítés természetesen már nem volt újkeletű jelenség akkoriban sem, így a fiatal Daniel, mivel a szülővárosa egyfajta központja volt a szakmának, testközelből figyelhette meg, amint a csodaszép, ragyogó csecsebecsék a világra jöttek.

Swarovski kristály

 

Mivel az ifjú Swarovski édesapja egy üvegvágó üzemben dolgozott, a fiúnak volt kitől ellesni a mesterség minden csínját-bínját. Itt segédkezett az édesapjának, amikor is az életének a 21. évében eldöntötte: saját vizekre kíván evezni. A kellő tapasztalat és az elhivatottság fejében –na meg persze az elektromos árammal folyatott kísérletekkel járó technikai fejlődésnek köszönhetően- megalapította a saját cégét.

Edison munkásságát alapul véve sikerült is forradalmasítani a kristály megmunkálásának egy jóval finomabb, precízebb módját. Így született meg a Swarovski kristály. A kezdeti stádiumban, mivel kellett a további fejlesztésekhez szükséges befektetni kívánt tőke, a Swarovski cég más vállalkozások megrendeléseit gyártotta le – majd jött a nagy változás szele és az 1976-os esztendő. Ekkortól már ugyanis a saját fémjelzett termékeik kerültek a piacra, amit természetesen az első pillanattól elsöprő, osztatlan siker és elragadtatás fogadott a nagyérdemű részéről.

Mit jelent ma a Swarovski kristály?

Nos, röviden az örök eleganciát. A márka gyártósorain a használati tárgyakon keresztül – csillár, lakásdekoráció- a csodás, semmihez sem fogható ékszerekig és az üvegből készített nívós szobrokig már minden megfordult, amire a rajongók igényt tartottak. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a minőséget minden esetben meg kell fizetni, ami alól a Swarovski kristály sem képez kivételt.

Swarovski kristály

Ám, ha mindent betöltő luxusra és egyedi stílusra vágyunk, ami ráadásul egy páratlan eredettörténettel is rendelkezik, mindenképpen érdemes kicsit a zsebben mélyebbre nyúlva hódolni ennek a megfoghatatlan, földöntúli szépséggel rendelkező csodának: a Swarovski kristálynak.