gyémánt vizsgálata házilag

Gyémánt vizsgálata házilag: teszteljük, hogy valódi-e!

Eljegyzési ékszert csakis megbízható ékszerésztől érdemes vásárolni, ahol garantáltan eredeti gyémánttal ékesítik a kiválasztott darabot. Ennek ellenére előfordulhat, hogy kétely támad bennünk és szeretnénk megvizsgálni a gyémánt valódiságát. Cikkünkben utánajártunk, hogy milyen módszerekkel lehetséges a gyémánt vizsgálata házilag. Tartson velünk és merüljön el a témában!

mi a fehérarany

Mi a fehérarany?

Laikusként könnyen azt gondolhatjuk, hogy a fehérarany ékszerek nem sokban különböznek az ezüstből készült társaiktól, hiszen megjelenésüket tekintve nagyon hasonlóak. Hogyan lehet őket megkülönböztetni? Egyáltalán, hogyan lesz fehér az arany színe? Miben tér el a fehérarany a klasszikus sárga színű változattól? Cikkünkből mindent megtudhat ezekről az ékszerekről!

drágakövek fajtái

A drágakövek fajtái és jelentése

A drágakövek fajtái színes spektrumot járnak be. A természet pompázatos ékei tulajdonképpen szervetlen (gyémánt és zafír) és biogén (borostyán és gyöngy) ásványi anyagok, amelyek vonzó külső jegyeik, illetve nem túl gyakori előfordulásuk miatt roppant értékesnek számítanak társadalmi megítélésük szerint.